Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. kuchařka receptůZaložila: ferrara
Vkládání receptů na chž je zastaveno.
Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty?
Zkuste to tady
|
ladoga66 | Bermudské trojúhelníky ze sušenek bebe | Datum vložení: 07.06.2014 20:34 hod. | |||
|
8 ks sušenek bebe 2 dl smetany ke šlehání 31% 25 dkg tučného tvarohu ve vaničce 20 dkg pomazánkového másla 1 ztužovač šlehačky 8 dkg cukru krupice podle potřeby ovoce, želatina, cukr Do vyšší nádoby si dáme máslo, tvaroh, vylijeme šlehačku, nasypeme cukr a za stálého šlehání přisypáváme ztužovač šlehačky. Je to rychle hotové. Na tácek, který budeme dávat i do lednice si položíme sušenky a to 3x4 ks pomažeme krémem (cca 3 mm) a takhle na sebe dáme 4 patra sušenek. Poslední vrchní patro už namažeme jenom málo. Strany hezky zarovnáme. Dáme do lednice rozležet. Asi za 4 hodiny už by to mělo být. Sušenky rozkrájíme podle obrysů a ještě je rozkrojíme na trojúhelník. Zbytkem krému a úzkým zdobícím koncem uděláme okraje do kterých položíme malý kousek ovoce a zalijeme podle návodu uvařenou želatinou. Uchováváme v lednici. |
ladoga66 | Borůvkovo-brusinkový koláč z remosky | Datum vložení: 07.06.2014 20:30 hod. | |||
|
2 hrnky polohrubá mouka 3/4 hrnku třtinový cukr 2 vejce 1 hrnek podmáslí 1/2 hrnku olej 1 kypřicí prášek 1 hrnek směs borůvek a brusinek 250 g měkký tvaroh 1 hrst kokos a třtinový cukr na posypání kokos a olej na formu Mouku promícháme s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, podmáslí a olej, vše smícháme v hladké těsto. Remoskovou formu vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Těsto vlijeme do formy a rovnoměrně rozetřeme. Navrch poklademe lžičkou hrudky měkkého tvarohu a přidáme ovoce. Nakonec posypeme kokosem a trochou třtinového cukru. Pečeme 30–40 minut dozlatova. Můžeme zkusit špejlí, zda je koláč hotový, těsto se během pečení hodně zvedne. Recept je množstevně upraven pro velkou remosku o průměru 32cm. Pro malou formu (24cm) stačí poloviční dávka (těsto ale bude trochu nižší). |
ladoga66 | Kořeněné kuřecí na špejli | Datum vložení: 07.06.2014 20:26 hod. | |||
|
600 g kuřecí prsa 1 vejce 100 ml smetana 2 stroužky česnek špetka provensálského koření trocha soli a pepře na opečení trocha oleje Dresink: 250 g zakysaná smetana 1,5 lžíce kečup šťáva ze 1/4 citronu 1 lžička moučkový cukr špetka chilli koření trocha soli a pepře Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Překrájíme na menší kusy, vložíme do kutru, přidáme vejce, přilijeme smetanu, prolisujeme česnek, přidáme koření, sůl a pepř. Vše rozmixujeme do kompaktní směsi. Ruce si namočíme ve vodě a tvarujeme šišky, do kterých napícháme špejle. Poté pečeme na pánvi přibližně 5 minut z každé strany. Na studenou omáčku vložíme do mísy zakysanou smetanu, přidáme kečup, citronovou šťávu a dochutíme moučkovým cukrem, špetkou chilli, solí a pepřem. Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem. Vhodnou přílohou jsou také brambory v nejrůznějších úpravách. |
ladoga66 | Kotlety na víně se sýrovou omáčkou | Datum vložení: 05.06.2014 07:47 hod. | |||
|
4 vepřová kotleta 1 lžíce hladká mouka 80 g máslo 250 ml bílé stolní víno 50 g eidam trocha barevný pepř špetka sůl 1 hrst čerstvý nasekaný pórek trocha na ozdobu drcený pepř Vepřové kotlety omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Lehce je po obou stranách naklepeme a rukama vrátíme do původního stavu. krok2 Ostrým nožem je nakrojíme po okrajích, aby se při opékání nezkroutily. Pak je osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Na vyšší pánvi rozehřejeme máslo a kot lety na něm po obou stranách dozlatova osmahneme – asi tři minuty z každé strany. Opečené kotlety necháme na pánvi, zalijeme je vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Tvrdý sýr najemno nastrouháme. Měkké kot l e ty vyndáme z pánve a uchováme teplé. Zbylou šťávu zahustíme připraveným sýrem a pět minut povaříme. Nakonec ji přeléváme přes porce masa až na talířích. Podáváme s vařenou rýží ozdobenou drceným pepřem a sekaným pórkem. |
ladoga66 | Tvarohový dort z drobenky | Datum vložení: 05.06.2014 07:44 hod. | |||
|
1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku moučkového cukru 100 g másla 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva Na náplň 500 g měkkého tvarohu (v kostce) 1 kelímek zakysané smetany 200 ml mléka 1/2 hrnku moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudinkový prášek 150 g směsi lesního ovoce (může být mražená) 1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení. Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy. 2 Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky. Pečte 45 minut do světlezlaté barvy. |
ladoga66 | Domažlické vepřové ragú | Datum vložení: 05.06.2014 07:40 hod. | |||
|
500 g vepřového plecka 150 g sterilovaného hrášku 2 ks sladkokyselé okurky 2 ks natvrdo uvařených vajíček 1 ks cibule vepřový nebo hovězí vývar červená mletá paprika hladká mouka smetana sádlo sůl 1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme 2. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, poprášíme paprikou, zalijeme vývarem nebo vodou, dusíme, až je maso měkké 3. Hladkou mouku promícháme se smetanou, zalijeme měkké maso a na mírném ohni provaříme 4. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou okurku a hrášek 5. Podáváme s knedlíkem nebo rýží, na talíři do omáčky přidáme kousky vařených vajec. |
ladoga66 | Katův šleh | Datum vložení: 05.06.2014 07:13 hod. | |||
|
750 g vepřové kýty 100 g sterilovaných kápií bez nálevu 100 g sladkokyselých okurek 100 g kečupu 2 ks feferonek 1 ks středně velké cibule worcesterská omáčka mletý černý pepř olej sůl 1. Oprané a důkladně okapané maso nakrájíme na nudličky, osolíme, dochutíme pepřem 2. Na oleji maso orestujeme téměř do měkka 3. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět 4. Nakonec vložíme nakrájené okurky a kapie, na jemno pokrájené feferonky zbavené jadřinců, kečup a několik kapek worcesterské omáčky 5. Pokrm necháme krátce podusit. Doporučení: Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory. |
ladoga66 | Hrnková buchta | Datum vložení: 05.06.2014 07:06 hod. | |||
|
(hrnek obsah 250 ml) 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek vlažného mléka 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek cukru 3/4 hrnku oleje 2 ks vejce 1 ks prášku do pečiva čerstvé nebo kompotové ovoce špetka soli tuk na vymazání plechu mouku na vysypání plechu Na drobenku: 100 g cukru krupice 75 g hladké mouky 50 g másla 1. Do mísy vložíme vejce, cukr, mléko a olej, metličkou vše rozšleháme 2. Dále přidáme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva 3. Hladké řídké těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, rovnoměrně rozložíme kousky ovoce, posypeme drobenkou a dáme péci 4. Pečeme při teplotě kolem 170 °C asi 40 minut. Příprava drobenky: Změklé máslo, cukr a mouku vložíme do mísy a ručně zpracujeme. |
ladoga66 | Dort z piškotového korpusu plněný tvarohovou nápln | Datum vložení: 05.06.2014 07:04 hod. | |||
|
Na korpus: 250 g hladké mouky 250 g cukru krupice 250 g másla 100 ml vlažné vody 100 ml oleje 4 ks vajec 1/2 sáčku prášku do pečiva mouka na vysypání plechu tuk na vymazání plechu dortová forma 23 cm Na náplň a zdobení: 2 ks vaničky tučného tvarohu 1 ks vejce 125 g másla 2 sáčky vanilkového cukru čerstvé jahody moučkový cukr dle chuti |
ladoga66 | . | Datum vložení: 05.06.2014 07:04 hod. | |||
|
1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky 2. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej a vlažnou vodu, nakonec zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva 3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta 4. Hmotu nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypanou dortovou formu 5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova 6. Korpus necháme vychladnout, vyklopíme ho z formy a v půli překrojíme na dvě kola 7. Připravíme si náplň; povolené máslo vyšleháme s cukry a vejcem, pozvolna do něj zašleháme obě vaničky tvarohu 8. Jahody důkladně omyjeme a necháme úplně oschnout 9. Spodní část piškotového korpusu vrátíme zpět do formy a potřeme ji částí tvarohové náplně, poklademe polovinami jahod, ovoce zaděláme opět tvarohovou náplní 10. Položíme druhou část piškotového korpusu, tu poklademe jahodami a dort potřeme zbylou tvarohovou náplní 11. Hotový dort necháme v lednici ztuhnout. |
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |