Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
díky, oříšky vlašské, nebo lískové?SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
martinnatr,zkus-
Beránek oříškový:
15 dkg.polohrubé mouky
4 dkg.hladké mouky
7 dkg oříšků
13 dkg.cukru
6 dkg tuku-olej
1 celé vejce + 1 žloutek
1 1/2 dl.mléka
1/3 pr.do peč.
Dobrou noc a hezké sny,zároven vám přeji děvčata všem, krásné a veselé svátky jara.
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny:

320 g hladké mouky, 190 g Hery, 7,5 lžic vlažné vody, 3 malé lžičky octa, 2 žloutky, špetka soli, 1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

Mouku pořádně rozemneme s tukem do žmolenky, přidáme žloutky rozkvedlané ve vodě s octem a solí a zpracujeme v těsto, až se nechytá stěn mísy. Pak ho dáme na hodinku do chladničky. Vychlazené těsto rozdělíme na 3 díly, tence rozválíme na délku plechu a tvoříme záviny. Libovolně plníme (jablky, tvarohem, mákem, slanými náplněmi atd. Zavineme (viz foto), potřeme vejcem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 min na 170°C dozlatova.
Obrázek uživatelky
profil
holky prosím, nějakého vyzkoušeného beránka, dělám piškotového a tvarohového, tak něco jiného, máte?SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny:

Bílé klobásy,listové těsto,vajíčko na potření,libovolné koření na posypání.


Postup přípravy receptu

Těsto rozválet a nakrájet na čtverečky.Klobásovou hmotu vytlačit ze střívka na čtvereček a dva kraje přeložit do šátečku.
Potřeme vajíčkem a posypeme kořením.
Upečeme.
Křehoučké-výborné
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny:

4 plátky vepřové kýty nebo panenky, sůl, pepř, olej na potření roštu, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 - 3 lžíce bílého vína, 2 lžíce oleje, 2 lžičky jemně pokrájeného nebo drceného sušeného tymiánu

Postup přípravy receptu

Plátky masa lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme a na okrajích několikrát nařízneme. Rozložíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany 3 minuty. Med, sójovou omáčku, víno, olej a tymián promícháme. Směsí potřeme maso a po obou stranách ještě 2 minuty grilujeme.
Obrázek uživatelky
profil
100 slanina
1/2 l mléko 
4 ks vejce
1 hrst mladé lístky kopřiv 
4 ks rohlík 
1 snítka petrželka
500 g uzené maso
1 hrst strouhanka

podle chuti
 muškátový květ  sůl  nové koření  mletý černý pepř

Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nakrájené maso a rohlíky. Mírně osolíme, opepříme, ochutíme utlučeným novým kořením a muškátovým květem.

Kopřivy spaříme vařící vodou, spolu s petrželkou nadrobno nasekáme a přidáme do nádivky. Vše důkladně promícháme. Pokud je nádivka ještě řídká, přidáme strouhanku. V opačném případě svlažíme mlékem.

Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme plátky slaniny a na ně narovnáme nádivku. Slaninu můžeme rozložit i na povrch.

Velikonoční nádivku z uzenin pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.
Obrázek uživatelky
profil
1 špetka sůl
500 g polohrubá mouka 
25 g droždí
3 ks žloutek 
1 ks vanilkový cukr
11 dkg máslo
11 dkg cukr krupice
250 ml mléko

Postup přípravy receptu:
Promícháme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a přidáme mouku, kvásek a vlažné mléko, vanilkový cukr a mícháme tak dlouho, až se nám začnou tvořit bublinky. Poté přidáme nasekané mandle a rozinky a zpracujeme.

Těsto necháme vykynout na teplém místě.

Poté těsto zpracujeme na bochánek a uděláme ve středu kříž. Necháme znovu kynout na plechu a poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.

Mazanec pečeme asi 20 minut na 180 °C a potom 25 minut na 120 °C.

Upečený mazanec jíme tak, jak máme rádi.
Obrázek uživatelky
profil
500 g sušenek Bebe nebo podobných
600 g zakysané smetany
4 lžíce cukru
vanilka
želé:
2 balíčky vanilkového pudinku
700 ml nealkoholický nápoj nebo džus

sušenky uložíme na plech .. utřeme si zakysanou smetanu s cukrem as vanilkou.krém nanášíme na sušenkovou vrstvu. Opět vložíme sušenkami .. a toto opakujeme 3x .. končíme vrstvou sušenek.
uvaříme si pudink v limonádě, nebo v džusu .. zalijeme tímto želé koláček .. po naprostém ztuhnutí nakrájíme .. nejlepší na druhý den.
Obrázek uživatelky
profil
Na těsto:
mouka pšeničná hladká 2 hrnky
vejce 2 kusy
cukr krupice 1 hrnek
kypřící prášek do pečiva 1 balíček
cukr vanilkový 1 balíček
mléko 1 hrnek
olej 0,5 hrnků
kakao 2 lžíce

Na krém:
mléko 5 decilitrů
pudinkový prášek 2 balíčky (kokosový)
máslo 250 gramů
cukr moučkový 100 gramů
smetana zakysaná 1 kelímek

Na ozdobení:
čokoláda na vaření 100 g

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles