Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
60 dkg vepřového masa
10 dkg anglické slaniny
10 dkg drůbežích jater
pepř
sůl
tymián
rozmarýn
olej na smažení

Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a naklepeme. Drůbeží játra upravíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
Kousky masa i kousky jater zabalujeme, každý zvlášť do plátku anglické slaniny, střídavě napichujeme na špejli a osmažíme na oleji.
Podáváme se speciální omáčkou z kečupu, jogurtu a zakysané smetany, do které přidáme pažitku, petrželku, estragon, bazalku - v množství dle chuti bílý pepř a sůl.
Obrázek uživatelky
profil
Vepřové řízkové maso osolíme, obalíme ve strouhance, tu trochu paličkou zaklepeme, znovu obalíme ve strouhance a pak ve vejci po obou stranách. Osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
Usmažené řízky rozložíme vedle sebe na plech, na každý řízek dáme kolečka cibule a plátky slaniny. Odkryté zapečeme v troubě.
Příloha: bramborová kaše, vařené brambory, zeleninový salát
Obrázek uživatelky
profil
1/2 kg vepřových kotlet naklepeme a nasolíme.

V misce rozšleháme: vejce
strouhaný česnek
majoránku
sůl
vegetu speciál
kari nebo chilli
worčestr
drobně usekané feferony

Do našlehané směsi naložíme na 24 hodin kotlety a necháme proležet. Prudce osmažíme na rozpáleném tuku a podáváme s hranolky a zeleninovým salátem.
Obrázek uživatelky
profil
Libové kotlety naklepat, osolit, opepřit, opaprikovat.
Na každou kotletu položíme 2 plátky salámu,cibuli na kolečka,pokapeme kečupem.
Zabalíme do alobalu, dáme do trouby péci asi 3/4 hodiny.
Možno připravit předem a nechat proležet.
Příloha: brambory ve všech podobách
Obrázek uživatelky
profil
75 dkg vepřového nebo hovězího masa
1 cibule
máslo
sůl
kmín drcený
citronová kůra
zázvor
ocet
hovězí vývar
zakysaná smetana
mouka

Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso nakrájené na nudličky, osolíme, okořeníme zázvorem a drceným kmínem a dusíme doměkka.
Pak přidáme trochu octa, zakysanou smetanu, kterou jsme promíchali s trochou mouky a podlijeme troškou hovězího vývaru. Znovu zakryté ještě chvíli dusíme.
Příloha rýže.
Obrázek uživatelky
profil
vepřové koleno zadní, sůl, plnotučná hořčice, bobkový list, nové koření, celý pepř, mletý pepř čtyř barev, cibule, česnek, světlé a tmavé pivo
Postup přípravy receptu
Koleno vykostíme a "roztáhneme" nožem na větší plát, který osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Zavineme a stáhneme potravinářskou nití. Roládu posolíme. Vložíme do pekáčku s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a plátky česneku. Zalijeme světlým i tmavým pivem ve stejném poměru a přiměřeném množství. Poklademe na céčka nakrájenou cibulí, vložíme do trouby a pečeme za občasného polévání výpekem asi 2,5 hodiny.
Obrázek uživatelky
profil
10 malých žampionů
500g míchaného mletého masa
2 větší stroužky česneku
1PL sladké papriky
1PL sušené majoránky
1KL pepře
pár snítek čerstvého tymiánu
olej
sůl
Postup přípravy receptu
Malé žampiony neloupeme, pouze je očistíme od případných nečistot. Nožičky seřízneme těsně u kloboučku. Osolíme, vložíme na pánev s trochou oleje a lístky tymiánu a opékáme cca 3 minuty. Poté vyjmeme a necháme zchladnout.
Mleté maso osolíme, přidáme koření, prolisovaný česnek a důkladně rukama propracujeme. Utvoříme 1O placiček, na každou položíme žampion, maso kolem něj uzavřeme a v dlaních důkladně přimáčkneme, aby nám koule při pečení nepraskly. Dáme na půl hodiny uležet do lednice.
Poté opečeme na oleji na téže pánvi jako žampiony ze všech stran na mírnějším plameni.
Obrázek uživatelky
profil
listové těsto

Rozmražené plátky nakrájíme tak, že jedna půlka bude o trochu větší než ta, kterou
budeme dělat mřížkovým válečkem. Na větší půlku dáme náplň. Dva proužky
tvarohové náplně a doprostřed proužek jablkové náplně. Náplň dáváme kousek od okraje. Menší půlku přejedeme válečkem, trochu roztáhneme, aby vznikla mřížka.Přiložíme na náplň a přitiskneme okraje.
Potřeme rozšlehaným vejcem se 2 lžícemi mléka.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut.
Hotové pocukrujeme.

Tvarohová náplň
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
1 žloutek
cukr podle chuti
Vše umícháme

Jablková náplň
300 g strouhaných jablek a 100 ml vody dáme dusit.
Když jsou jablka měkká, přidáme 1 vanilkový pudink,
rozmíchaný ve 150 ml vody a mícháme do zhoustnutí.
Podle chuti přidáme cukr a skořici.
Obrázek uživatelky
profil
500 g vepřového nebo kuřecího masa

Marináda
2 malé bílé jogurty
2 vejce
3 stroužky česneku
grilovací koření
sůl
pepř

strouhanka
olej

Všechny suroviny na marinádu smícháme. Maso naklepeme a vložíme do marinády. Dáme do lednice do druhého dne. Pak obalíme ve strouhance a smažíme. Podáváme s brambory a okurkovým salátem.
Obrázek uživatelky
profil
500 g kuřecích prsíček
2 cibule
1 slabá klobása
2 slabé kuřecí párky
1 zelená paprika
1 červená paprika
4 lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžička koření Kuře 7 bylin
1/2 lžičky sladké papriky
1/4 lžičky pepře

Do mísy dáme olej, koření a na kostky nakrájené maso a vše promícháme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na nudličky, párky a klobásu na kolečka. Dáme do zapékací mísy a pečeme na 180°C 30-40 minut.
Podáváme s rýží.


 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles