Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. kuchařka receptůZaložila: ferrara
Vkládání receptů na chž je zastaveno.
Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty?
Zkuste to tady
|
ladoga66 | 2 | Datum vložení: 18.04.2015 22:03 hod. | |||
|
Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat. A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li vám část jogurtu, navrstvěte jej prostě a jednoduše ještě navrch. Bůček nakrájejte na delší straně a posolte Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 stupních Celsia asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk |
ladoga66 | Tvarohovo-citronový koláč | Datum vložení: 18.04.2015 22:01 hod. | |||
|
1 listové těsto,250g tvarohu, 100g cukru moučka, 50ml oleje, 250ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 2 žloutky, 2 bílky, šťáva ze 2 citronů. POSTUP PŘÍPRAVY Listové těsto vyválíme a přeneseme do koláčové formy o průměru 24cm.Tvaroh, olej, mléko,pudinkový prášek, 1 celé vejce, 2 žloutky,šťávu ze 2 citronů, vanilkový cukr a 70g cukru smícháme dohromady.Připravenou směs vylijeme na těsto.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35-40minut při 200stupňů . V míse si ušleháme sníh ze 2 bílků a zbylého cukru.Přidáme do něj špetku soli pro lepší vyšlehání.Koláč vytáhneme z trouby a pokryjeme ušlehaným sněhem.Dáme ještě tak na 5min. dopéct do troby do zezlátnutí sněhu. Je rychlý na přípravu a moc dobrý. |
ladoga66 | Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka) | Datum vložení: 18.04.2015 22:01 hod. | |||
|
Jako těsto: 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva Nádivka: 3 tvarohy v kostce (nééé vanička), 3 celá vejce, 350ml mléka, cukr - dle chuti (spíš aby to bylo sladší), 25ml rumu, 1 vanilkový pudink (JEN prášek) a může být i citrónová kůra... Vršek buchty poklademe plátky Hery nebo másla POSTUP PŘÍPRAVY Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota). Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky tvarohu. Pokud budete nádivku dělat z tvarohu v krabičce, tak ho bude méně. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery ( asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý. Do druhého dne se buchta uleží, tvaroh ztuhne a je to opravdu dobrotka. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší. |
ladoga66 | Babiččin pohlreichtův závin | Datum vložení: 18.04.2015 21:55 hod. | |||
|
Ingredience: 12 PL polohrubé mouky 10 lžic mléka 2 lžíce oleje, ½prášku do pečiva, jablka skořice, cukr Příprava: Do mísy vsypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlijeme mléko, olej, vše zpracujeme ve vláčné těsto, které vyválíme a posypeme nastrouhanými jablky, posypeme cukrem se skořicí. Náplň je možné doplnit o rozinky, med, kokos, vlašské ořechy.... Nejlepší je podávat teplý s kopečkem vanilkové zmrzliny. |
ladoga66 | Jablkový koláč se sněhem | Datum vložení: 18.04.2015 21:55 hod. | |||
|
Ingredience: 150 g cukru krystal 300 g hladké mouky 150 g másla(HERY) 1 vejce 2 PL mléka 1 vanilkový cukr 800 g jablek 100 g vanilkového pudinku skořice Sníh: 4 bílky 2 PL moučkového cukru Příprava: Do mísy dáme hladkou mouku, krystalový cukr, vejce, vanilkový cukr, rozpuštěný tuk a mléko. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Jablka nastrouháme, promícháme s cukrem, s uvařeným pudinkem a skořicí. Na vymazaný a moukou vysypaný plech dáme těsto, směs jablek a pečeme asi 15-20 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a šleháme. Sníh dáme na koláč a dopečeme asi 5 minut. |
blumenkohl | 1 | Datum vložení: 14.03.2015 10:48 hod. | |||
|
Všem přeji krásný den |
ferrara | Všem | Datum vložení: 24.12.2014 07:11 hod. | |||
|
Krásné Vánoce, pohodový rok 2015 především zdraví, lásku, spokojenost Zdena |
ladoga66 | Plněný vepřový bůček | Datum vložení: 08.12.2014 21:03 hod. | |||
|
vepřový bůček vejce slanina cibule brokolice sterilovaná kapie pórek olej grilovací koření vývar česneková pasta Připravíme si suroviny: bůček (nařezaný z jedné strany, aby se vytvořila kapsa), cibuli, slaninu, vajíčka, pórek, brokolici a kapii. Připravíme si řidší míchaná vejce - osmahneme slaninu, cibuli, přidáme vajíčka. Nesolíme. Přidáme zeleninu: pórek, brokolici a kapii. Směsí naplníme bůček a zašijeme nití. Přeložíme ho na pekáč. Mezitím si připravíme marinádu z grilovacího koření a oleje. Bůček natřeme marinádou, podlijeme vývarem, zakryjeme druhým plechem a dáme ho péct na 250 stupňů, 30 minut. Potom teplotu snížíme na 175 stupňů, 60 minut. Během pečení dáváme pozor, aby nám neprihorel, takže ho poléváme a podléváme vývarem. Nakonec navrch natřeme česnekovou pastu a zapečeme. Podáváme s rýží. |
ladoga66 | Slané sýrové pečivo | Datum vložení: 08.12.2014 20:59 hod. | |||
|
3 ks sýr v střívka 150 g strouhaný sýr 350 g Hera 1,5 balíček prášek do pečiva 1,5 šálek hladká mouka 1,5 šálek polohrubá mouka 1 lžičku sůl 1 ks vejce na potření trochu máku, sezamových semínek, lněných semínek, slunečnicových semínek na posypání V míse smícháme všechny ingredience na těsto a necháme minimálně 1 hodinu odležet v chladničce. Na pomoučeném vále si těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a vykrajujeme různé tvary. Poklademe na plech, potřeme vajíčkem a posypeme podle chuti různými semínky. Pečeme při teplotě 180 ° C. Tip: Velmi jednoduše se dá připravit i pikantní verze těchto chutných sušenek. Do těsta přimíchejte pálivou mletou papriku a vrch sušenek posypte svým oblíbeným kořením. (Já jsem použila koření na pizzu, gyros koření) Pozor tato pikantní sušenky nám tak nenarostou než ty sýrové, zřejmě kvůli paprice která je v cestě, ale to vůbec nevadí, protože jejich chuť je fantastická ... |
ladoga66 | Zelňáky | Datum vložení: 08.12.2014 20:55 hod. | |||
|
600 g polohrubá mouka 3 ks vejce 2 dl olej 4 dl mléko 1/2 KL sůl 1/2 kostek droždí 2 ks červená cibule 1/2 kg zelí kvašená 1/2 KL pepř 1 PL vegeta Vypracujeme těsto ze 600 g polohrubé mouky, 3 žloutků, 2 deci oleje, 4 deci vlažného mléka, půl lžičky soli, rozdrobíme půl kostky droždí (nebo půl balíčku sušeného). Pokud je příliš husté, přidáme mléko. Těsto odložíme vykynout na hodinku do tepla a mezitím si připravíme nádivku - na oleji osmahneme červenou cibuli, přidáme na jemno nakrájenou kvašené zelí (může být i čerstvá), pepř, lžičku vegety a dusíme půl hodinu. Z těsta vytvoříme buchtičky, které naplníme zelím a pečeme na vymazaném a pomoučeném plechu 20 minut při 180 stupních. |
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |