Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Vkládání receptů z důvodů velkého množství, je do této složky už několik let zastaveno. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zdravím. Dobrý nápad vkládat recepty ale není lepší vkládat recepty do již založené složky nahoře na liště "RECEPTY" kde je to rozdělené do složek a je tím lepší vyhledávání ? Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zdravím. Dobrý nápad dávat recepty ale není lepší vkládat recepty do již založené složky nahoře na liště "RECEPTY" kde je to rozdělené do složek a je tím lepší vyhledávání ? Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Není škoda, že tato diskuze zapadla do archivu? Třeba ji obnovíme a přidáme nějaké nové recepty.

Ráda si projdu, které recepty by stály za vyzkoušení.
Obrázek uživatelky
profil



Těsto:
2 ks vejce
125 g krystal. cukru
4 lžíce teplé vody
125 g polohrubé mouky
1/2 bal. prášku do pečiva
Krém:
800 ml mléka
2 bal. vanilkového pudinku
2 bal. vanilkového cukru
2 lžíce hladké mouky
125 g másla
podle chuti moučkový cukr
A ještě:
jahody
moučkový cukr na posypání

1.Připravíme si formu o velikosti 19 x 29 cm, dno vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou a troubu předehřejte na 180 stupňů.
2.Vajíčka utřeme s cukrem do tuhé pěny, přidáme olej, vodu a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto navrstvíme na plech a pečeme do zlata. Upečené těsto necháme vychladnout a překrojíme na polovinu.
3.Z mléka, cukru, vanilkového pudinkového prášku a hladké mouky uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme po lžících vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, který natřeme na jeden plát těsta.
4.Do krému vtlačíme jahody (na boky ukládáme na polovinu překrojené jahody) a vrch pěkně uhladíme.
Obrázek uživatelky
profil
Nebudu vkládat recept ala nějaké si opíšu. Díky.
Obrázek uživatelky
profil
čtěte SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience:
1 balíček listového těsta
1 balení cukrářských piškotů
2 jablka
2 tvarohy(250 g)
1 vanilkový cukr
1 vejce
práškový cukr
rum (není podmínkou)
Příprava:
Listové těsto vyválíme, rozprostřeme na pečící papír a vložíme na plech. Do
středu naskládáme »harmoniku« z cukrářských piškotů, které jsme pokapali
rumem a oloupaná, nakrájená na křížaly jablka.
Na piškoty a jablka rozprostřeme tvaroh ochucený práškovým a vanilkovým
cukrem. Těsto kolem náplně potřeme rozšlehaným vejcem. Přeložíme okraje
těsta a opět i svrchu potřeme vajíčkem.
Pečeme v předehřáté troubě na 150°C přibližně 20-25 minut. Po vychladnutí
nakrájíme na porce a podáváme se šlehačkou. Výborná je i zmrzlina.
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience:
500 g polohrubé mouky
1 prášek kypřící do pečiva
1 vejce
3 PL mléka
3 PL cukr moučka
3 PL másla
K jablkům:
12 PL cukru moučky
4 vanilkové pudinky
Příprava:
Veškeré ingredience na těsto smícháme, aby se vytvořilo těsto a rozdělíme
na dvě půlky a dáme do lednice asi na 30 minut. Mezitím si nastrouháme
na struhadle jablka na plátky, nebo je nakrájíme na tenoučká kolečka.
K jablkům přidáme 12 lžic cukru moučky a 4 vanilkové pudinky.
Vše promícháme. Těsto vyndáme z lednice a z každé části vyválíme placku.
První placku položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Na tu souměrně rozložíme připravená jablka s cukrem a pudinkem a na ně
přidáme druhou rozválenou placku těsta.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C cca 30 minut.
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience:
250 g hladké mouky
špetka prášku do pečiva
120 g HERY
1 žloutek
citrónová kůra
2 PL mléka
Náplň:
500 g jablek
150 g cukru krupice
3 PL lžíce strouhaných piškotů
50 g rozinek
Příprava:
Ze všech ingrediencí zpracujeme vláčné těsto, které necháme půl hodiny odležet
v chladu. Mezitím umyjeme a oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nakrájíme
na kostičky. Ze dvou třetin těsta pak vyválíme asi půl centimetru tlustý plát,
položíme ho do vymazané a vysypané koláčové formy, posypeme piškoty,
jablky, lehce pocukrujeme a posypeme rozinkami. Zbytek těsta vyválíme a
vykrájíme proužky, ze kterých vytvořme na koláči mřížku.
Pečeme při 200ºC dozlatova.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles