Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
ty nás teda zásobuješ !!!!!!!!!!!

Díky za to
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience:

500 g mletého masa (vepřové+hovězí), 150 g gothajského salámu, 50 g tvrdého sýra, 2 vařené brambory, 2 vejce, 250 g cibule, 250 g mrkve, 1 malý celer, 100 ml bílého vína, 3 rajčata, 20 g másla, sůl, petrželová nať
Obrázek uživatelky
profil
Postup:

Měkký salám umeleme, sýr a uvařené brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme vejce a osolíme (trochu méně něž obvykle - sýr bývá většinou dost slaný). Rukama celou směs dobře propracujeme (asi 5-10 minut) a vytvoříme hladkou šišku sekané. Tu vložíme do tukem vytřeného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem.

Dáme do rozpálené trouby, pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem a prudce pečeme

asi 20 minut.

Zatím očistíme a na kostičky nakrájíme všechnu zeleninu kromě rajčat, po uplynutí uvedené doby ji přidáme k masu a zalijeme vínem (nebo vývarem). Pekáč opět přiklopíme a společně pečeme v troubě dalších 30-40 minut.

Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k masu a pečeme ještě dalších 15 minut.

Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
Obrázek uživatelky
profil
Korpus (na menší plech cca 25x35):
4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL horké vody, 75 g polohrubé mouky, 75 g Solamylu, 1,5 PL prosátého kakaa, špetka soli. Bílky ušlehat s polovinu cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat cca 3 minuty, poté přidat vodu a ručně vmíchat na střídačku bílky a mouku se Solamylem, solí a kakaem. Péct na 180 stupňů cca 18 minut.
Krém:
250 ml mléka, 1 vanilkoý pudink, 100 g cukru krupice - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla nebo másla napůl s Herou, ochutit rumem. 3/4 krému natřít na korpus a poklást kompotovanými mandarinkami, jahodami (já dala oboje-každé na půl plechu).
Ochucená šlehačka:
Ušlehat 1 Ramu cremefine na šlehání s 1 vanilkovým cukrem, zašlehat do ní zbylý krém. Natřít na pudinkový krém a uhladit. Na řezy nastříkat čáry z pikaa a projet zoubkovanou cukrářskou kartou kolmo k čarám. Podávat po vychlazení.
Obrázek uživatelky
profil
INGREDIENCE: 5 vajec, 15 dg cukru, 20 dg pol.mouky, 1 prášek do pečiva, 2dl mléka, 2dcl oleje, 10 vrchovatých PL mletých ořechů.
KRÉM:
1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 4 PL gustinu nebo pol. mouky, 6 PL cukru, 1 mascarpone nebo máslo.Pár lžic rumu.
Obrázek uživatelky
profil
POSTUP: Vejce + cukr vyšlehat, přidat olej, mléko, mouku s prdopem a ořechy. Nalijeme na plech, do kterého dáme pečící papír a pečeme na 180st. do růžova. Po upečení vyjmeme, odstraníme papír a přepůlíme. Mezitím si uvaříme krém- mléko+ pudinky+ mouku + cukr rozmícháme v mléce a uvaříme hustý pudink. Po vychlazení spojíme s mascarpone, přidáme pár lžic rumu a vyšleháme v hladký krém. Dáme půlku piškotu, namažeme půlkou krému, zase piškot a zbytek krému. Nakonec posypeme mletými ořechy a dáme na chvilku vychladit. Jsou moc dobré a v puse se rozplynou.
Obrázek uživatelky
profil
KRÉM INGREDIENCE:
500 ml bílého jogurtu, 2 vanilkové cukry, 500 ml šlehačky + 2 ztužovače, 100g hořké čokolády, 100g Margot čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera.
Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želat. ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit. Navrch jsem postrouhala Ledové kaštany s trochou hořké čokolády. Můžete ozdobit jak chcete, j
Obrázek uživatelky
profil
INGREDIENCE:
Piškot:
3 vejce, 60g cukru, 60g hladké mouky, 1/2 Prdopu, 20g kakaa, 2 PL oleje. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme,mouku smícháme s pedopem a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24cm a dáme do vyhřáté trouby na 180 st. péct cca 10 min. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience:
3 lžíce oleje, 1 až 2 cibule, 3 rajčata
3 zelené papriky, 1 až 2 lžíce hořčice
chleba na topinky

Popis přípravy:
Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na přiměřené kousky rozkrájené papriky, krátce orestujeme. Na závěr přidáme nakrájené rajčata ( nejlíp oloupané ) a krátce podusíme. Přidáme hořčici podle chuti a dokončíme. Tuto směs dáváme na klasicky připravené topinky.
Obrázek uživatelky
profil
Ingredience:
2 kg rajčat, 1 kg paprik - čistá váha
4 větší cibule, 1 velkou palici česneku
10 feferonek, 1/4 lžičky pepře
3dcl oleje, 2 dcl octa, 2 pol. lžíce soli
12 dkg cukru krystal

Popis přípravy:
Rozemlít na masovém strojku,přidat ostatní přísady a v troubě vařit.Plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles