Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. kuchařka receptůZaložila: ferrara
Vkládání receptů na chž je zastaveno.
Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty?
Zkuste to tady
|
ladoga66 | směs na topinky 1 | Datum vložení: 05.04.2014 10:23 hod. | |||
|
Ingredience: 1.5 kg cuketa nebo dýně nebo patizón 6 středních cibulí, 1 lžička zázvoru 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky 1 velká palička česneku, 10 lžic sojové omáčky 2 malé rajské protlaky, 4 lžíce sádla Popis přípravy: Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme strouhanou cuketu, koření a dusíme 25 minut. Nakonec přidáme protlak trochu soli a krátce povaříme, plníme do sklenic za horka a necháme vychladnout. |
ladoga66 | pivní blues | Datum vložení: 05.04.2014 10:17 hod. | |||
|
Ingredience: 100 g pivní sýr olomoucké tyčinky 100 g Niva, 100 g zralý hermelín 100 g eidam nebo uzený blok, 50 g romadůr, 50 g másla sladká i pálivá paprika, drcený kmín sklenka světlého piva 3 lžíce sádla, 1 vejce natvrdo petrželka, asi 8 krajíčků chleba Popis přípravy: Eidam, nebo uzený blok nastrouháme, ostatní sýry nakrájíme na plátky. Nastrouhaný sýr vymícháme v míse s máslem, potom postupně přidáváme ostatní druhy sýrů, přiléváme pivo. Vše vymícháme v hladkou pastu. Nakonec zamícháme koření. Z krajíčků chleba připravíme na sádle topinky, které mažeme připravenou pomazánkou a zdobíme plátky vařeného vejce, petrželkou a bohatě zapíjíme pivíčkem. |
ladoga66 | ďábelské tousty | Datum vložení: 05.04.2014 10:15 hod. | |||
|
4 porce Ingredience: 4 krajíce chleba 4 krůtí prsa pepř, sůl, česnek kečup, tatarka, chilli koření Popis přípravy: Nejprve uděláme z krajíců chleba topinky, které osolíme a počesnekujeme. Nato naklepeme krůtí prsní řízky, které osolíme a popepříme z obou stran. Tyto pak opečeme na rozpáleném oleji. Mezitím si připravíme omáčku - smícháme v poměru 1:1 kečup s tatarkou, a dle chuti přidáme chilli koření. Hotové maso položíme na topinku a zalijeme připravenou omáčkou. Dle chuti můžeme ozdobit i zeleninou či strouhaným sýrem. |
ladoga66 | kuře v rýži na leču | Datum vložení: 05.04.2014 10:12 hod. | |||
|
Ingredience: 1 kuře, grilovací koření, olej, 1 sklenice zeleninového leča (330 g), 2 cibule, 1 hrnek rýže, 1 a 3/4 hrnku vody, sůl, kari, mletá paprika Postup: Omyté a osušené kuře naporcujeme na menší kousky (8 - 10). Každý kousek potřeme olejem, osolíme a okořeníme. Necháme uležet v ledničce do druhého dne. Pekáč vytřeme olejem. Dno pokryjeme pokrájenou cibulí. Na cibuli rozložíme kousky masa a přelijeme je lečem. Všechno zasypeme propláchnutou rýží, osolíme, poprášíme mletou paprikou a kari. Zalijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 45 minut. |
ladoga66 | kuře na bramborách | Datum vložení: 05.04.2014 10:10 hod. | |||
|
Ingredience 1 celé kuře, 2 cibule, 2 papriky, brambory (dle počtu a hladu strávníků), koření karí, sůl, 4-5 lžic sojové omáčky Postup Kuře naporcujeme na menší kousky, ze všech stran osolíme a posypeme kořením (kdo karí nerad, klidně může použít jiné). Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Do suchého pekáče vložíme asi 2/3 brambor, osolíme, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a na nudličky nakrájenými paprikami. Poklademe kousky kuřete, zasypeme zbylými bramborami a pokropíme sojovou omáčkou. Přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu. Nepodlévá se ! Podáváme se zeleninovým salátem. |
ladoga66 | štrúdl | Datum vložení: 04.04.2014 17:17 hod. | |||
|
Potřebujeme: 30 dkg hladké mouky, půl kostky ztuženého tuku, vejce 16 polévkových lžic piva, jablka, cukr, skořici, oříšky rozinky, strouhaný perník (nebo strouhanku) Postup: Z mouky, tuku, piva a vajíčka vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočívat přikryté nahřátým kastrolem. Pak vyválíme placku, posypeme ji perníkem (strouhankou), na něj nakrájíme jablka na plátky a přidáme skořici, cukr, oříšky a rozinky. Zabalíme a pečeme na plechu asi půl až třičtvrtě hodiny. |
ladoga66 | zapékaný květák s kuřecím masem a houbami | Datum vložení: 04.04.2014 17:12 hod. | |||
|
Suroviny: 2 květáky, 1 cibule, 50 g másla, 25 g kuřecího masa, 100 g hub, 1 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 40 g strouhaného sýra. Postup: Květáky uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Na pánvi podusíme nakrájené kuřecí maso a pokrájené houby. Na másle osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme na krémovou omáčku. Zapékací misku vymažeme tukem, vložíme nasekaný květák, posypeme dušenými houbami a masem, znovu vrstvu květáku, podlijeme zbytkem omáčky a navrch strouhaný sýr. Zapečeme v troubě. |
ladoga66 | masíčko z hořčicí | Datum vložení: 04.04.2014 17:10 hod. | |||
|
POTŘEBNÉ PŘÍSADY maso (jedno jaké, plátky, kousky.. ), troška oleje, půl kelímku kremžské hořčice ,ale jestli děláte pro velkou rodinu, tak můžete i celou buď malou nebo i velkou, podle toho jak vám chutná, 2 velké cibule, 1 palička česneku, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY Kdo bude mít plátky, tak naklepat.Do misky se dá maso, posolí se, opepří, zalije se hořčicí smíchanou s malinkým množstvím oleje a poklade se velkou vrstvou nakrájené cibule a česneku. Takhle naložené masíčko se nechá přes noc naložené. Druhý den se zprudka opeče, poté se podlije a dá se do trouby péct, prvně zakryté a potom se to nechá opéct. |
ladoga66 | marti | Datum vložení: 29.03.2014 20:21 hod. | |||
|
podľa toho,akú máte radi,ja mám rada pálivejšiu |
martinnatr | kuk | Datum vložení: 29.03.2014 19:43 hod. | |||
|
ahoj, když nemám domácí klobásku, jakou kupovanou bys asi doporučila? |
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |