Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. kuchařka receptůZaložila: ferrara
Vkládání receptů na chž je zastaveno.
Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty?
Zkuste to tady
|
ladoga66 | . | Datum vložení: 11.04.2014 20:46 hod. | |||
|
POSTUP PŘÍPRAVY Do mísy prosejeme mouku, přidáme krupicový a vanilkový cukr, kakao a prášek do pečiva a promícháme. V další míse rozšleháme vejce s mlékem a olejem, přidáme je k sypké směsi a umícháme hladké těsto. Těsto rozetřeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut. Pak píchneme do středu těsta špejli a pokud zůstane po vytažení suchá a bez drobečků, je těsto upečené a necháme ho vychladnout. Z mléka a obou pudinkových prášků uvaříme hladký pudink, který necháme za občasného míchání vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem, po lžících do něj přišleháme vychladlý pudink a nakonec zlehka vmícháme zakysanou smetanu. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a necháme v chladu ztuhnout. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Vychlazený moučník pocákáme čokoládou, necháme znovu ztuhnout v chladu a pak ho nakrájíme na řezy. |
ladoga66 | jogurtové muffiny | Datum vložení: 11.04.2014 20:40 hod. | |||
|
1 hrnek polohrubé mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 1/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1 vejce 1 kelímek bílého jogurtu (150 g) 1/2 hrnku mléka 1 lžíce rumu (nemusí být) kakao (nemusí být) Postup: Vejce vyšlehat s cukrem a za stálého šlehání přidávat mléko, jogurt a rum. Nakonec vmíchat mouku s práškem do pečiva. Nalít do formiček a dát péct. Pokud chceme mít muffiny mramorované, rozdělíme těsto na poloviny. Jednu necháme tak, jak je, do druhé vmícháme kakao. Z tohoto těsta je výborná i bábovka, jen je třeba zdvojnásobit dávku. |
ladoga66 | Uzené zapečené s kysaným zelím a bramborami | Datum vložení: 11.04.2014 20:37 hod. | |||
|
Ingredience 800 g brambor, uvařených ve slupce 600 g uzené krkovice bez kosti 100 g anglické slaniny (tenké plátky) 1 cibule, nakrájená na tenké plátky 500 g kysaného zelí, lehce vymačkaného sůl 6 kuliček jalovce 2 bobkové listy 4 hřebíčky 1 lžička sladké mleté papriky 200 ml smetany (na vaření či ke šlehání) Příprava jídla 1 Brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Uzené maso nakrájejte přes vlákno rovněž na silnější plátky. Troubu předehřejete na 200 °C. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vyložte plátky slaniny, půlkou dávky brambor, osolte, opepřete a na brambory rozložte cibuli a část zelí. 2 Posypte celým kořením a na zelí rozložte nakrájené uzené maso, pak zbylé zelí a brambory. Povrch osolte, přelijte smetanou s rozmíchanou paprikou a vložte do předehřáté trouby. Pečte 30–40 minut, až brambory zezlátnou a zelí změkne. Před podáváním nechte chvíli odpočinout. |
ladoga66 | bleskové kynuté knedlíky | Datum vložení: 11.04.2014 20:33 hod. | |||
|
440 ml mléka 40 g droždí 80 g moučkového cukru 1 kg hrubé mouky špetka soli 2 ks vejce jahody máslo na polití tvaroh na posypání cukr moučka - na posyp Postup přípravy -------------------- 1. Z droždí a trochy vlažného mléka a 1 lžičky cukru udělejte kvásek. Přikryjte utěrkou a nechte vykynout. 2. Do velké mísy si dejte na spod sůl, mouku, cukr moučka, vajíčka rozšlehaná v mléce. Přidejte kvásek a udělejte tužší těsto. Nechte asi 40 minut vykynout. 3. Těsto rozválejte na plát a rozkrájejte na čtverečky. Jahody dávejte do středu čtverečků a zabalte. Šikovnější nemusí těsto rozválet, ale jen těsto uždibovat a balit v ruce. 4. Vařte ve vroucí vodě dokud nevyplavou na hladinu nebo na páře cca 20 minut. 5. Hotové knedlíky polijte rozpuštěným máslem, ozdobte nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. |
ladoga66 | ježci | Datum vložení: 11.04.2014 20:30 hod. | |||
|
Na náplň 1 sáček lískových ořechů - stačí malý Na obalení 1 hrnek sušeného kokosu Na polevu 70 g čokolády na vaření 20 g másla Na těsto 1 ks vejce 175 g hladké mouky 20 g cukru krupice 1 sáček vanilkového cukru 150 g másla POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Všechny suroviny na těsto utřeme dohromady a vytvoříme těsto. 2. Z těsta odebereme malý kousek, zabalíme do něho jeden lískový oříšek a vytvoříme kuličku s protáhlým čumáčkem. 3. Ježečky dáváme na plech s pečícím papírem. Pčeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 15 minut do zezlátnutí. Ježečci se trošku roztečou a zvětší. Po vyndání je necháme vychladnout. 4. Dáme si 70g čokolády a 20g másla rozpustit do vodní lázně. Do vyšší mističky si nasypeme kokos. 5. Zadečky ježečků potřeme čokoládou (pomocí mašlovačky) a obalíme v kokosu.Zbytkem čokolády pomocí párátka dokreslíme ježečkům očička a čumáček. Necháme ztuhnout |
ladoga66 | balkánske řezy | Datum vložení: 11.04.2014 20:26 hod. | |||
|
Těsto: 5 vejce 8 lžic rum 5 lžic cukr moučka 5 lžic polohrubá mouka trocha meruňkového džemu 1. náplň: 210 g dětské piškoty 750 ml meruňkový kompot trocha rumu 1 hrst sekané ořechy 3 lžíce kakao 50 g čokoláda 2. náplň: 1 a 1/2 hrnku mléko 1 a 1/2 balíčku vanilkový pudink 6 lžic cukr moučka 1 vanilkový cukr 250 g máslo Poleva: 100 g čokoláda 120 g máslo |
ladoga66 | . | Datum vložení: 11.04.2014 20:25 hod. | |||
|
POSTUP PŘÍPRAVY 1.Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, polohrubou mouku a rum a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Upečený a vychladlý plát potřeme džemem, na džem natřeme 1. náplň a potom 2. náplň. Necháme chvíli ztuhnout a polijeme čokoládovou polevou. 2.náplň: piškoty rozdrtíme válečkem (můžeme použít i zbytky piškotových plátů), pokapeme je meruňkovou šťávou a rumem, přidáme rozmixované meruňky, nasekané ořechy, kakao a nastrouhanou čokoládu a vše promícháme. 3. náplň: mléko uvaříme s pudinkem na hustou kaši a za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo umícháme s cukry, po částech přidáme vychladlou kaši a dobře vyšleháme. 4.Čokoládová poleva: máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme nalámanou čokoládu a vymícháme dohladka. |
ladoga66 | topinka kalimero | Datum vložení: 07.04.2014 18:56 hod. | |||
|
5 porcí Ingredience: kuřecí prsíčka (200 g), kuřecí šunka (200 g) vejce (4 ks), cibule (1 velká) netučný sýr na strouhání-např. eidam (cca 100 g) sádlo, máslo, chléb na topinky (4-6 ks), sůl, pepř Popis přípravy: Na sádle osmažíme do sklovata na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, směs prohřejeme a odstavíme. Nastrouháme sýr. Do šálku vyklepneme vejce, lehce osolíme a rozmícháme. Na sádle opečeme plátky chleba, které po odkápání tuku (osušení v papírové utěrce či ubrousku)lehce pomažeme máslem. (Česnek, který jinak nikdy neškodí, zde není na místě.) Znovu prohřejeme masovou směs, přidáme rozmíchaná vejce a za stálého míchání necháme srazit. Hotovou směs klademe na připravené horké topinky, sypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. Varianta: Možno použít libovolné minutkové maso a libovolnou kvalitní uzeninu. |
ladoga66 | tatarsky biftek z hovězího | Datum vložení: 07.04.2014 18:52 hod. | |||
|
4 porce Ingredience: hovězí zadní 25 dkg, cibule kečup(ostrý), worchestr, hořčice vajíčko(žloutek), pepř,sůl - na topinky:- olej nebo sádlo, česnek Popis přípravy: Maso odblaníme a umeleme najemno. Nakrájíme najemno cibuli(větší),dáme do mísy s masem,přidáme žloutek, hořčici,sůl a pepř,přikápneme trochu worchestru. Směs dobře promícháme a podle chuti přisolíme nebo okořeníme pepřem. Topinky: - Nakrájený chleba dáváme do rozpáleného tuku a osmahneme do zlatova. Topinka by neměla být na krajích spálená ale zlatá. Takovou topinku osolíme, potřeme česnekem. Nato namažeme tatarák podle chuti. |
ladoga66 | tatarsky biftek falešný | Datum vložení: 07.04.2014 18:48 hod. | |||
|
3 porce Ingredience: brambory 3 ks, paprika mletá sladká, paprika mletá pálivá, olej 1 dcl, kečup 5 lžíce, cibule 1 ks, česnek, sůl, sýr tvrdý 15 dkg Popis přípravy: Brambory uvaříme ve šlupce, oloupeme a jemně nastrouháme.Přidáme jemně nasekanou cibuli a ostatní přísady s citem důkladně promícháme.Mažeme na topinky a sypeme strouhaným sýrem. |
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |