Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil

taky jsem pro,abys psala dál.Smajlík
Ráda zkouším recepty,které ještě neznám.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jen piš dál, já sem často nakukuju kvůli inspiraciSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
už som vo veku,keď mi to nejak nevadí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
samomluva pokračuje
Obrázek uživatelky
profil
1 balíček vanilkového cukru
1 sáček ztužovače šlehačky
1 lžička maizeny
0,25 l ovocné dřeně
0,25 l smetany ke šlehání
0,25 l mléka
125 g cukru krystal
3 ks žloutky
1 ks vejce

1. Vyšleháme žloutky, vejce, cukr, mléko, ovocnou dřeň a maizenu, pak na mírném ohni za stálého míchání přivedeme hmotu k varu, hned odstavíme
2. Za stálého míchání necháme vychladnout
3. Šlehačkovou smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha a opatrně zamícháme do studeného ovocného krému
4. Naplníme do formiček a dáme zmrazit do mrazáku, během první hodiny zamrazení ještě dvakrát promícháme.
Obrázek uživatelky
profil
2 hrnky hladké mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1,5 hrnku celého máku
1,5 hrnku cukru
2-3 ks vejce
1 lžička sody
1 sáček prášek do pečiva
pikantní marmeláda
papír na pečení
Na polevu:
300 g moučkového cukru
2 ks bílky
šťáva ze 2 kusů citronů

1. Z výše uvedených ingrediencím vymícháme těsto, které rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 min, podle toho jak vám peče trouba
3. Ještě horký makovník potřeme marmeládou
4. Na povrch dezertu naneseme citronovo-bílkovou polevu připravenou z cukru utřeného se šťávou z citronů a dvou bílků
5. Nakonec dezert pokapeme marmeládou a vidličkou uděláme ozdobný mramor, nechám zaschnout.
Obrázek uživatelky
profil
Budeme potřebovat:
250 ml mléka,80 g rozpuštěného másla,může být i olej,1 vejce,80 g cukr moučk,200 g uvařených nastrouhaných brambor,lžička soli,250 g polohrubé mouky,250 g hladké mouky, půl kostky droždí.
Náplň:
250 g tvarohu,lžička solamylu,žloutek,2 lžíce cukru vše dohromady umíchat.
Brambory v těstě cítit nejsou,je to starý trik našich předků aby pečivo zůstalo dlouho vláčné a neztvrdlo.
Těsto po vykynutí vyválím na půl cm silnou placku a vykrájím kolečka o průměru 5 cm.Naplním tvarohovou náplní a zabalím.Uprostřed vajíčkem vytlačím důlek.Potřu rozšlehaným vejcem.Nandám povidla a nasypu drobenku umíchanou z hladké mouky,cukru a oleje.Ještě nechám na plechu 20 min kynout.Peču ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 min.
Obrázek uživatelky
profil
800 g vepřová krkovice
200 g cibule
40 g česnek
150 g anglická slanina
400 ml pivo
kmín drcený
15 g sůl
postup

Vepřovou krkovici nakrájejte na tenčí stejnoměrné plátky. Do prolisovaného česneku přimíchejte sůl a drcený kmín a vzniklou směsí důkladně potřete plátky masa.
Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Do pekáčku vložte na dno část cibule na ni pak skládejte plátky masa proložené plátky slaniny, vše zalijte větší částí piva a velmi zvolna pečte (130 stupňů) asi 40 minut.
Na závěr pečte asi 15 minut při vyšší teplotě posypané zbylou cibulí a okrášlené plátky anglické slaniny. Výpek odvařte s trochou piva a přelijte přes pečené maso. Podávejte s chlebem a vychlazeným pivem.
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny:
2 kelímky bílého jogurtu
2 kelímky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva nebo lžička jedlé sody
1 vejce
sůl
+ kečup + libovolná náplň na pizzu

Všechny suroviny smícháme, rozetřeme na vymazaný plech nebo kulatou koláčovou formu.
Potřeme kečupem a poklademe libovolnou nádivkou podle vlastní fantazie a chuti.
Pečeme asi 20-25 minut v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů.
Obrázek uživatelky
profil
Na těsto potřebujete:
3 hrnky hladké mouky
1/4 hrnku cukru
2 a 1/4 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky soli
60 gramů másla
1/3 hrnku mléka
1/4 hrnku vody
2 velká vejce
1 lžička vanilkového extraktu
Na náplň potřebujeme:
1 hrnek cukru
2 a 1/2 lžičky skořice
60 g másla

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles