Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. kuchařka receptůZaložila: ferrara
Vkládání receptů na chž je zastaveno.
Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty?
Zkuste to tady
|
ladoga66 | Naložená bílá ryba | Datum vložení: 14.05.2014 21:08 hod. | |||
|
Bobkový list 4 ks Celer 1 ks Cibule 3 ks Cukr krupice 1 lžíce Hořčice semínka, 2 lžičky Mrkev 3 ks Nové koření 2 lžičky Ocet 750 ml Pepř Petržel 3 ks Rybí filé 2 kg Sůl Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Řádně osolte a porce uložte na 48 hodin a do lednice. Pak je opláchněte. Svařte půl litru vody s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti. Potom připravte kořeněný nálev: v půl litru vody s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr. Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu. |
ladoga66 | . | Datum vložení: 14.05.2014 21:05 hod. | |||
|
Bazalka Česnek prolisovaný, 2 stroužky Chilli paprika 1 ks Olej 3 lžíce Petrželka Sůl nebo Citronová šťáva Kopr 2 lžíce Olej Ostatní Pepř Sůl |
ladoga66 | marináda na ryby 1 | Datum vložení: 14.05.2014 21:00 hod. | |||
|
Bazalka Bílé víno 50 ml Citronová šťáva Česnek prolisovaný, 3 stroužky Olej 3 lžíce Ostatní Pepř Sůl Vše smícháme, a máme skvělou marinádu na ryby. |
ladoga66 | ryby na zázvoru | Datum vložení: 14.05.2014 20:56 hod. | |||
|
Suroviny: 4 porce ryby, sůl, mletý pepř, mletý zázvor, olej, 2 dl bílého vína, 2 cibule, 2 lžíce mouky, 2 dl smetany, 2 lžíce másla, citrónová šťáva Postup přípravy receptu Porce ryby osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Vložíme je na rozehřátý olej, po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut. pak rybu vyjmeme a dáme na teplo. Do šťávy vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dobře promícháme a povaříme. Omáčku zjemníme máslem a dochutíme citrónovou šťávou. Nakonec vložíme zpět porce ryby a prohřejeme. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem. |
Kočkodan | martinnatr | Datum vložení: 13.05.2014 15:25 hod. | |||
|
Zapomněla jsem dodat, že je bezpodmínečně nutné, aby ty řízky i ti kapři doslova plavali v tuku. Výsledek je super. |
martinnatr | Kočkodan | Datum vložení: 13.05.2014 15:21 hod. | |||
|
díky, to zkusím, my je jenom citronovali, nemáš recept na nějaký rybí salát? |
Kočkodan | martinnatr | Datum vložení: 13.05.2014 15:15 hod. | |||
|
Přece jen mne něco napadlo. Ale určitě to zná víc kuchyňských fandů. Naporcovaného kapra hodně, hodně nasolím, pokladu do misky, mísy - podle množství - na sebe, přikryju a nechám do druhého dne v lednici. Pustí přebytečnou vodu; vytřu do sucha, velesucha utěrkou, vyřazeným hadrem, jistě něco vhodného najdeš, a pak obalíš tradičně, jak jsi zvyklá. Vajíčko samozřejmě už nesolíš. To mne naučila moje babička. A jedna kolegyně mi kdysi poradila obalovat řízky 2x, neboli už obalený řízek znova do vajíčka a znova do strouhanky. (2. obalování těsně před smažením, uděláš_li si dopředu, není to ono). No a já jsem začala takto připravovat i toho přednaloženého kapra. Je křupavý,není blátivý (to ta sůl přes noc), je to pochoutka. O předloňských Vánocích jsem byla na povinné návštěvě a byla "nucena" sníst kapra, který mi absolutně, ale vůbec nechutnal. Ostatní se tvářili, jak jim chutná; nevím,jestli ano, ale šťastně jsem si udělala svého, který čekal v lednici v soli. |
Kočkodan | martinnatr | Datum vložení: 13.05.2014 15:02 hod. | |||
|
Mea culpa... Pečlivě jsem založila recepty na zavináče a pečenáče ze sladkovodních rybiček-konkrétně cejnů. Nevím, jak je to dnes, ale před lety patřil cejn mezi plevelné ryby a podle slov mého známého - rybáře - se směli cejni lovit neomezeně. Byla jsem zásobována a vyráběla tyto pochoutky ve velkém pro celou rodinu. Jenomže kontakt na rybáře šel "do háje", recept jsem založila a nemohu jej už přes rok, kdy ho průběžně hledám,najít. Mám několik set kuchařek, jsem v tomto směru blázen, někde ten recepis bude,ale kde... Mrzí mne to. |
martinnatr | Kočkodan | Datum vložení: 12.05.2014 19:59 hod. | |||
|
jojo, já už kupuju hotové takové špuntíky, maličké zavináčky, jsem ale schopná zblajznout je nadvakrát, hele jestli máš nějaké super rybí recepty, tak je sem dej, dělám jen klasiku, ale ryby máme rádi. |
Kočkodan | Nápad-jednohubky ze zavináčů | Datum vložení: 12.05.2014 18:20 hod. | |||
|
Celá naše rodina miluje ryby v jakékoli podobě; osobně si občas dám zavináče, ale když oni mají skoro půl tuny jeden a já neodolám, sním ho celý a pak se divím, že je mi těžko. Návštěvám nemohu servírovat celé zavináče, nehledě na to, že by to asi vypadalo divně. A teď ten nápad. Jednohubky lze dělat nejrůznější, ať už kostička sýra s kouskem kompotovaného ananasu nebo prostě jakékoli podle vlastní fantazie. A představte si, že lze udělat jednohubky ze zavináče. To celý ten "půltunový" kus rozbalíte, nakrájíte podélně asi tak max. na dvoucentimetrové plátky, celé přeříznete, překrojíte napříč. Zelí z "původního" zavináče pokladu na jednotlivé plátky, někdy přidám i kyselou zeleninu do bram. salátu, zatočím, resp. zamotám, výraz je v tomto případwě zcela lhostejný a propíchnu párátkem. Jednohubky-zavináče jak vyšité. Uvidíte ten úspěch... |
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |