Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
250 gmoučkový cukr
75 mlvoda
125 g máslo
100 g mleté vlašské ořechy
100 g mleté sušenky BEBE
80 g bčokoláda
1 - 2 lžičky mletá káva
Glazura
100 g čokoláda
3 lžíce olej

Ve vodě si rozpustíme cukr - vaříme na ohni cca 3 - 4 minuty. Do vody s cukrem přidáme máslo a za stálého míchání ho rozpustíme.
Následně přidáme mleté ořechy a rozdrcené sušenky. Přidáme čokoládu a kávu. Vše spolu smícháme.
Když se směs trochu ochladí, tvoříme malé kuličky a přes střed kuličky si pomocí tyčinky vytvoříme čárku - podobu kávového zrna.
Připravíme si glazuru. Nad párou si rozpustíme čokoládu a odstavíme. Za stálého míchání přidáme olej a spojíme.
Kávová zrnka si oblejeme glazurou a necháme ztuhnout. Ukládáme do košíčků.

Obrázek uživatelky
profil
Dýňová polévka s vlašskými ořechy
Já dělám výbornou dýňovou polévku s vlašskými ořechy. Recept jsem našla tady: https://www.receptynakazdyden.cz/recept/luxusni-dynova-polevka-s-vlasskymi-orechy
Na podzimní období je to skvělý recept. Ingredience jsou snadno k dostání a příprava je ještě snadnější. Na vývar používám gelový bujon od Knorru, mám ho nejradši, nejen kvůli chuti, ale i dobrému složení. Jako tip ještě přidávám nakonec lžičku smetany. Ta kombinace je báječná.
Obrázek uživatelky
profil
Kuřecí stehna po řecku

Ingredience

1 kg brambor, 2 cibule, 2 mrkve, 1 jablko, 4 stroužky česneku, grilovací koření, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 kuřecí stehna, kari koření, strouhaný sýr

Postup

Brambory, cibuli, mrkev a jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy zakapeme olejem, dáme česnek nasekaný na drobno, grilovací koření, hořčici a promícháme. Maso osolíme, posypeme kari a grilovacím kořením. Plech vymastíme, dáme bramborovou směs, na to maso. Pokud nespěcháme můžeme nechat tak hodinku odležet. Pečeme asi hodinu a před dopečením posypeme sýrem.
Obrázek uživatelky
profil
Maso na zelí

Ingredience

500 g kysaného zelí, 500 g mletého masa, 600 g brambor, sůl, mletý pepř, kmín, majoránka, 250 ml smetany na vaření, olej

Postup

Na pánvi potřené olejem orestujeme maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olejem a na dno rozložíme okapané zelí (kdo chce může zelí propláchnout aby nebylo tak kyselé). Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně naskládáme brambory. Osolíme je a zalijeme smetanou. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do změknutí brambor, asi 30 minut. Pak sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience

1 kg libové krkovičky, 150 g anglické slaniny, 2 velké cibule, 1 kg brambor, olej, 1 lžička mleté papriky, sůl, pepř, drcený kmín, hrst mražené zeleniny (např. mrkev s hráškem)

Postup

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a z obou stran posolíme a opepříme. 1 cibuli nakrájíme na kolečka. Dno tlakového hrnce vyložíme tenkými plátky slaniny. Na ni rozložíme kolečka cibule a na ně naskládáme plátky masa. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozpáleném oleji, odstavíme a vmícháme papriku. Toto nalijeme do hrnce na maso a na povrch naskládáme na čtvrtky nakrájené oloupané brambory. Osolíme, okmínujeme a můžeme přisypat hrst zeleniny (není nutné). Podlijeme asi 1,5 - 2 dl vody a hrnec uzavřeme. Postavíme na plotnu, zapneme a od chvíle, kdy hrnec začne syčet dusíme 20 minut. Pak odstavíme a počkáme, až zchladne, aby šel hrnec otevřít.
Obrázek uživatelky
profil
20dkg polohrubé mouky, 20dkg moučkového cukru,
4 vejce, 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 prášku do
pečiva, šlehačka na ozdobení, ztužovač, džem.
Krém:
3/4l mléka, 3 vanilkové pudinky, 20dkg moučkového
cukru, 3 zakysané smetany, 1 a 1/2 balíčku piškotů,
káva, rum.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku
prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků.
Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu, s vyšším
okrajem, při 160*C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Upečené těsto můžeme nejdřív potřít džemem (ale nemusí
být) a polovinou pudinkového krému. Na krém poklademe
dětské piškoty namočené v silné kávě s rumem. Na piškoty
natřeme zbytek krému a necháme ztuhnout. Před
podáváním zdobíme šlehačkou.
Příprava krému: ve 3/4 litru mléka uvaříme 3 vanilkové
pudinky s 20 dkg cukru. Po vychladnutí postupně vmícháme
3 zakysané smetany.
Obrázek uživatelky
profil
3 vejce,
1 sklenička vlažné vody,
1/2 dcl oleje,
2 skleničky polohrubé mouky,
prášek do pečiva,
1 sklenička cukru,
kakao,
na krém:
25 dkg másla,
20 dkg cukr moučka,
25 dkg tvarohu (ve vaničce),
hořká čokoláda,
jahody
Z vajec,cukru,vlažné vody,oleje,mouky,kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto,které vylijeme na vymazaný a vysypaný
plech a dáme péct,poté necháme buchtu vychladnout.
Mezitím si připravíme krém...vyšleháme máslo a cukr moučku,přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém,na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu
nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.Dáme vychladit.
Obrázek uživatelky
profil
TĚSTO:
1/2 kg hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 1 žloutek,
40 g cukru krupice, 50 g másla, špětka soli, 1 vanilkový
cukr a 1 kostka droždí (kvásek)
Na potření: kousek másla a lžička rumu
Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v
domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom
si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého
vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček
klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem
přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme.
Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo
vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut
vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek.
Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s
jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.
Obrázek uživatelky
profil
40 dkg najemno nastrouhané cukety, 10 dkg nastrouhaného sýru, 25 dkg salámu na kostičky, 4 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1/4 litru polohr. mouky, 1 dcl oleje, lžička soli, 5-6 stroužků česneku, malá cibule, majoránka, špetka pepře. Se solí opatrně, stačí půl lžičky, sýr a česnek obsahují soli dost. Pro děti nemusíte solit vůbec.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny smícháme, vodu z cukety sliji pouze, pokud je čerstvě utržená ze zahrady, ale nevymačkávám. Těsto má mít konzistenci jako na bramborák, pokud se vám zdá přesto hodně řídké, přisypejte ještě mouku. Když nemáte salám vcelku, můžete dát salám krájený na kolečka, nebo angl. slaninu, jakoukoliv uzeninu, kterou máte v ledničce.
Dávka, kterou uvádím, je pro jednoho zdatnějšího jedlíka, pokud chcete zasytit víc strávníků, udělejte na dva plechy z dvojité dávky. Pečeme 40-45 min. na 180°C.
Tento recept mám od své babičky, nejlepší je teplý a pokud zbyde, tak i studený - jako příloha k čemukoliv, nebo jen tak.
Obrázek uživatelky
profil
4 krůtí řízky
trocha soli a pepře
3 lžíce olej
250 g žampiony
1 středně velká cibule
2 stroužky česnek
1 lžíce hladká mouka
200 ml voda
1 kostka drůbeží vývar
200 ml smetana
rýže jako příloha
na ozdobu čerstvá petrželka

Krůtí maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran, odložíme stranou a udržujeme v teple.
Na vysmahlém oleji orestujeme na plátky nakrájené žampiony, přidáme nadrobno pokrájený česnek a cibuli. Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, přidáme kostku drůbežího vývaru a vše dusíme asi 15 minut. Pak přilijeme smetanu, necháme přejít varem a omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Podáváme nejlépe s rýží a čerstvou petrželkou.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles