Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Příprava zeleniny :

Zeleninu používáme – Moravanku nebo Hradišťanku. Ta je již ochucená a nemusí se dále kořenit. Zeleninu scedíme a větší kousky rozkrájíme. Dále přidáváme co lednice dá, např. sterilizovaný hrášek, nakládané okurky, naloženou papriku, „kozí rohy", feferonku – POZOR - Moravanka a Hradišťanka už nějakou v sobě má. Zeleninu smícháme s rybím masem a necháme 24 odstát v ledničce. Druhý den slijeme zbytek vody. Majonézu přidáváme do salátu podle množství, které jsme schopni zkonzumovat do 48 hodin od smíchání.
Hotový salát dochutíme – solí, pepřem a necháme v chladu do druhého dne odležet.

Obrázek uživatelky
profil
méně kvalitní ryby (tloušť, plotice, podoustev aj.), které se pro menší hmotnost i kvalitu masa nehodí např. pro rybí salát, pepř, sůl, paprika, hl. mouka, marináda, tuk

příprava marinády:

1 l vody, 0,2 l 8% octa, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 většího celeru, sklenice sterilované papriky, 3 cibule nakrájené na kolečka, 5 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře, 1 hřebíček, 2 bobkové listy - jemně nastrohanou zeleninu i ostatní přísady vaříme asi 5 minut, pak necháme vychladnout.

příprava:

Očištěné vykuchané ryby, bez hlavy a ploutví, pokrájíme několika řezy po celé délce těla, aby se při pečení nekroutily, při pokusu o narovnání by se ryby poškodily a nevypadaly by dobře.

Připravené ryby osolíme, opepřímě, obalíme v mouce a paprice a na pánvi pečeme do zlatova. Takto upravená ryba je kompaktní, vzhledově pěkná.

Upečenou rybu naložíme do marinády a necháme 3 až 4 dny odležet v chladničce. Před konzumací musíme ryby samozřejmě zbavit kostí.
Obrázek uživatelky
profil
•1 a 3/4 l vody
•1/4 l vína
•1/4 l octa
•10-12 lžiček cukru
•6 lžiček soli
•8 ks nové koření
•5 ks hřebíček
•3 bobkové listy
•1 lžička hořčičného semene
•6 ks pepře.

Ryby mírně osolíme, obalíme v mouce, bílku, opět v mouce a usmažíme na oleji do zlatova.
Nejlepší jsou sledě nebo makrely, může být i kapr.
Všechny ingredience společně 5 min. povaříme.
Vychladlým nálevem zalijeme usmažené ryby a necháme alespoň týden uležet v chladničce.
Obrázek uživatelky
profil
ryby  sůl
na obalení
5 - 8 bílek  hladká mouka
nálev
30 g sůl 10 - 20 kuliček nové koření 4 - 5 dl ocet 120 g cukr 5 - 10 ksbobkový list 1 lvoda
podle potřeby
 cibule  olej na smažení
Jakékoliv oblíbené ryby (kapr, makrela, štika, hejk) očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.

Ryby obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku (počet bílků podle množství ryb), znovu v mouce a ihned smažíme ve větším množství oleje. Smažíme dozlatova a necháme vychladnout.

Připravíme si z uvedených ingrediencí nálev, který také necháme zchladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Pečenáče plníme do zavařovacích sklenic a prokládáme cibulí. Zavíčkujeme a skladujeme v lednici.

Pokud to vydržíme, necháme pečenáče uležet aspoň týden.
Obrázek uživatelky
profil
Cukr krupice 125g do těsta a 125g do náplně, 250 g
Cukr vanilkový Náplň, 1 ks
Mléko 200 ml
Mouka hladká 300 g
Olej 125 ml
Prášek do pečiva 1 ks
Pudinkový prášek vanilkový Náplň, 1 ks
Švestková povidla 250 g
Tvaroh Náplň, 2 ks
Vejce 2 do těsta a 2 do náplně, 4 ks

Nejdříve vyšleháme 2 vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň tvarohy, cukr, pudinkový prášek, 2 vejce a trochu mléka.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, na těsto vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu a poklademe povidla malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na 160°C.

Obrázek uživatelky
profil
Cukr krupice 3/4 hrnku na těsto + 3/4 hrnku na tvarohovou směs
Cukr vanilkový 1 balení na těsto + 1 balení na tvarohovou směs
Mléko 1/2 l
Mouka polohrubá 3 hrnky
Prášek do pečiva 1 balení
Tuk Hera, 250 g
Tvaroh 750 g
Vejce 3 ks

V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr.
V druhé míse smícháme tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr a mléko.
Plech vymažeme 1/2 Hery a nasypeme do něj 2 hrnečky sypké směsi. Zalijeme tvarohovou směsí.
Zbytek sypké směsi nasypeme na tvarohovou směs a poklademe na plátky nakrájenou druhou 1/2 Hery.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170°C asi na 30 minut.

Obrázek uživatelky
profil
•250 g hladké mouky
•50 g pohankové krupice
•100 g hladké kukuřičné mouky
•100 g hrubé sojové mouky
•půl sáčku sušeného droždí
•lžička soli
•300 ml teplé vody
•2 lžíce výpečků z masa nebo lžíce sádla
•200 g pečeného masa
•2 listy kadeřavé kapusty
•pórek
•1-2 chilli papričky
•3 stroužky česneku

Promícháme mouky, krupici, droždí a sůl. V teplé vodě rozmícháme výpečky nebo sádlo a zaděláme těsto, které necháme přikryté v teple kynout až zdvojnásobí objem.

Kapustu oblanšírujeme a po vychladnutí nakrájíme na jemno. Pečené maso, pórek, česnek a chilli papričky nakrájíme na drobno. Vše zapracujeme do vykynutého těsta.

Těsto dáme do sádlem vymazané formy a necháme kynout. V troubě vyhřáté na 170 stupňů pečeme asi hodinu. Pak opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Obrázek uživatelky
profil
•1 kg mletého masa (nejlépe mix vepřového a hovězího)
•2 starší rohlíky
•150 ml mléka
•2 vejce
•1 velká cibule
•sůl
•mletý pepř
•2-3 vrchovaté lžíce strouhaného křenu
•1 lžíce sádla nebo oleje
•3 nožičky oblíbené klobásy (použila jsem šunkovou)
•sterilované okurky

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Zatím nakrájíme cibuli nadrobno a na rozpáleném tuku osmažíme dorůžova.
K rohlíkům přidáme maso, vejce a promícháme. Osolíme, opepříme, vmícháme křen a osmaženou cibulku.
Bábovkovou formu vyložíme papírem na pečení. Na dno dáme vstvu masa a na ně naskládáme dokola okurky. Přikryjeme další vrstvou masa a na ně položíme klobásy. Zbytkem masa je přikryjeme a obsah bábovky upěchujeme. Povrch potřeme vodou nebo bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme (220°C, cca 45 minut).

Upečenou bábovku necháme chvíli postát venku z trouby, pak opatrně vyklopíme, sloupneme papír a ještě dáme na chvíli zapéct do trouby, aby se zpevnil povrch.
Obrázek uživatelky
profil
•500 g hladké nebo polohrubé mouky
•100 g cukru
•100 g hery
•2 žloutky
•kostka droždí
•sůl
•250 ml mléka
•vanilkový cukr


Skládat buchty do pekáče jednu vedle druhé nepřekvapí nikoho. Naskládat buchty do bábovkové formy je už trochu jiná záležitost.Bábovka z pěkně kynutých plněných buchet bude rafinovanou ozdobou vašeho stolu.
Obrázek uživatelky
profil
Bobkový list 4 ks
Celer 1 ks
Cibule 3 ks
Cukr krupice 1 lžíce
Hořčice semínka, 2 lžičky
Mrkev 3 ks
Nové koření 2 lžičky
Ocet 750 ml
Pepř
Petržel 3 ks
Rybí filé 2 kg
Sůl

Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Řádně osolte a porce uložte na 48 hodin a do lednice. Pak je opláchněte.

Svařte půl litru vody s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti. Potom připravte kořeněný nálev: v půl litru vody s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.

Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles