Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Ve velké míse smíchejte 2 hrnky mouky, cukr, kvasnice a sůl.
V kastrůlku nahřejte mléko a máslo, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte vodu a vanilkový extrakt.
Přilijte mléčnou směs a vejce a promíchejte směs. Přidejte další 3/4 hrnku mouky a míchejte asi 2 minuty. Směs bude lepkavá.
Těsto dejte do vymazané mísy, zakryjte utěrkou a nechte asi hodinu vykynout.
Připravte základ pro náplň. Smíchejte cukr, skořici a oříšek. Rozehřejte máslo.
Začněte pracovat s těstem. Prohněťte do něj další dvě lžíce mouky a nechte 5 minut odpočinout.
Těsto vyválejte, rozetřete na něj rozpuštěné máslo a posypte skořicovou směsí.
Nakrájejte těsto do pruhů, ty naklaďte na sebe a překrojte na čtverečky.
Naskládejte do formy a nechte dalších 30 – 45 minut odpočinout.
Pečte 30 – 35 minut na 180 °C.
Kvasnice můžete nejprve aktivovat. Je to pojistka, jak Vám těsto zaručeně vykyne. Rozmíchejte je ve 3 lžících teplé vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát, dokud směs nezačne trochu pěnit.
Obrázek uživatelky
profil
INGREDIENCE:

420 g sterilovaných červených fazolí
420 g sterilované kukuřice
2 svazky jarní cibulky
1 kg vepřového masa na guláš
3 lžíce oleje
4 špetky soli
150 ml thajské chilli omáčky
850 g sterilovaných rajčat
100 ml zeleninového vývaru
2 lžíce tmavé instantní jíšky
1/2 svazku zelené petželky

POSTUP PŘÍPRAVY:
Fazole a kukuřici sceďte, cibulky nakrájejte, maso nakrájejte na kostičky.
V pekáčku na oleji opečte maso, zalijte vývarem a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 30 minut.
K masu přidejte rajčata, fazole, kukuřici, cibulku, chilli omáčku, přikryjte a pečte 40 minut.
Maso odkryjte, přidejte jíšku, podle potřeby osolte, přidejte petrželku a pečte ještě 20 minut.
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience
750 ml mléko
2 pudink vanilkový
1 cukr vanilkový
3 lžíce cukr moučkový
1 lžíce na vymaz. máslo
hrst na vysyp. ořechy vlašské strouhané
400 g jablka
50 g rozinky
50 g ořechy sekané
1 cukr skořicový
3 bílek
špetka sůl
3 lžíce cukr krupice
hrst krájených ořechy vlašské

Postup přípravy
Půl litru mléka svaříme, ve zbytku rozšleháme pudinky, vanilkový a moučkový cukr a za stálého míchání vléváme do vroucího mléka. Povaříme do zhoustnutí, odstavíme a za občasného míchání necháme trochu zchladnout.Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhanými ořechy. Jablka nastrouháme a rozložíme po celé ploše mísy, posypeme je rozinkami, sekanými ořechy a skořicovým cukrem, zalijeme teplým pudinkem, mísu přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 160–170 °C asi 40 minut.Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Z mísy odstraníme alobal, sníh rozetřeme na nákyp, povrch posypeme krájenými ořechy a při 180 °C necháme zrůžovět.Nákyp podáváme
Obrázek uživatelky
profil
korpus:

160 g mletých nebo drcených piškotů
60 g másla

Tvarohový krém:
500 g polotučného tvarohu
200 g smetany ke šlehání
80 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
1 vanilkový pudink

Dále:

6 jablek
1 citrón
1 lžíce cukru

Postup:

Všechny jablka oloupeme. Čtyři nakrájíme na kostky, pokapeme citrónovu šťávou a zhruba 10 minut podusíme. Necháme vychladnout. Zbylá 2 jablka nakrájíme na plátky a také pokapeme citrónovu šťávou, aby nezhnědla.

Rozemleté piškoty smícháme s rozpuštěným máslem. Směs dáme na dno dortové formy, kterou vyložíme papírem na pečení, a upěchujeme.

Tvarohy smícháme s cukrem a pudinkovým práškem. Opatrně zamícháme ušlehanou smetanu a jablka. Krémem zalijeme piškotový korpus. Povrch poklademe plátky jablek a posypeme lžící cukru.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi třičtvrtě hodiny. Koláč vyndáme z formy až po vychladnutí.

Před servírováním polijeme koláč domácím karamelem.
Obrázek uživatelky
profil
1 lžíce kakaa
2 ks žloutek
200 ml mléko
300 mlsmetana ke šlehání
300 gcukr krupicena ozdobu
100 g ovoce
poleva
1 lžíce kakao
100 gořechy vlašské mleté
100 g cukr moučka
Obrázek uživatelky
profil
Šlehačku a mléko zahřejte na teplotu kolem 60 supňů.V misce našlehejte žloutky s pískovým cukrem a přidejte do horké šlehačky s mlékem. Buďte ale opatrní, ať se vám šlehačka ani žloutky nesrazí! Výsledná směs má mít konzistenci lehce tekutého těsta, respektive hustého sirupu.Na ochucení použijte cokoliv máte rádi: hořké kakao, namleté oříšky, vanilkovou tresť nebo ovoce rozmačkané s cukrem.Dochucovadla lehce vmíchejte do zmrzliny a vložte do mrazáku.Výhodou domácí čokoládové zmrzliny je, že do ní můžete přidat kakaa, kolik chcete – můžete si tak vyrobit i hořkočokoládové potěšení.K čokoládové zmrzlině se nejlépe hodí oříšková (nebo i vanilková) poleva: smíchejte moučkový cukr s kakaem a po lžičkách přidávejte horkou vodu, doplňte nasekanými oříšky.Pokud se vám na zdobení nechce vyrábět čokoládová poleva, použijte pikao.Jako variaci přidejte rybízovou zmrzlinu a pohár čerstvým rybízem i dozdobte.
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience

280 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 190 g moučkového cukru, 1 lžička citronové kůry, hrst rozinek, 4 celá vejce, 250 ml smetany ke šlehání

Postup

V míse smícháme všechny suché suroviny. Přidáme celá vejce a smetanu, důkladně promícháme a těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a pečeme asi hodinu (zkoušíme špejlí).
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience

180 g hery, 220 g moučkového cukru, 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 80 g kokosu, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Postup

Změklý tuk ušleháme společně s cukrem a celými vejci. Po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokosem. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova (200°C asi 45 minut).
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience

240 g hrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 6 vajec, 50 g ořechů, 1/2 prášku do pečiva. Na karamel 100 g krystalového cukru, 1 dl vody

Postup

Krystalový cukr rozehřejeme na karamel, nalijeme horkou vodu a za stálého míchání rozvaříme. Žloutky s cukrem a rozvařeným karamelem ušleháme do husta. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který střídavě s moukou přidáváme ke karamelové směsi. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme.
Obrázek uživatelky
profil
to je fuk,co máš,mužeš dát rozinky,mandle,ale odvaž to.Smajlík

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles