Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. kuchařka receptůZaložila: ferrara
Vkládání receptů na chž je zastaveno.
Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty?
Zkuste to tady
|
ladoga66 | Nepečená kávová zrna v čokoládě | Datum vložení: 08.12.2014 20:52 hod. | |||
|
250 gmoučkový cukr 75 mlvoda 125 g máslo 100 g mleté vlašské ořechy 100 g mleté sušenky BEBE 80 g bčokoláda 1 - 2 lžičky mletá káva Glazura 100 g čokoláda 3 lžíce olej Ve vodě si rozpustíme cukr - vaříme na ohni cca 3 - 4 minuty. Do vody s cukrem přidáme máslo a za stálého míchání ho rozpustíme. Následně přidáme mleté ořechy a rozdrcené sušenky. Přidáme čokoládu a kávu. Vše spolu smícháme. Když se směs trochu ochladí, tvoříme malé kuličky a přes střed kuličky si pomocí tyčinky vytvoříme čárku - podobu kávového zrna. Připravíme si glazuru. Nad párou si rozpustíme čokoládu a odstavíme. Za stálého míchání přidáme olej a spojíme. Kávová zrnka si oblejeme glazurou a necháme ztuhnout. Ukládáme do košíčků. |
Wendulka85 | Dýňová polévka s vlašskými ořechy | Datum vložení: 30.10.2014 17:44 hod. | |||
|
Dýňová polévka s vlašskými ořechy Já dělám výbornou dýňovou polévku s vlašskými ořechy. Recept jsem našla tady: https://www.receptynakazdyden.cz/recept/luxusni-dynova-polevka-s-vlasskymi-orechy Na podzimní období je to skvělý recept. Ingredience jsou snadno k dostání a příprava je ještě snadnější. Na vývar používám gelový bujon od Knorru, mám ho nejradši, nejen kvůli chuti, ale i dobrému složení. Jako tip ještě přidávám nakonec lžičku smetany. Ta kombinace je báječná. |
ladoga66 | Kuřecí stehna po řecku | Datum vložení: 09.09.2014 08:20 hod. | |||
|
Kuřecí stehna po řecku Ingredience 1 kg brambor, 2 cibule, 2 mrkve, 1 jablko, 4 stroužky česneku, grilovací koření, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 kuřecí stehna, kari koření, strouhaný sýr Postup Brambory, cibuli, mrkev a jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy zakapeme olejem, dáme česnek nasekaný na drobno, grilovací koření, hořčici a promícháme. Maso osolíme, posypeme kari a grilovacím kořením. Plech vymastíme, dáme bramborovou směs, na to maso. Pokud nespěcháme můžeme nechat tak hodinku odležet. Pečeme asi hodinu a před dopečením posypeme sýrem. |
ladoga66 | Maso na zelí | Datum vložení: 09.09.2014 08:19 hod. | |||
|
Maso na zelí Ingredience 500 g kysaného zelí, 500 g mletého masa, 600 g brambor, sůl, mletý pepř, kmín, majoránka, 250 ml smetany na vaření, olej Postup Na pánvi potřené olejem orestujeme maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olejem a na dno rozložíme okapané zelí (kdo chce může zelí propláchnout aby nebylo tak kyselé). Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně naskládáme brambory. Osolíme je a zalijeme smetanou. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do změknutí brambor, asi 30 minut. Pak sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí. |
ladoga66 | Oběd z papiňáku | Datum vložení: 09.09.2014 08:18 hod. | |||
|
Ingredience 1 kg libové krkovičky, 150 g anglické slaniny, 2 velké cibule, 1 kg brambor, olej, 1 lžička mleté papriky, sůl, pepř, drcený kmín, hrst mražené zeleniny (např. mrkev s hráškem) Postup Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a z obou stran posolíme a opepříme. 1 cibuli nakrájíme na kolečka. Dno tlakového hrnce vyložíme tenkými plátky slaniny. Na ni rozložíme kolečka cibule a na ně naskládáme plátky masa. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozpáleném oleji, odstavíme a vmícháme papriku. Toto nalijeme do hrnce na maso a na povrch naskládáme na čtvrtky nakrájené oloupané brambory. Osolíme, okmínujeme a můžeme přisypat hrst zeleniny (není nutné). Podlijeme asi 1,5 - 2 dl vody a hrnec uzavřeme. Postavíme na plotnu, zapneme a od chvíle, kdy hrnec začne syčet dusíme 20 minut. Pak odstavíme a počkáme, až zchladne, aby šel hrnec otevřít. |
ladoga66 | Nebeská Máňa | Datum vložení: 09.09.2014 08:17 hod. | |||
|
20dkg polohrubé mouky, 20dkg moučkového cukru, 4 vejce, 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečiva, šlehačka na ozdobení, ztužovač, džem. Krém: 3/4l mléka, 3 vanilkové pudinky, 20dkg moučkového cukru, 3 zakysané smetany, 1 a 1/2 balíčku piškotů, káva, rum. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu, s vyšším okrajem, při 160*C asi 20 minut. Necháme vychladnout. Upečené těsto můžeme nejdřív potřít džemem (ale nemusí být) a polovinou pudinkového krému. Na krém poklademe dětské piškoty namočené v silné kávě s rumem. Na piškoty natřeme zbytek krému a necháme ztuhnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou. Příprava krému: ve 3/4 litru mléka uvaříme 3 vanilkové pudinky s 20 dkg cukru. Po vychladnutí postupně vmícháme 3 zakysané smetany. |
ladoga66 | Jahodová buchta | Datum vložení: 09.09.2014 08:16 hod. | |||
|
3 vejce, 1 sklenička vlažné vody, 1/2 dcl oleje, 2 skleničky polohrubé mouky, prášek do pečiva, 1 sklenička cukru, kakao, na krém: 25 dkg másla, 20 dkg cukr moučka, 25 dkg tvarohu (ve vaničce), hořká čokoláda, jahody Z vajec,cukru,vlažné vody,oleje,mouky,kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto,které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct,poté necháme buchtu vychladnout. Mezitím si připravíme krém...vyšleháme máslo a cukr moučku,přidáme tvaroh. Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém,na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.Dáme vychladit. |
ladoga66 | Koblížky z touby | Datum vložení: 09.09.2014 08:14 hod. | |||
|
TĚSTO: 1/2 kg hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 1 žloutek, 40 g cukru krupice, 50 g másla, špětka soli, 1 vanilkový cukr a 1 kostka droždí (kvásek) Na potření: kousek másla a lžička rumu Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme. |
ladoga66 | zapečená cuketa | Datum vložení: 05.08.2014 08:41 hod. | |||
|
40 dkg najemno nastrouhané cukety, 10 dkg nastrouhaného sýru, 25 dkg salámu na kostičky, 4 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1/4 litru polohr. mouky, 1 dcl oleje, lžička soli, 5-6 stroužků česneku, malá cibule, majoránka, špetka pepře. Se solí opatrně, stačí půl lžičky, sýr a česnek obsahují soli dost. Pro děti nemusíte solit vůbec. POSTUP PŘÍPRAVY Všechny suroviny smícháme, vodu z cukety sliji pouze, pokud je čerstvě utržená ze zahrady, ale nevymačkávám. Těsto má mít konzistenci jako na bramborák, pokud se vám zdá přesto hodně řídké, přisypejte ještě mouku. Když nemáte salám vcelku, můžete dát salám krájený na kolečka, nebo angl. slaninu, jakoukoliv uzeninu, kterou máte v ledničce. Dávka, kterou uvádím, je pro jednoho zdatnějšího jedlíka, pokud chcete zasytit víc strávníků, udělejte na dva plechy z dvojité dávky. Pečeme 40-45 min. na 180°C. Tento recept mám od své babičky, nejlepší je teplý a pokud zbyde, tak i studený - jako příloha k čemukoliv, nebo jen tak. |
ladoga66 | Krůtí plátky v žampionové omáčce | Datum vložení: 05.08.2014 08:39 hod. | |||
|
4 krůtí řízky trocha soli a pepře 3 lžíce olej 250 g žampiony 1 středně velká cibule 2 stroužky česnek 1 lžíce hladká mouka 200 ml voda 1 kostka drůbeží vývar 200 ml smetana rýže jako příloha na ozdobu čerstvá petrželka Krůtí maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran, odložíme stranou a udržujeme v teple. Na vysmahlém oleji orestujeme na plátky nakrájené žampiony, přidáme nadrobno pokrájený česnek a cibuli. Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, přidáme kostku drůbežího vývaru a vše dusíme asi 15 minut. Pak přilijeme smetanu, necháme přejít varem a omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme nejlépe s rýží a čerstvou petrželkou. |
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |