Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
500 g vykostěného králíka
-ale dá se použít krůtí, kuřecí i vepřové maso
pórek
100 g anglické slaniny
1 lžíce sádla
2 malé feferonky
pikantní ostrá klobása
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 velké brambory
1 lečo
Sůl


Nejdříve si předchystáme:
- maso, brambory a klobásku si nakrájíme a maso posolíme.
Na pánvi na sádle osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka pokrájený pórek a feferonky.
Chvíli dusíme, přidáme mletou papriku a hned podlijeme sklenkou vody.
Až vše začne vařit, přidáme maso, brambory a hořčici a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
Přidáme klobásu, lečo, případně dolijeme vodu, aby bylo dost šťávy, pokud je třeba, dosolíme a dáme do trouby již odkryté dopéct.
Příloha: brambory šťouchané i opékané, knedlík nebo jen chleba, okurek, pivo
Obrázek uživatelky
profil
200 ml vody, 30 g oleje, lžička cukru, 14 g droždí, 50-60 g strouhaného sýra, 1,5 rovné lžičky soli, 380 g hladké mouky, 8 nožiček párků na plnění pletýnek

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto.
Vykynuté vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Do každého zabalíme párek a položíme švem dospodu.
Svrchu několikrát nařízneme, skrze celý párek, až k spodnímu švu - ale ten neproříznout
Párek položíme na plech a naříznuté části rozložíme, střídavě vpravo a vlevo - viz fotky.
Necháme nakynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Obrázek uživatelky
profil
Rozpis: 1 jogurt
1 malý rajčatový protlak
švestková povidla
cibule
kečup
pepř, sůl, worčerstr

Nadrobno nasekanou cibulku zpěníme na oleji a hojně zaprášíme zázvorem. Přidáme rajčatový protlak rozmíchaný s trochou vody, 2 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce kečupu a za stálého míchání krátce povaříme.Po vychladnutí vmícháme jogurt, osolíme, ochutíme worčestrem, pepřem, popř. kečupem. Před použitím můžeme ohřát. Jako přílohu podáváme rýži.
Obrázek uživatelky
profil
Špekáčky podélně nakrojíme a do řezu vložíme plátek slaniny a kolečko cibule.
Takto naplněné špekáčky rozložíme vedle sebe na pekáči, podlejeme černým pivem a zapečeme.

Obměna: je možno vylepšit zapečením nastrouhaného tvrdého sýra.
Obrázek uživatelky
profil
Vykostíme kuře a maso nasekáme nebo nahrubo umeleme. (Postup vykosťování - nejdřív začínáme u prsní kosti, pak stehna,...).

Maso osolíme a přidáme k němu:
žemle nakrájené na kostičky namočené trochou vývaru,celá vejce, eidam nastrouhaný nahrubo,bazalku, rozmarýn, zelenou cibulku, kopřivy nebo špenát, bílé víno.

Promícháme, hmotu dochutíme a děláme z ní placičky, které klademe na vymazaný plech a pečeme v troubě. (Z jednoho kuřete asi 9 placiček).
Podáváme s paprikovou omáčkou a blanžírovanou zeleninou (na másle). Prvně naservírujeme omáčku a do ní posadíme 2 řízečky.

Papriková omáčka: zpěníme cibulku, přidáme papriku na nudličky a zalejeme vývarem (možno přidat i trochu bílého vína).
Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a zjemníme zakysanou smetanou.
Možné obměny podle druhu zeleniny - celerová, mrkvová,...
Obrázek uživatelky
profil
1/2 kg bůčku mletého
1/2 lžičky soli
1/2 polévkové lžíce Vegety
1 dcl mléka

Promícháme a necháme 3 hodiny odležet.

Náplň: Na pánvičce usmažíme cibulku, pak přidáme hlívu ústřičnou a podusíme.
Na druhé pánvi usmažíme 3 vejce. Smícháme dohromady.
Rozprostřeme si mikroténový ubrousek (namočený), na to rozetřeme uležené maso jako placku o průměru asi 30 cm, na ni navrstvíme nápň z vajec a hub a podle fantazie přidáme: hrášek, červenou kapii, petrželovou nať, ..) s pomocí mikroténu roládu svineme a mikrotén vytáhneme.
Nakonec položíme na pomaštěný alobal a zatočíme. Pečeme na plechu mírně podlité vodou. Chutná jak teplá, tak i studená.

Obměna: místo hub možno použít i párek.
Obrázek uživatelky
profil
vepřová kýta (150 g na osobu)
olej
worčestr
sojová omáčka
sladký kečup
kapie
feferony (steril.)
zeleninová směs
sůl
pepř
tvrdý sýr
na oblohu: salát, rajčata, kapie

Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky a smícháme se solí, pepřem, olejem, sojovou omáčkou, worčerstrem a necháme chvíli odležet. Pak osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme pórek nakrájený na kolečka, kapii na proužky, feferony a dusíme do měkka (asi 15 minut).
Jako přílohu podáváme bramboráčky, doplníme zeleninovou oblohou.
Obrázek uživatelky
profil
Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané se slupkou řádně vydrhnutou) a promícháme s trochou oleje.
Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa „věneček“. Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky.
Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a pak teprve upečeme (asi 25 min.).
Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.
Obrázek uživatelky
profil
díky, to kuře vyzkoušímSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kuře nasolíme, uvnitř vymažeme česnekem utřeným se solí a plníme ruličkami:

rulička = plátek šunky nebo šunkového salámu a plátek Eidamu
Na středně velké kuře asi 16 ruliček.
Příloha: rýže

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles