Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. kuchařka receptůZaložila: ferrara
Vkládání receptů na chž je zastaveno.
Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty?
Zkuste to tady
|
sestřička | ladoga66 | Datum vložení: 11.05.2014 21:54 hod. | |||
|
taky jsem pro,abys psala dál. Ráda zkouším recepty,které ještě neznám. |
martinnatr | ladoga66 | Datum vložení: 11.05.2014 20:59 hod. | |||
|
jen piš dál, já sem často nakukuju kvůli inspiraci |
ladoga66 | . | Datum vložení: 11.05.2014 20:02 hod. | |||
|
už som vo veku,keď mi to nejak nevadí |
neri | - | Datum vložení: 10.05.2014 21:17 hod. | |||
|
samomluva pokračuje |
ladoga66 | domácí zmrzlina | Datum vložení: 08.05.2014 08:41 hod. | |||
|
1 balíček vanilkového cukru 1 sáček ztužovače šlehačky 1 lžička maizeny 0,25 l ovocné dřeně 0,25 l smetany ke šlehání 0,25 l mléka 125 g cukru krystal 3 ks žloutky 1 ks vejce 1. Vyšleháme žloutky, vejce, cukr, mléko, ovocnou dřeň a maizenu, pak na mírném ohni za stálého míchání přivedeme hmotu k varu, hned odstavíme 2. Za stálého míchání necháme vychladnout 3. Šlehačkovou smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha a opatrně zamícháme do studeného ovocného krému 4. Naplníme do formiček a dáme zmrazit do mrazáku, během první hodiny zamrazení ještě dvakrát promícháme. |
ladoga66 | Hrnkový makovník | Datum vložení: 08.05.2014 08:33 hod. | |||
|
2 hrnky hladké mouky 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje 1,5 hrnku celého máku 1,5 hrnku cukru 2-3 ks vejce 1 lžička sody 1 sáček prášek do pečiva pikantní marmeláda papír na pečení Na polevu: 300 g moučkového cukru 2 ks bílky šťáva ze 2 kusů citronů 1. Z výše uvedených ingrediencím vymícháme těsto, které rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení 2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 min, podle toho jak vám peče trouba 3. Ještě horký makovník potřeme marmeládou 4. Na povrch dezertu naneseme citronovo-bílkovou polevu připravenou z cukru utřeného se šťávou z citronů a dvou bílků 5. Nakonec dezert pokapeme marmeládou a vidličkou uděláme ozdobný mramor, nechám zaschnout. |
ladoga66 | Tvarohové koláčky-klasika | Datum vložení: 08.05.2014 08:27 hod. | |||
|
Budeme potřebovat: 250 ml mléka,80 g rozpuštěného másla,může být i olej,1 vejce,80 g cukr moučk,200 g uvařených nastrouhaných brambor,lžička soli,250 g polohrubé mouky,250 g hladké mouky, půl kostky droždí. Náplň: 250 g tvarohu,lžička solamylu,žloutek,2 lžíce cukru vše dohromady umíchat. Brambory v těstě cítit nejsou,je to starý trik našich předků aby pečivo zůstalo dlouho vláčné a neztvrdlo. Těsto po vykynutí vyválím na půl cm silnou placku a vykrájím kolečka o průměru 5 cm.Naplním tvarohovou náplní a zabalím.Uprostřed vajíčkem vytlačím důlek.Potřu rozšlehaným vejcem.Nandám povidla a nasypu drobenku umíchanou z hladké mouky,cukru a oleje.Ještě nechám na plechu 20 min kynout.Peču ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 min. |
ladoga66 | cibulová krkovička | Datum vložení: 08.05.2014 08:25 hod. | |||
|
800 g vepřová krkovice 200 g cibule 40 g česnek 150 g anglická slanina 400 ml pivo kmín drcený 15 g sůl postup Vepřovou krkovici nakrájejte na tenčí stejnoměrné plátky. Do prolisovaného česneku přimíchejte sůl a drcený kmín a vzniklou směsí důkladně potřete plátky masa. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Do pekáčku vložte na dno část cibule na ni pak skládejte plátky masa proložené plátky slaniny, vše zalijte větší částí piva a velmi zvolna pečte (130 stupňů) asi 40 minut. Na závěr pečte asi 15 minut při vyšší teplotě posypané zbylou cibulí a okrášlené plátky anglické slaniny. Výpek odvařte s trochou piva a přelijte přes pečené maso. Podávejte s chlebem a vychlazeným pivem. |
ladoga66 | blesková jogurtová pizza | Datum vložení: 08.05.2014 08:22 hod. | |||
|
Suroviny: 2 kelímky bílého jogurtu 2 kelímky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva nebo lžička jedlé sody 1 vejce sůl + kečup + libovolná náplň na pizzu Všechny suroviny smícháme, rozetřeme na vymazaný plech nebo kulatou koláčovou formu. Potřeme kečupem a poklademe libovolnou nádivkou podle vlastní fantazie a chuti. Pečeme asi 20-25 minut v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů. |
ladoga66 | skořicový trhací chléb | Datum vložení: 08.05.2014 08:18 hod. | |||
|
Na těsto potřebujete: 3 hrnky hladké mouky 1/4 hrnku cukru 2 a 1/4 lžičky sušeného droždí 1/2 lžičky soli 60 gramů másla 1/3 hrnku mléka 1/4 hrnku vody 2 velká vejce 1 lžička vanilkového extraktu Na náplň potřebujeme: 1 hrnek cukru 2 a 1/2 lžičky skořice 60 g másla |
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |