Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
náplň:1
mléko 1 l
vanilkový pudink 3 ks
cukr 5 lžic
náplň 2:
vanilkový cukr 2 ks
zakysaná smetana 2 ks
náplň 3:
šlehačka 1 ks
těsto:
prášek do pečiva 1 ks
cukr 20 dkg
hladká mouka 20 dkg
vejce 4 ks
olej 1 dl
 Postup přípravy receptu:
Recept na Pudinkové řezy se skořicí. Těsto: 4 vejce, 20dkg cukru krupice. 20dkg hl. mouky, 1
prášek do pečiva, 1 dl oleje. Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem
do pečiva. Vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme puding: 1 l mléka, 3
vanilkové pudinky, 5 PL cukru. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto, srovnáme stěrkou a
teprve nyní dáme vše péci na cca 20-25 minut na 180°C.
Na upečený jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými
cukry. Po vychladnutí jsem potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a
posypala přes sítko skořicí. Před podávám je možné dozdobit na šlehačku ovocem
Obrázek uživatelky
profil
POTŘEBNÉ PŘÍSADY pro 4 osoby: asi 4 středně velká jablka, hrubá mouka
POSTUP PŘÍPRAVY jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smícháme s hrubou moukou, nepíšu schválně kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté, musíte rukama uhňácat prostě knedlíkové těsto. Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, cca pingpongové míčky - aby se dobře provařily. Vhodíme do symbolicky, jen pár zrnky soli osolené vroucí vody a uvaříme. Knedlíky vytáhneme asi 3-5 minut poté, co vyplavou. Krásně voní, jsou sladkokyselé, dají se jíst i samotné. Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, polité máslem, s cukrem a skořicí, kysanou smetanou... mákem... posypané nebo obalené osmaženou strouhankou, u nás teda vedou u chlapů s tvarohem (může být i strouhaný) a grankem, já je mám ráda se strouhaným perníkem.
Obrázek uživatelky
profil
4 vejce
120 g krupicového cukru
balíček vanilkového cukru
lžíci strouhané citronové kůry
špetku soli
120 g mouky
lžičku kypřicího prášku
na náplň
500 g jogurtu
250 g netučného tvarohu
šťávu a kůru z jednoho citronu
150 g cukru
8 plátků bílé želatiny
200 g dotuha ušlehané šlehačky

Nejprve důkladně třeme těsto, aby byla ušlehaná pěna téměř bílá a cukr rozpuštěný. Těsto nalijeme do formy a pečeme při 200 °C asi 20 minut.

Po vychladnutí a vyjmutí korpus rozkrojíme a naplníme ho náplní z důkladně rozmíchaného tvarohu, jogurtu, citronové šťávy a kůry a cukru. Přidáme rozpuštěnou želatinu a do tuhnoucí hmoty opatrně vmícháme šlehačku.
Obrázek uživatelky
profil
1 láhev kefíru
2 celá vejce
350 g cukru
350 g polohrubé mouky
2 polévkové lžíce kakaa
1 dl oleje
1 balíček kypřicího prášku

Kefír, vejce a olej rozmixujeme a do směsi pak ručně postupně vmícháme cukr, mouku, kakao a kypřicí prášek. Směs nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Obrázek uživatelky
profil
2,5 dl polohrubé mouky
1 dl cukru
2 vejce
půl balíčku prášku do pečiva
2 lžíce rozpuštěného másla
4 lžíce mletých ořechů
1 kelímek bílého jogurtu
tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy

V misce utřeme cukr s vejci, přidáme rozehřáté máslo a mleté ořechy, promícháme a střídavě vpracováváme mouku prosetou s práškem do pečiva a jogurt.

Těsto urovnáme do vymazané a moukou vysypané formy, upečeme v předehřáté roubě a teplý koláč pocukrujeme.
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience

těsto: 1 hrnek moučkového cukru, 0,75 hrnku oleje, 2 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce kakaového prášku, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka
náplň: 500 g tvarohu, 1 hrnek cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
Postup

Nejdříve připravíme náplň důkladným promícháním všech surovin, nejlépe ručním elektrickým šlehačem. Pak do misky dáme cukr a olej a ušleháme na hladkou hmotu. Do ní postupně zašleháme všechno ostatní. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Na hnědé těsto nepravidelně rozlijeme tvarohovou náplň. Je řídká a z větší části těstem proteče dolů. Pak opačným koncem vařečky obě hmoty na plechu zlehka promícháme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (cca 20-25 minut). Necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Pozor, krájet až po důkladném vychladnutí.
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za další super recepty, ukládám si je.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny*:

250 ml mléka
50 g droždí
3 lžičky cukru
500 g hladké mouky
100 ml majolky
2 lžíce oleje
sůl



*Postup*:

Zaděláme těsto a necháme je vykynout. Stačí jen chvíli, těsto kyne rychle.
Vytvarujeme veky a necháme je ještě chvíli kynout. Potřeme je rozšlehaným
vejcem a pečeme při 200 stupních asi 15-20 minut.
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny:
Vepřový bok, sůl, grilovací koření
Postup
Vepřový bok nakrájím na plátky plátky rozříznu na tři proužky, ale nedoříznu, upletu copánky,
posolím, okořením a dám na plech upéci.
Copánky se taky můžou naložit do marinády, jak kdo rád, a udělat na grilu.

Dodatek:
K pečení můžete na plech přidat kdejakou zeleninu, případně třeba i syrové brambory, které potom
jsou vynikající chuti a slouží jako příloha.
Jako příloha však můžete zvolit třeba i jen chléb nebo rýži, pohanku, kroupy nebo, i bramborovou kaši
či polentu. Záleží na Vaší chuti a nápaditosti. Fantazii se při vaření meze nekladou.
Obrázek uživatelky
profil
Na 4 porce potřebujete:
• 1,5 kg hezky prorostlého bůčku bez kosti,
• 250 g strouhaného nebo čerstvého křenu,
• 600 ml bílého jogurtu,
• 400 g brambor a sůl.

Stejně jako je málo ingrediencí, tak je jednoduchý i postup.
Bůček nejprve nakrájejte na asi 1–1,5 silné plátky.
Pokud si chcete ušetřit práci a slzy při strouhání křenu, kupte si ten už nastrouhaný ve
skleničce. V misce jej smíchejte s bílým jogurtem, množství záleží jen na vás – někdo rád
křenu hodně, jiný méně, takže radši křen přidávejte postupně.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles