Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
8 ks sušenek bebe
2 dl smetany ke šlehání 31%
25 dkg tučného tvarohu ve vaničce
20 dkg pomazánkového másla
1 ztužovač šlehačky
8 dkg cukru krupice
podle potřeby ovoce, želatina, cukr

Do vyšší nádoby si dáme máslo, tvaroh, vylijeme šlehačku, nasypeme cukr a za stálého šlehání přisypáváme ztužovač šlehačky. Je to rychle hotové.
Na tácek, který budeme dávat i do lednice si položíme sušenky a to 3x4 ks pomažeme krémem (cca 3 mm) a takhle na sebe dáme 4 patra sušenek. Poslední vrchní patro už namažeme jenom málo. Strany hezky zarovnáme. Dáme do lednice rozležet.
Asi za 4 hodiny už by to mělo být. Sušenky rozkrájíme podle obrysů a ještě je rozkrojíme na trojúhelník.
Zbytkem krému a úzkým zdobícím koncem uděláme okraje do kterých položíme malý kousek ovoce a zalijeme podle návodu uvařenou želatinou.
Uchováváme v lednici.
Obrázek uživatelky
profil
2 hrnky polohrubá mouka
3/4 hrnku třtinový cukr
2 vejce
1 hrnek podmáslí
1/2 hrnku olej
1 kypřicí prášek
1 hrnek směs borůvek a brusinek
250 g měkký tvaroh
1 hrst kokos a třtinový cukr na posypání
kokos a olej na formu

Mouku promícháme s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, podmáslí a olej, vše smícháme v hladké těsto.
Remoskovou formu vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Těsto vlijeme do formy a rovnoměrně rozetřeme. Navrch poklademe lžičkou hrudky měkkého tvarohu a přidáme ovoce. Nakonec posypeme kokosem a trochou třtinového cukru.
Pečeme 30–40 minut dozlatova. Můžeme zkusit špejlí, zda je koláč hotový, těsto se během pečení hodně zvedne.

Recept je množstevně upraven pro velkou remosku o průměru 32cm. Pro malou formu (24cm) stačí poloviční dávka (těsto ale bude trochu nižší).
Obrázek uživatelky
profil
600 g kuřecí prsa
1 vejce
100 ml smetana
2 stroužky česnek
špetka provensálského koření
trocha soli a pepře
na opečení trocha oleje

Dresink:
250 g zakysaná smetana
1,5 lžíce kečup
šťáva ze 1/4 citronu
1 lžička moučkový cukr
špetka chilli koření
trocha soli a pepře

Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Překrájíme na menší kusy, vložíme do kutru, přidáme vejce, přilijeme smetanu, prolisujeme česnek, přidáme koření, sůl a pepř. Vše rozmixujeme do kompaktní směsi.
Ruce si namočíme ve vodě a tvarujeme šišky, do kterých napícháme špejle. Poté pečeme na pánvi přibližně 5 minut z každé strany.
Na studenou omáčku vložíme do mísy zakysanou smetanu, přidáme kečup, citronovou šťávu a dochutíme moučkovým cukrem, špetkou chilli, solí a pepřem.
Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem. Vhodnou přílohou jsou také brambory v nejrůznějších úpravách.
Obrázek uživatelky
profil
4 vepřová kotleta
1 lžíce hladká mouka
80 g máslo
250 ml bílé stolní víno
50 g eidam
trocha barevný pepř
špetka sůl
1 hrst čerstvý nasekaný pórek
trocha na ozdobu drcený pepř
Vepřové kotlety omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Lehce je po obou stranách naklepeme a rukama vrátíme do původního stavu.
krok2
Ostrým nožem je nakrojíme po okrajích, aby se při opékání nezkroutily. Pak je osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.
Na vyšší pánvi rozehřejeme máslo a kot lety na něm po obou stranách dozlatova osmahneme – asi tři minuty z každé strany.
Opečené kotlety necháme na pánvi, zalijeme je vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Tvrdý sýr najemno nastrouháme. Měkké kot l e ty vyndáme z pánve a uchováme teplé. Zbylou šťávu zahustíme připraveným sýrem a pět minut povaříme.
Nakonec ji přeléváme přes porce masa až na talířích. Podáváme s vařenou rýží ozdobenou drceným pepřem a sekaným pórkem.
Obrázek uživatelky
profil
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku moučkového cukru
100 g másla
1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
Na náplň
500 g měkkého tvarohu (v kostce)
1 kelímek zakysané smetany
200 ml mléka
1/2 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudinkový prášek
150 g směsi lesního ovoce (může být mražená)
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení. Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.
2 Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky. Pečte 45 minut do světlezlaté barvy.
Obrázek uživatelky
profil
500 g vepřového plecka
150 g sterilovaného hrášku
2 ks sladkokyselé okurky
2 ks natvrdo uvařených vajíček
1 ks cibule
vepřový nebo hovězí vývar
červená mletá paprika
hladká mouka
smetana
sádlo
sůl
1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme
2. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, poprášíme paprikou, zalijeme vývarem nebo vodou, dusíme, až je maso měkké
3. Hladkou mouku promícháme se smetanou, zalijeme měkké maso a na mírném ohni provaříme
4. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou okurku a hrášek
5. Podáváme s knedlíkem nebo rýží, na talíři do omáčky přidáme kousky vařených vajec.
Obrázek uživatelky
profil
750 g vepřové kýty
100 g sterilovaných kápií bez nálevu
100 g sladkokyselých okurek
100 g kečupu
2 ks feferonek
1 ks středně velké cibule
worcesterská omáčka
mletý černý pepř
olej
sůl
1. Oprané a důkladně okapané maso nakrájíme na nudličky, osolíme, dochutíme pepřem
2. Na oleji maso orestujeme téměř do měkka
3. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět
4. Nakonec vložíme nakrájené okurky a kapie, na jemno pokrájené feferonky zbavené jadřinců, kečup a několik kapek worcesterské omáčky
5. Pokrm necháme krátce podusit.
Doporučení:
Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.
Obrázek uživatelky
profil
(hrnek obsah 250 ml)
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek vlažného mléka
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru
3/4 hrnku oleje
2 ks vejce
1 ks prášku do pečiva
čerstvé nebo kompotové
ovoce
špetka soli
tuk na vymazání plechu
mouku na vysypání
plechu
Na drobenku:
100 g cukru krupice
75 g hladké mouky
50 g másla
1. Do mísy vložíme vejce, cukr, mléko a olej, metličkou vše rozšleháme
2. Dále přidáme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva
3. Hladké řídké těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, rovnoměrně rozložíme kousky ovoce, posypeme drobenkou a dáme péci
4. Pečeme při teplotě kolem 170 °C asi 40 minut.
Příprava drobenky:
Změklé máslo, cukr a mouku vložíme do mísy a ručně zpracujeme.
Obrázek uživatelky
profil
Na korpus:
250 g hladké mouky
250 g cukru krupice
250 g másla
100 ml vlažné vody
100 ml oleje
4 ks vajec
1/2 sáčku prášku do pečiva
mouka na vysypání plechu
tuk na vymazání plechu
dortová forma 23 cm
Na náplň a zdobení:
2 ks vaničky tučného tvarohu
1 ks vejce
125 g másla
2 sáčky vanilkového cukru
čerstvé jahody
moučkový cukr dle chuti
Obrázek uživatelky
profil
1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky
2. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej a vlažnou vodu, nakonec zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta
4. Hmotu nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypanou dortovou formu
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova
6. Korpus necháme vychladnout, vyklopíme ho z formy a v půli překrojíme na dvě kola
7. Připravíme si náplň; povolené máslo vyšleháme s cukry a vejcem, pozvolna do něj zašleháme obě vaničky tvarohu
8. Jahody důkladně omyjeme a necháme úplně oschnout
9. Spodní část piškotového korpusu vrátíme zpět do formy a potřeme ji částí tvarohové náplně, poklademe polovinami jahod, ovoce zaděláme opět tvarohovou náplní
10. Položíme druhou část piškotového korpusu, tu poklademe jahodami a dort potřeme zbylou tvarohovou náplní
11. Hotový dort necháme v lednici ztuhnout.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles