Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. kuchařka receptůZaložila: ferrara
Vkládání receptů na chž je zastaveno.
Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty?
Zkuste to tady
|
ladoga66 | postup | Datum vložení: 08.05.2014 08:17 hod. | |||
|
Ve velké míse smíchejte 2 hrnky mouky, cukr, kvasnice a sůl. V kastrůlku nahřejte mléko a máslo, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte vodu a vanilkový extrakt. Přilijte mléčnou směs a vejce a promíchejte směs. Přidejte další 3/4 hrnku mouky a míchejte asi 2 minuty. Směs bude lepkavá. Těsto dejte do vymazané mísy, zakryjte utěrkou a nechte asi hodinu vykynout. Připravte základ pro náplň. Smíchejte cukr, skořici a oříšek. Rozehřejte máslo. Začněte pracovat s těstem. Prohněťte do něj další dvě lžíce mouky a nechte 5 minut odpočinout. Těsto vyválejte, rozetřete na něj rozpuštěné máslo a posypte skořicovou směsí. Nakrájejte těsto do pruhů, ty naklaďte na sebe a překrojte na čtverečky. Naskládejte do formy a nechte dalších 30 – 45 minut odpočinout. Pečte 30 – 35 minut na 180 °C. Kvasnice můžete nejprve aktivovat. Je to pojistka, jak Vám těsto zaručeně vykyne. Rozmíchejte je ve 3 lžících teplé vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát, dokud směs nezačne trochu pěnit. |
ladoga66 | Pikantní fazolový pekáček | Datum vložení: 26.04.2014 16:17 hod. | |||
|
INGREDIENCE: 420 g sterilovaných červených fazolí 420 g sterilované kukuřice 2 svazky jarní cibulky 1 kg vepřového masa na guláš 3 lžíce oleje 4 špetky soli 150 ml thajské chilli omáčky 850 g sterilovaných rajčat 100 ml zeleninového vývaru 2 lžíce tmavé instantní jíšky 1/2 svazku zelené petželky POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole a kukuřici sceďte, cibulky nakrájejte, maso nakrájejte na kostičky. V pekáčku na oleji opečte maso, zalijte vývarem a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 30 minut. K masu přidejte rajčata, fazole, kukuřici, cibulku, chilli omáčku, přikryjte a pečte 40 minut. Maso odkryjte, přidejte jíšku, podle potřeby osolte, přidejte petrželku a pečte ještě 20 minut. |
ladoga66 | Nákyp s pudinkem a ořechy | Datum vložení: 26.04.2014 16:14 hod. | |||
|
Ingredience 750 ml mléko 2 pudink vanilkový 1 cukr vanilkový 3 lžíce cukr moučkový 1 lžíce na vymaz. máslo hrst na vysyp. ořechy vlašské strouhané 400 g jablka 50 g rozinky 50 g ořechy sekané 1 cukr skořicový 3 bílek špetka sůl 3 lžíce cukr krupice hrst krájených ořechy vlašské Postup přípravy Půl litru mléka svaříme, ve zbytku rozšleháme pudinky, vanilkový a moučkový cukr a za stálého míchání vléváme do vroucího mléka. Povaříme do zhoustnutí, odstavíme a za občasného míchání necháme trochu zchladnout.Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhanými ořechy. Jablka nastrouháme a rozložíme po celé ploše mísy, posypeme je rozinkami, sekanými ořechy a skořicovým cukrem, zalijeme teplým pudinkem, mísu přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 160–170 °C asi 40 minut.Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Z mísy odstraníme alobal, sníh rozetřeme na nákyp, povrch posypeme krájenými ořechy a při 180 °C necháme zrůžovět.Nákyp podáváme |
ladoga66 | Jablkový koláč s tvarohem a karamelovou polevou | Datum vložení: 26.04.2014 16:11 hod. | |||
|
korpus: 160 g mletých nebo drcených piškotů 60 g másla Tvarohový krém: 500 g polotučného tvarohu 200 g smetany ke šlehání 80 g moučkového cukru 20 g vanilkového cukru 1 vanilkový pudink Dále: 6 jablek 1 citrón 1 lžíce cukru Postup: Všechny jablka oloupeme. Čtyři nakrájíme na kostky, pokapeme citrónovu šťávou a zhruba 10 minut podusíme. Necháme vychladnout. Zbylá 2 jablka nakrájíme na plátky a také pokapeme citrónovu šťávou, aby nezhnědla. Rozemleté piškoty smícháme s rozpuštěným máslem. Směs dáme na dno dortové formy, kterou vyložíme papírem na pečení, a upěchujeme. Tvarohy smícháme s cukrem a pudinkovým práškem. Opatrně zamícháme ušlehanou smetanu a jablka. Krémem zalijeme piškotový korpus. Povrch poklademe plátky jablek a posypeme lžící cukru. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi třičtvrtě hodiny. Koláč vyndáme z formy až po vychladnutí. Před servírováním polijeme koláč domácím karamelem. |
ladoga66 | domáci čokoládová zmrzlina | Datum vložení: 19.04.2014 18:55 hod. | |||
|
1 lžíce kakaa 2 ks žloutek 200 ml mléko 300 mlsmetana ke šlehání 300 gcukr krupicena ozdobu 100 g ovoce poleva 1 lžíce kakao 100 gořechy vlašské mleté 100 g cukr moučka |
ladoga66 | 0 | Datum vložení: 19.04.2014 18:53 hod. | |||
|
Šlehačku a mléko zahřejte na teplotu kolem 60 supňů.V misce našlehejte žloutky s pískovým cukrem a přidejte do horké šlehačky s mlékem. Buďte ale opatrní, ať se vám šlehačka ani žloutky nesrazí! Výsledná směs má mít konzistenci lehce tekutého těsta, respektive hustého sirupu.Na ochucení použijte cokoliv máte rádi: hořké kakao, namleté oříšky, vanilkovou tresť nebo ovoce rozmačkané s cukrem.Dochucovadla lehce vmíchejte do zmrzliny a vložte do mrazáku.Výhodou domácí čokoládové zmrzliny je, že do ní můžete přidat kakaa, kolik chcete – můžete si tak vyrobit i hořkočokoládové potěšení.K čokoládové zmrzlině se nejlépe hodí oříšková (nebo i vanilková) poleva: smíchejte moučkový cukr s kakaem a po lžičkách přidávejte horkou vodu, doplňte nasekanými oříšky.Pokud se vám na zdobení nechce vyrábět čokoládová poleva, použijte pikao.Jako variaci přidejte rybízovou zmrzlinu a pohár čerstvým rybízem i dozdobte. |
ladoga66 | rychlý smetanový beránek | Datum vložení: 19.04.2014 18:42 hod. | |||
|
Ingredience 280 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 190 g moučkového cukru, 1 lžička citronové kůry, hrst rozinek, 4 celá vejce, 250 ml smetany ke šlehání Postup V míse smícháme všechny suché suroviny. Přidáme celá vejce a smetanu, důkladně promícháme a těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a pečeme asi hodinu (zkoušíme špejlí). |
ladoga66 | kokosový beránek | Datum vložení: 19.04.2014 18:41 hod. | |||
|
Ingredience 180 g hery, 220 g moučkového cukru, 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 80 g kokosu, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy Postup Změklý tuk ušleháme společně s cukrem a celými vejci. Po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokosem. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova (200°C asi 45 minut). |
ladoga66 | karamelový beránek | Datum vložení: 19.04.2014 18:39 hod. | |||
|
Ingredience 240 g hrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 6 vajec, 50 g ořechů, 1/2 prášku do pečiva. Na karamel 100 g krystalového cukru, 1 dl vody Postup Krystalový cukr rozehřejeme na karamel, nalijeme horkou vodu a za stálého míchání rozvaříme. Žloutky s cukrem a rozvařeným karamelem ušleháme do husta. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který střídavě s moukou přidáváme ke karamelové směsi. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme. |
ija1 | oříšky | Datum vložení: 19.04.2014 09:49 hod. | |||
|
to je fuk,co máš,mužeš dát rozinky,mandle,ale odvaž to. |
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |