Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Bobkový list 4 ks
Celer 1 ks
Cibule 3 ks
Cukr krupice 1 lžíce
Hořčice semínka, 2 lžičky
Mrkev 3 ks
Nové koření 2 lžičky
Ocet 750 ml
Pepř
Petržel 3 ks
Rybí filé 2 kg
Sůl

Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Řádně osolte a porce uložte na 48 hodin a do lednice. Pak je opláchněte.

Svařte půl litru vody s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti. Potom připravte kořeněný nálev: v půl litru vody s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.

Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.
Obrázek uživatelky
profil
Bazalka
Česnek prolisovaný, 2 stroužky
Chilli paprika 1 ks
Olej 3 lžíce
Petrželka
Sůl

nebo

Citronová šťáva
Kopr 2 lžíce
Olej
Ostatní
Pepř
Sůl

Obrázek uživatelky
profil
Bazalka
Bílé víno 50 ml
Citronová šťáva
Česnek prolisovaný, 3 stroužky
Olej 3 lžíce
Ostatní
Pepř
Sůl


Vše smícháme, a máme skvělou marinádu na ryby.
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny:

4 porce ryby, sůl, mletý pepř, mletý zázvor, olej, 2 dl bílého vína, 2 cibule, 2 lžíce mouky, 2 dl smetany, 2 lžíce másla, citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

Porce ryby osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Vložíme je na rozehřátý olej, po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut. pak rybu vyjmeme a dáme na teplo. Do šťávy vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dobře promícháme a povaříme. Omáčku zjemníme máslem a dochutíme citrónovou šťávou. Nakonec vložíme zpět porce ryby a prohřejeme. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Obrázek uživatelky
profil
Zapomněla jsem dodat, že je bezpodmínečně nutné, aby ty řízky i ti kapři doslova plavali v tuku. Výsledek je super.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
díky, to zkusím, my je jenom citronovali, nemáš recept na nějaký rybí salát?SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přece jen mne něco napadlo. Ale určitě to zná víc kuchyňských fandů. Naporcovaného kapra hodně, hodně nasolím, pokladu do misky, mísy - podle množství - na sebe, přikryju a nechám do druhého dne v lednici. Pustí přebytečnou vodu; vytřu do sucha, velesucha utěrkou, vyřazeným hadrem, jistě něco vhodného najdeš, a pak obalíš tradičně, jak jsi zvyklá. Vajíčko samozřejmě už nesolíš. To mne naučila moje babička. A jedna kolegyně mi kdysi poradila obalovat řízky 2x, neboli už obalený řízek znova do vajíčka a znova do strouhanky. (2. obalování těsně před smažením, uděláš_li si dopředu, není to ono). No a já jsem začala takto připravovat i toho přednaloženého kapra. Je křupavý,není blátivý (to ta sůl přes noc), je to pochoutka. O předloňských Vánocích jsem byla na povinné návštěvě a byla "nucena" sníst kapra, který mi absolutně, ale vůbec nechutnal. Ostatní se tvářili, jak jim chutná; nevím,jestli ano, ale šťastně jsem si udělala svého, který čekal v lednici v soli.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mea culpa... Pečlivě jsem založila recepty na zavináče a pečenáče ze sladkovodních rybiček-konkrétně cejnů. Nevím, jak je to dnes, ale před lety patřil cejn mezi plevelné ryby a podle slov mého známého - rybáře - se směli cejni lovit neomezeně. Byla jsem zásobována a vyráběla tyto pochoutky ve velkém pro celou rodinu. Jenomže kontakt na rybáře šel "do háje", recept jsem založila a nemohu jej už přes rok, kdy ho průběžně hledám,najít. Mám několik set kuchařek, jsem v tomto směru blázen, někde ten recepis bude,ale kde... Mrzí mne to.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jojo, já už kupuju hotové takové špuntíky, maličké zavináčky, jsem ale schopná zblajznout je nadvakrát, hele jestli máš nějaké super rybí recepty, tak je sem dej, dělám jen klasiku, ale ryby máme rádi.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Celá naše rodina miluje ryby v jakékoli podobě; osobně si občas dám zavináče, ale když oni mají skoro půl tuny jeden a já neodolám, sním ho celý a pak se divím, že je mi těžko. Návštěvám nemohu servírovat celé zavináče, nehledě na to, že by to asi vypadalo divně. A teď ten nápad. Jednohubky lze dělat nejrůznější, ať už kostička sýra s kouskem kompotovaného ananasu nebo prostě jakékoli podle vlastní fantazie. A představte si, že lze udělat jednohubky ze zavináče. To celý ten "půltunový" kus rozbalíte, nakrájíte podélně asi tak max. na dvoucentimetrové plátky, celé přeříznete, překrojíte napříč. Zelí z "původního" zavináče pokladu na jednotlivé plátky, někdy přidám i kyselou zeleninu do bram. salátu, zatočím, resp. zamotám, výraz je v tomto případwě zcela lhostejný a propíchnu párátkem. Jednohubky-zavináče jak vyšité. Uvidíte ten úspěch... Smajlík

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles