Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. kuchařka receptůZaložila: ferrara
Vkládání receptů na chž je zastaveno.
Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty?
Zkuste to tady
|
ladoga66 | Vepřové na žampionech | Datum vložení: 23.06.2014 16:39 hod. | |||
|
4 plátky vepřového masa 250 g žampionů 1 lžička ďábelského koření sůl vývar sádlo 1 lžíce hladké mouky Plátky masa na okrajích nařízneme, lehce naklepeme a osolíme. Na sádle z obou stran osmahneme, přidáme koření a nakrájené žampiony. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak maso vyndáme, vmícháme mouku, podle potřeby přilijeme vývar a krátce povaříme. Maso vrátíme zpět. Podáváme s rýží. |
ladoga66 | Zapečený květák s brokolicí | Datum vložení: 23.06.2014 16:38 hod. | |||
|
1 střední květák 1 brokolice 300 g měkkého salámu 200 g tvrdého sýra 3 vejce 50 ml mléka sůl pepř máslo na vymazání Květák a brokolici rozdělíme na růžičky, dáme do slané vody a vaříme 10 minut. Květák s brokolicí dáme do mísy a vidličkou trochu rozmačkáme. Přidáme na kostičky pokrájený salám a na hrubém struhadle nastrouhaný sýr. Můžeme ještě dochutit solí a pepřem. Vajíčka rozšleháme s mlékem a nalijeme na směs. Pečeme na 200°C asi 20 minut. Příloha brambory a okurkový salát. |
ladoga66 | Květáková s hráškem | Datum vložení: 20.06.2014 08:39 hod. | |||
|
1 malý květák 2 hrsti hrášku hrst pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) 2 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky sůl mletý pepř muškátový oříšek 1 kostka zeleninového bujónu Na másle osmahneme kořenovou zeleninu. Zasypeme moukou a upražíme zeleninovou jíšku.Zalijeme studenou vodou (asi 1-1,5 l) a rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme bujón a na větší růžičky rozebraný květák. Až květák změkne, šťouchadlem na brambory ho v polévce rozmačkáme, přidáme hrášek, polévku dochutíme muškátovým oříškem a ještě 4-5 minut povaříme. |
ladoga66 | Hrášková se smetanou | Datum vložení: 20.06.2014 08:38 hod. | |||
|
350 g zeleného hrášku ( i mražený) 2 střední brambory 1 cibule 2 lžíce másla 100 ml smetany sůl mletý pepř 3 malé snítky kari (nebo prášek) 2 rohlíky Na másle osmahneme najemno pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem nebo vodou (asi 1,2 l), osolíme, opepříme a vaříme. Až jsou brambory skoro měkké, přisypeme hrášek, bylinku a ještě 5 minut povaříme.Stáhneme z plotny a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, případně necháme pár hrášků celých.Vrátíme na plotnu, vmícháme smetanu a necháme přejít varem.Na talíři posypeme opečenými kostičkami rohlíku. |
ladoga66 | Drůbeží pórková | Datum vložení: 20.06.2014 08:35 hod. | |||
|
krůtí nebo kuřecí kosti (případně krky, křídla, ...) 1 malá cibule 4 stroužky česneku 6 kuliček nového koření 6 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy 1 pórek 1 mrkev hrst nudlí sůl Kosti zalijeme studenou vodou (asi 1,5 l), osolíme, přidáme oloupanou celou cibuli a oloupané stroužky česneku, koření a v tlakovém hrnci vaříme asi hodinu. Pak scedíme, do vývaru dáme drobně pokrájený pórek a mrkev nakrájenou na kolečka a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec podle chuti dosolíme a zavaříme nudle. |
ladoga66 | Utopenci | Datum vložení: 20.06.2014 08:33 hod. | |||
|
1,2 kg libových párků 3 - 4 cibule celé nové koření celý pepř bobkový list Nálev:0,75 l vody 0,25 l octa 3 lžičky soli 6 dkg cukru 10 tabletek cukerinu Nejdřív připravíme nálev.Všechny uvedené suroviny vaříme 10 minut.Párky oloupeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Skládáme na těsno do sklenice střídavě s kolečky cibule,občas vhodíme pár kuliček koření a bobkový list.Zalejeme vychladlým nálevem,pevně uzavřeme nádobu a necháme nejméně týden v ledničce uležet. |
ladoga66 | Zapečené kuře na medu | Datum vložení: 20.06.2014 08:30 hod. | |||
|
2 špetky mletý zázvor 4 ks kuřecí prsa 3 lžíce sójová omáčka 50 ml bílé víno 4 lžíce olej 100 ml drůbeží vývar 3 lžíce medu Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a podle potřeby nařízneme. Osolíme je a lehce opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a prsa v něm orestujeme. Přeložíme je do zapékací misky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Víno, vývar, med, zázvor a sójovou omáčku důkladně rozmícháme. Lehce směs ochutíme glutasolem a zalijeme jí maso v misce. Zapékací misku vložíme do trouby a za častého přelévání zapékáme. Zapečené kuře na medu podáváme s hranolky nebo rýží, přeléváme vypečenou omáčkou. |
ladoga66 | Kuřecí řízky gyros | Datum vložení: 19.06.2014 09:06 hod. | |||
|
5 kuřecích (krůtích) řízků sůl, mletý zázvor Knorr Kořenicí mix Gyros česnek 1 lžíce chilli omáčky asi 2 lžíce sojová omáčka asi 2 lžíce worčestrová omáčky hladká mouka dle potřeby Knorr Hotová jíška tmavá 1/4 - 1/2 Rama Cremefine na vaření Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, gyros kořením a propasírovaným česnekem, to celé obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme. Přidáme chilli omáčku, sójovou omáčku a worčestrovou omáčku, a zalijeme vodou. Pokud je to nutné, zahustíme tmavou jíškou, a nakonec přidáme smetanu - Ramu Cremefine na vaření. |
ladoga66 | Moučník s jahodami | Datum vložení: 19.06.2014 09:04 hod. | |||
|
150 g hrubé mouky 200 g moučkového cukru 100 g hery 4 vejce 1 lžička kypřícího prášku do pečiva jahody tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, heru rozehřejeme a prosijeme mouku s práškem do pečiva. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky s postupným přidáváním cukru vyšleháme, přidáme prosátou mouku, zamícháme a přilijeme rozehřátou a prochladlou heru. Zlehka zapracujeme do těsta ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech s vyšším okrajem a poklademe půlkami jahod - větší jahody můžeme nakrájet na plátky. Plech vložíme do trouby a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý moučník s jahodami pocukrujeme, naporcujeme a můžeme servírovat. |
ladoga66 | Kachna na pomerančích | Datum vložení: 19.06.2014 09:02 hod. | |||
|
1 malá kachna 3 pomeranče sůl mletý pepř tymián olej Kachnu omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. V pekáči rozehřejeme tuk a kachnu ze všech stran opečeme. Kachnu posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme ve středně teplé troubě. Před dohotovením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze dvou pomerančů a lžičku nastrouhané, dobře omyté pomerančové kůry. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme ve šťávě. Měkké porce kachny přendáme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Kachnu na pomerančích ihned podáváme. |
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |