Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Na těsto:
250 g hladké mouky, 250 g HERY, 250 g tvarohu kostka

Na náplň:
Kečup, česnek, bazalku, anglickou slaninu, šunku, plátkový sýr, nivu, kapii nebo červenou papriku, semínka - lněné, sezamové nebo slunečnicové, atd.
Postup:
Vypracujeme těsto - je na dva záviny, pokud chcete jeden, udělejte poloviční dávku. Vyválíme plát a potřeme kečupem smíchaným s utřeným česnekem a bazalkou, na to poklademe plátky anglické slaniny, na ni plátkový sýr, na něj šunku .Pak nadrolit nebo nastrouhat nivu a posypat jemně nakrájenou kapii nebo červenou papriku.

Závin smotáme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky.

Pečeme v troubě na 160°C až dozlatova.
Obrázek uživatelky
profil
TĚSTO:

5 VAJEC 5 LŽIC KRYSTALOVÉHO CUKRU 5 LŽIC POLOHRUBÉ MOUKY 1 BALÍČEK KYPŘÍCÍHO PRÁŠKU 1 LŽÍCE KAKAA 1 LŽÍCE OŘECHŮ

Krém
250 g mletých ořechů 150 g práškového cukru 500 ml silné čierné kávy 250 g másla rum piškoty čokoládová poleva

Pracovní postup:

1. Těsto: Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme přesátou mouku s kypřícím práškem, kakao, mleté ořechy a tuhý sníh z bílků. Vypracujeme těsto, které vylejeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme. Upečené těsto necháme vychladnout.

2. Krém: Mleté ořechy smícháme s práškovým cukrem a zalejeme takovým množstvím kávy (přibližně 200 ml), aby vznikla hustá směs. Změklé máslo utřeme dohladka, spojíme s ořechovou hmotou a vypra-cujeme krém. Vychladlé těsto pokapeme rrumem a natřeme polovinou ořechového krému.

3. Piškoty namáčíme do vychladléj kávy a poklademe na krémovou vrstvu. Na piškoty navrstvíme zbytek krému. Zákusek necháme mírně ztuhnout, potom ho potřeme čokoládovou polevou.
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny 350 g hladké mouky 250 g margarínu 2 dl kysané smetany domácí klobása tvrdý sýr, sůl

Z mouky, margarínu a ze smetany vypracujeme těsto a necháme ho odstát 12 hodín. Těsto rozválíme na sílu 3 až 4 mm. Vykrajujeme kolečka, která potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a poklademe na suchý plech. Na každé těstíčko položíme kolečko klobásy a opět potřeme vejcem. Ze zbytků těsta vykrajujeme malé hvězdičky a klademe je do středu klobásy. Opět potřeme vejcem, posypeme
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny Těsto:
350 g mouky 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce 220 g Palmarínu 120 g cukru 1 vanilka 1 citrón – šťáva i s kôrou 2 tabuľky čokolády

Krém
200 g práškového cukru 3 žloutky 1 strouhaná čokoláda 100 g mletých oříšků tuhý sníh ze 3 bílků

Pracovní postup
Z mouky, kypřícího prášku, vejce, Palmarínu, cukru, citrónové šťávy, čokolády a vanilky vypracujeme těsto a rozdelíme ho na dvě časti. Prvú část dáme na plech a potřeme malinovým džemom. Na to dáme krém. Zakryjeme druhým těstem, popícháme vidličkou a při mírné teplotě upečeme. Před podávaním posypeme vanilkou. Krém: Práškový cukr utřeme do pěny se žloutky. Přidáme strouhanou čokoládu, mleté oříšky a sníh z bílků.
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny Těsto
2 celé vejce 1/2 kg krystalového cukru,
5 lžic oleje 2 lžíce kakaa 2 lžíce marmeláda 2 vanilínové cukry 1/2 l kysaného mléka 25 dkg hladké mouky 25 dkg hrubé mouky 1 lžička jedlé sody 1/2 balíčka prášku do pečiva
Pracovní postup
Dvě celá vejce utřeme s krystalovým a vanilínovým cukrem. Přidáme olej, kakao a marmeláda. Vše smícháme, přidáme kysané mléko, hladkou a hrubou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva. Těsto vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Ve vyhřáté troubě upečeme. Upečený moučník polejeme čokoládovou polevoeu a ozdobíme šlehačkou.
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny:

2 hery
800 g hladkej múky
2 prášky do pečiva
300 g práškového cukru
citronová kora
6 žltkov

PLNKA.
2 zakysané smotany (200g)
3 vanilkové pudingy
900 ml mlieka
6 bielkov
6-7 PL kryštalového cukru

ovocie

na potretie 1 vajíčko
Postup přípravy receptu

Heru,múku,prášok do pečiva,citronovú koru a žltky vymiesime na tuhé cesto,ktoré potom rozdelíme na 2 časti a dáme zvlášť do mikroténových sáčkov na pol hodiny do chladničky.
Medzitým si uvaríme puding s cukrom,po vychladnutí primiešame zakysanú smotanu a postupne pridávame sneh z bielkov.
Z jednej polovičky cesta vyvaľkáme plát,ktorý dáme na vymastený plech,dáme rovnomerne polovičku plnky,nato ovocie a navrstvíme ďalšiu polovicu krému.Potm rozvaľkáme druhú polovičku cesta a tým prikryjeme plnku.
Povrch potrieme vajíčkom a popichame vidličkou.
Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov
Ovocie sa používa zavárané,ale ja som sparila čerstvé mandarinky a jablka s vanilkovým cukrom,Krájejte ho studený,ináč sa drobí
Obrázek uživatelky
profil
Těsto:
1 pohár (250 ml) krystalového cukru, 2 poháry polohrubé mouky, 1 pohár šlehačky, 3 vajíčka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr;
na povrch:
250 g tvarohu, 1 vejce, cukr podle chuti, 1 menši sklenice džemu
Pracovní postup:
toto je jeden z našich oblíbených koláčů. Všechny přísady na těsto dobře vymísit v misce si připravte tvaroh - do tvarohu dáte vajíčko, cukr podle chuti trochu citronové kůry a rozinky, všecko dobře promísit těsto vylijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu na těsto střídavě ukládáme lžičkou kopky z tvarohu a džemu (džem by měl být hustší).
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny
7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu, 200 g jemného krystalového cukru, 180 g polohrubé mouky meruňková povidla, 1 krabice dětských piškotů, 150 g sekaných ořechů, 150 g rozinek, 2 dl rumu 1 litrová konzerva meruňkového kompotu i se šťávou, 5 vajec, 200 g cukru, 300 g másla
Pracovní postup
Žloutky utřeme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme citrónoveú šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a po částech polohrubou mouku. Vše zlehka promícháme. Těsto na vymaštěném plechu upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí potřeme těsto meruňkovými povidly. Rovnoměrně rozetřeme náplň, potřeme krémem a vrch koláče ozdobíme čokoládovou polevu.
Náplň:
Konzervu meruňkového kompotu i se šťávou smícháme s dětskými piškoty, sekanými ořechy, rozinkami a rumem. Vše smícháme a necháme v chladničce odležet.
Krém:
Celá vejce s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Po vychladnutí je přimícháme po lžících do utřeného másla.
Obrázek uživatelky
profil
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Uzenky, kečup, 1-2 cibule, 1 černé pivo, 20-30dkg sýr cihla, plnotučná hořčice
POSTUP PŘÍPRAVY
Uzenky si nařízneme, pozor nerozřízneme do konce, musí se udělat jakoby kapsa, prsty kapsu otevřeme, uvnitř dáme lžičkou plnotučnou hořčici, tou moc nešetříme, na to kolečko cibule a plátek sýra, takto udělané buřtíky naskládáme do pekáčku, pěkně vedle sebe, aby držely při pečení. Jakmile máme všechny buřtíky hotové, dáme na ně kečup, dělám to tak, aby byly buřty jakoby pokryté kečupem. Nakonec zalejem pivem, já krájím cibuli ještě navrch, máme rádi, kod nemusí, tak jí nedává, A šup s tím do trouby. Peču nepřikryté zhruba 40-50 min při 180st.
Obrázek uživatelky
profil

Suroviny: 2 kg porcovaného kapra, 1 kg žampionů, 1,5 dl oleje, sůl, 250 g polohrubé mouky, mletá paprika, pepř, citron
Postup:
Pokrájené houby podusíme na oleji, přidáme pepř. Porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na pekáček rozložíme podušené houby, na ně položíme kůží navrch obalené porce kapra. Pečeme zhruba 30 minut tak, aby se na povrchu ryb udělala kůrka. Vypečenou šťávou kapra pokapeme a servírujeme.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles