8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
10 dkg vlašských ořechů - nasekaných
bílý jogurt
utřený česnek
5 lžic oleje
sůl
pepř

Smícháním všech těchto surovin vznikne „špičková“ omáčka např. k masovému fondue.
Obrázek uživatelky
profil
3/4 kg vařených brambor propasírujeme nebo pomeleme
přidáme 8 dkg másla
opět přistavíme na oheň a mícháme než se máslo rozpustí.
Pak odstavíme z ohně, přidáme: sůl
muškátový oříšek
2 žloutky a 1 vejce
Sáčkem s největší hubičkou stříkáme na dobře vymaštěný plech spirálově pusinky(4 x 4 cm), potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě dozlatova.

Podáváme jako přílohu.
Obrázek uživatelky
profil
Rozpis: roštěnky
olej
cibule
sůl
kari koření
pepř
hrášek steril.
žampiony
kapie
feferonky
česnek
kečup
eidam (20 g na porci)

Roštěnky odblaníme, nakrájíme na nudličky (asi jako na čínu), naložíme do soli, pepře a zakapeme olejem. Když nenaložíme, je možno přidat Solamyl, který urychlí.
Na oleji zprudka maso orestujeme, pak vyndáme a dáme cibuli, kterou jen zpěníme, česnek, feferonky, kapie, žampiony na nudličky, hrášek, zamícháme, přidáme kari a kečup(asi 1/2 skl.), zamícháme a za chvilku (asi za 2 minuty) přidáme maso.
Maso necháme vysmahnout - tento guláš neplave v omáčce.
Příloha: bramborák, rýže nebo krokety
Obrázek uživatelky
profil
potřebujeme :
buřtíky
cibuli
nivu
kečup
trochu oleje
vodu
hořčice plnotučná
postup : buřtíky podélně nakrojíme – pomažeme hořčicí – vložíme plátek nivy a cibuli (dělám
silnější kolečka a rozkrojím je napůl), zapékací misku vylejeme troškou oleje, vkládáme naplněné buřtíky – navrch dáme zbytek cibule a nivy – zalijeme kečupem a trochou vody
(používám husčí kečup, proto trochu ředím), dáme do trouby dokud hořejšek nechytne
hezkou barvu- nejlepší je to s kaší nebo s chlebem
Obrázek uživatelky
profil
Udělat z tvarohového těsta závin je možná to nejjednodušší, a pohříchu také nejefektnější. Z uvedené dávky
surovin vyválíme dvě tenké placky. Potřeme je pikantním základem – kečupem nebo paprikovým protlakem
(klikněte na odkaz pro recept) a poklademe tím, co bychom chtěli v závinu nalézt. Nejjednodušší a všeobecně
kvitovaná náplň je uzenina a sýr.
 Sýr (například gouda) v tenkých plátcích položíme na placku, případně nastrouháme a placku strouhaným sýrem
posypeme. Pak položíme tenké plátky šunky nebo nějakého dobrého salámu. Můžeme jemně okořenit (třeba
kořením na pizzu nebo bazalkou ), ale velice opatrně, protože aromatické koření nemá každý rád a rychle se
„přejí“.
 Jednu delší stranu ponecháme v šíři asi sedmi centimetrů volnou, aby se dal závin dobře utěsnit. Závin
stočíme, přeneseme na plech, zploštíme, potřeme bílkem, můžeme posypat kořením (kmín, sezam a podobně).
Pečeme při asi 170 °C. Když je závin zlatý na povrchu, je dost upečený i uvnitř.
Obrázek uživatelky
profil
Tvarohové těsto tence vyválíme. Nařežeme na čtverce o straně asi 10 centimetrů. Doprostřed dáme sladkou koláčovou
nádivku (tvarohovou makovou) nebo kousek tuhé dobré marmelády, nebo i celý kousek sladkokyselého jablka. Rohy
křížem spojíme. V případě použité marmelády dobře stiskneme i všechny strany cípků (abychom šáteček uzavřeli).
Upečeme ve vyhřáté troubě při asi 170 °C (pečeme pomaleji než drobné tvary). Upečené hned sundáme z plechu
(kdyby trochu marmelády vyteklo, aby se kousky nepřilepily).
Obrázek uživatelky
profil
Tvarohové těsto se připravuje ze tří stejných váhových dílů mouky, tvarohu a tuku. Mouku používáme hladkou nebo
polohrubou. Tvaroh stačí polotučný, ale z balíčku, v tvarohu ve „vaničce“ je víc tekutiny než tvarohové hmoty. Jako tuk
je asi nejlepší osvědčená Héra, ale může být i jiný rostlinný tuk na pečení.
Při rozdělávání balíčků s tvarohem a tukem překontrolujeme hmotnost. Někdy se výrobci snaží „oblafnout zákazníka“
nižší gramáží (za stejnou cenu). Všech tří surovin musí být stejné váhové množství.
Vyklopíme do mísy, odvážíme mouku a zpracujeme vláčné těsto. Jde to velmi snadno. Nepřidáváme ani vejce, ani
žádné kypřidlo. Soudržnost a kyprost zajistí právě ten tvaroh. Za pět minut máme tři čtvrtě kilový bochánek
kvalitního těsta k různému použití.

Obrázek uživatelky
profil
na piškot:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
4 vejce
4 lžíce horké vody
krém:
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
4 – 6 lžic cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 měkký tvaroh
250 g Hery
4 půlky broskví z kompotu
1 šlehačka Dr. Oetker v prášku
1 ztužovač šlehačky
150 ml studeného mléka
nastrouhaná čokoláda
Obrázek uživatelky
profil
Postup
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně zašleháme horkou vodu. Z bílků ušleháme pevný
sníh, do něj smícháme žloutkovou pěnu a po částech mouku. Plech vyložíme papírem na pečení nebo
vymažeme tukem a vysypeme moukou. Piškot pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě při 200°C
(těsto se nesmí lepit na špejli). Mezitím rozmícháme v části mléka oba vanilkové pudinky a cukr
krupici, zbytek mléka dáme vařit. Do vroucího mléka vylijeme pudinkovou směs a za stálého míchání
uvaříme. Hotový pudink necháme vychladnout a pak do něj zašleháme Heru, vanilkový cukr a
tvaroh. Broskve nakrájíme na malé kousky a vmícháme do krému. Na vychladlý piškot naneseme
nejprve vrstvu krému, na ni šlehačku vyšlehanou se ztužovačem a nakonec jej hustě posypeme
čokoládou. Piškot dáme asi na půl hodiny do chladničky.
Obrázek uživatelky
profil
150 g práškového cukru
2 dcl oleje
40 g hrozinek
1 vanilkový cukr
4 vanilkové pudinkové prášky
1/2 bal. prášku do pečiva
4 vajíčka
ovocná marmeláda
čokoládová poleva
tuk a mouka na posypání formy
 Postup :
Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšleháme (doporučuje se el. šlehačem). Za stálého míchání
přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva. Hrozinky obalíme v hrubé mouce a
vmícháme do hmoty. Bábovkovou formu vymastíme a posypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a
v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.
Upečenou bábovku necháme vychladnout a až potom ju vyklopíme na pracovní desku. Povrch
potřeme horkou rozvařenou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles