8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto
vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat.
A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li
vám část jogurtu, navrstvěte jej prostě a jednoduše ještě navrch.
Bůček nakrájejte na delší straně a posolte
Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 stupních
Celsia asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk
Obrázek uživatelky
profil
1 listové těsto,250g tvarohu, 100g cukru moučka, 50ml oleje, 250ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 2 žloutky, 2
bílky, šťáva ze 2 citronů.
POSTUP PŘÍPRAVY
Listové těsto vyválíme a přeneseme do koláčové formy o průměru 24cm.Tvaroh, olej, mléko,pudinkový prášek, 1 celé vejce, 2
žloutky,šťávu ze 2 citronů, vanilkový cukr a 70g cukru smícháme dohromady.Připravenou směs vylijeme na těsto.Vložíme do
předehřáté trouby a pečeme asi 35-40minut při 200stupňů .
V míse si ušleháme sníh ze 2 bílků a zbylého cukru.Přidáme do něj špetku soli pro lepší vyšlehání.Koláč vytáhneme z trouby a
pokryjeme ušlehaným sněhem.Dáme ještě tak na 5min. dopéct do troby do zezlátnutí sněhu.
Je rychlý na přípravu a moc dobrý.
Obrázek uživatelky
profil
Jako těsto: 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva Nádivka: 3 tvarohy v kostce (nééé vanička), 3 celá vejce,
350ml mléka, cukr - dle chuti (spíš aby to bylo sladší), 25ml rumu, 1 vanilkový pudink (JEN prášek) a může být i citrónová kůra... Vršek
buchty poklademe plátky Hery nebo másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota).
Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky
tvarohu. Pokud budete nádivku dělat z tvarohu v krabičce, tak ho bude méně.
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a
navrch zase sypké těsto. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery ( asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud
vršek buchty není krásně zlatavý.
Do druhého dne se buchta uleží, tvaroh ztuhne a je to opravdu dobrotka. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší.
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience:
12 PL polohrubé mouky
10 lžic mléka
2 lžíce oleje,
½prášku do pečiva,
jablka
skořice, cukr
Příprava:
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlijeme mléko, olej, vše
zpracujeme ve vláčné těsto, které vyválíme a posypeme nastrouhanými jablky,
posypeme cukrem se skořicí. Náplň je možné doplnit o rozinky, med, kokos,
vlašské ořechy.... Nejlepší je podávat teplý s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience:
150 g cukru krystal
300 g hladké mouky
150 g másla(HERY)
1 vejce
2 PL mléka
1 vanilkový cukr
800 g jablek
100 g vanilkového pudinku
skořice
Sníh:
4 bílky
2 PL moučkového cukru
Příprava:
Do mísy dáme hladkou mouku, krystalový cukr, vejce, vanilkový cukr,
rozpuštěný tuk a mléko. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
Jablka nastrouháme, promícháme s cukrem, s uvařeným pudinkem a
skořicí.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech dáme těsto, směs jablek a
pečeme asi 15-20 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme
práškový cukr a šleháme. Sníh dáme na koláč a dopečeme asi 5 minut.
Obrázek uživatelky
profil
Všem přeji krásný den Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásné Vánoce,
pohodový rok 2015
především zdraví, lásku, spokojenost

Zdena
Obrázek uživatelky
profil
vepřový bůček
vejce
slanina
cibule
brokolice
sterilovaná kapie
pórek
olej
grilovací koření
vývar
česneková pasta

Připravíme si suroviny: bůček (nařezaný z jedné strany, aby se vytvořila kapsa), cibuli, slaninu, vajíčka, pórek, brokolici a kapii.
Připravíme si řidší míchaná vejce - osmahneme slaninu, cibuli, přidáme vajíčka. Nesolíme. Přidáme zeleninu: pórek, brokolici a kapii.
Směsí naplníme bůček a zašijeme nití. Přeložíme ho na pekáč.
Mezitím si připravíme marinádu z grilovacího koření a oleje. Bůček natřeme marinádou, podlijeme vývarem, zakryjeme druhým plechem a dáme ho péct na 250 stupňů, 30 minut. Potom teplotu snížíme na 175 stupňů, 60 minut. Během pečení dáváme pozor, aby nám neprihorel, takže ho poléváme a podléváme vývarem.
Nakonec navrch natřeme česnekovou pastu a zapečeme. Podáváme s rýží.
Obrázek uživatelky
profil
3 ks sýr v střívka
150 g strouhaný sýr
350 g Hera
1,5 balíček prášek do pečiva
1,5 šálek hladká mouka
1,5 šálek polohrubá mouka
1 lžičku sůl
1 ks vejce na potření
trochu máku, sezamových semínek, lněných semínek, slunečnicových semínek na posypání

V míse smícháme všechny ingredience na těsto a necháme minimálně 1 hodinu odležet v chladničce. Na pomoučeném vále si těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a vykrajujeme různé tvary. Poklademe na plech, potřeme vajíčkem a posypeme podle chuti různými semínky. Pečeme při teplotě 180 ° C.
Tip: Velmi jednoduše se dá připravit i pikantní verze těchto chutných sušenek. Do těsta přimíchejte pálivou mletou papriku a vrch sušenek posypte svým oblíbeným kořením. (Já jsem použila koření na pizzu, gyros koření) Pozor tato pikantní sušenky nám tak nenarostou než ty sýrové, zřejmě kvůli paprice která je v cestě, ale to vůbec nevadí, protože jejich chuť je fantastická ...
Obrázek uživatelky
profil
600 g polohrubá mouka
3 ks vejce
2 dl olej
4 dl mléko
1/2 KL sůl
1/2 kostek droždí
2 ks červená cibule
1/2 kg zelí kvašená
1/2 KL pepř
1 PL vegeta

Vypracujeme těsto ze 600 g polohrubé mouky, 3 žloutků, 2 deci oleje, 4 deci vlažného mléka, půl lžičky soli, rozdrobíme půl kostky droždí (nebo půl balíčku sušeného). Pokud je příliš husté, přidáme mléko.
Těsto odložíme vykynout na hodinku do tepla a mezitím si připravíme nádivku - na oleji osmahneme červenou cibuli, přidáme na jemno nakrájenou kvašené zelí (může být i čerstvá), pepř, lžičku vegety a dusíme půl hodinu.
Z těsta vytvoříme buchtičky, které naplníme zelím a pečeme na vymazaném a pomoučeném plechu 20 minut při 180 stupních.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles