8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
1 balíček listového těsta
3 jablka
1 sklenička brusinek ve vlastní šťávě
1 vanilkový pudink
1 jahodový pudink
500 ml mléka
2 lžičky rozpustného koření na svařené víno
cukr pode chuti
strouhanka nebo kokos na posyp těsta

Z obou pudinků a mléka uvaříme hustý pudink, který osladíme podle chuti. Přikryjeme folií a necháme vychladnout. Jablka oloupeme, nastrouháme a v misce smícháme s brusinkami, přidáme koření a podle chuti osladíme. Listové těsto rozdělíme na 3 díly a na vále rozválíme na tenké placky. Povrch placek posypeme strouhankou nebo kokosem, rozetřeme část ovoce, pak potřeme částí pudinkového krému a navrch opět ovoce. Pečlivě a opatrně zabalíme a přeneseme na plech. Jablečný závin s brusinkami a pudinkem potřeme vajíčkem a upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut.
Obrázek uživatelky
profil
300 g jablek
160 g nasekaných ořechů
2 lžíce rozinek
7 vajec
280 g moučkového cukru
6 lžic strouhanky
1/2 prášku do pečiva
tuk a mouka na vymazání plechu
120 ml smetany na šlehání


V míse rozšleháme žloutky, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Jablka oloupeme, umyjeme a nastrouháme. Vmícháme do jablečné pěny. Přidáme nasekané ořechy, rozinky a strouhanku smíchanou s práškem do pečiva. Vše promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do hmoty. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozprostřeme a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 25 minut. Upečené staročeské jablkové řezy s rozinkami necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a zdobíme kopečkem šlehačky.
Obrázek uživatelky
profil
800 g vepřová pečeně
podle chuti sůl a pepř
1 větší cibule
3 lžíce olej
80 g směs hřibů
špetka drceného kmínu
1,5 lžíce hladká mouka
150 ml smetana

Vepřové maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a okořeníme podle chuti solí a pepřem. Cibuli nakrájíme na drobné kostky. Na rostlinném oleji orestujeme cibuli do mírně nazlátlé barvy, přidáme hřiby, drcený kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Na závěr přilijeme smetanu a svaříme do potřebné hustoty. Dochutíme solí a pepřem.
Obrázek uživatelky
profil
5 ks dva dny staré rohlíky
100 g směs hřibů
100 ml mléko
3 vejce
trocha soli


Ztvrdlé rohlíky nakrájíme na kostky a nasypeme do mísy. Přidáme houby a přilijeme mléko. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky přidáme do mísy s houskou, bílky vyšleháme do tuhé pěny. Housku s houbami promícháme, mírně osolíme a zapracujeme vyšlehaný sníh.
Na pracovní plochu si připravíme potravinářskou fólii. Tu poklademe směsí na houbové knedlíky. Zarolujeme a strany utáhneme zatočením fólie. Vaříme ve vodě po dobu 20 minut.
Obrázek uživatelky
profil
1 balíček lasagne
1 cibule
400 g mleté maso mix (hovězí i vepřové)
podle chuti pepř a polévkové koření
1 červená paprika
1 rajče
podle potřeby kečup
100 g eidam
50 ml smetana


Uvaříme pláty lasagní. Na pánvi si na cibulce osmažíme mleté maso‚ které zasypeme pepřem a polévkovým kořením. Přidáme červenou papriku a jedno velké nakrájené rajče. Krátce podusíme. Do směsi vmícháme kečup a ještě krátce prohřejeme.
Lasagně potíráme směsí a vrstvíme je na sebe. Končíme nastrouhaným eidamem pokropeným smetanou. Zapékací mísu nebo plech s lasagněmi zakryjeme alobalem a 30 minut zapékáme. Dopečeme odkryté.
Obrázek uživatelky
profil
4 kuřecí prsní řízky, 250 g anglické slaniny, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, červená paprika, malá plechovka kukuřice, 2 - 3 kyselé okurky, 150 g šunky, zelená petrželka, sůl, pepř, oblíbené koření (např. mletá paprika, grilovací, provensálské, gyros,..)
Postup

Řízky naplocho rozpůlíme, naklepeme, osolíme a okořeníme. V míse smícháme nahrubo nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, papriku a okurky, kukuřici a vejce a posekanou zelenou petrželku. Osolíme, opepříme, promícháme. Formu na chlebíček vyložíme papírem na pečení, pak anglickou slaninou tak, aby přibližně poloviny plátků přečnívaly z formy ven. Slaninu na dně i bocích pokryjeme vrstou rozklepaných řízků. Takto připravenou "formu" vyplníme náplní. Náplň překryjeme přečnívajícími kousky řízků a anglickou slaninou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 45 minut. Po vytažení z trouby necháme chvilku odpočinout, pak opatrně vyklopíme a sloupneme papír. Lépe se krájí po částečném zchládnutí.
Obrázek uživatelky
profil
500g hladké mouky,
1 celé vejce,
80g cukru krupice,
l malá majolka 100ml,
1 kostka droždí,
čtvrt litru vlažného mléka,
špetka soli,

kousek másla na potření buchet

Náplň: povidla, tvaroh nebo mák - co kdo má rád
Postup:
Z mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek.
Do mísy dáme ostatní suroviny, přidáme vzešlý kvásek a dobře propracujeme, až se těsto nelepí. Povrch lehce poprášíme hladkou moukou a přikryté necháme kynout na teplém místě.
Pak lžící vykrajujeme malé kousky, plníme je náplní, dobře uzavřeme a zakulatíme. Skládáme je vedle sebe na dobře vymaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a plech vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi při 170 stupních (podle trouby)
do zezlátnutí buchet.
Obrázek uživatelky
profil
600 g polohrubé mouky, 30 g cukru, 350 ml mléka, 1 vajíčko, 120 ml oleje , 1 lžička octa, špetka soli, 40 g droždí, strouhaná kůra z jednoho citronu. Náplň: 2 ks pudinků bez vaření Dr.Oetker Creme Olé, 500 ml mléka.


Do mísy nasypeme mouku, vyhloubíme důlek, přidáme cukr, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní suroviny, vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které dáme kynout. Po vykynutí rozdělíme na dvě stejné části. Každou vyválíme do tvaru obdélníku, potřeme náplní, srolujeme, nakrájíme šnečky a dáme ještě 15 minut na plech kynout. Po této době potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do trouby na 180 C. Nádivku připravíme podle návodu na pudinku - dala jsem méně mléka o cca 100 ml. Po upečení můžeme pocukrujeme
Obrázek uživatelky
profil
3-4 kuřecí řízky, slanina, 20dkg sýra, 3 vejce, zelenina

Forma na srnčí hřbet se vyloží pečícím papírem a vyskládáme anglickou slaninou - konce necháme zatím viset z formy. Na ní dáme naklepané řízky okořeněné dle chuti - zbytky řízků také necháme zatím volně viset přes formu.. NA to dáme část nastrouhaného sýra a poklademe zeleninou dle chuti - hrášek, červená paprika (možno použít čerstvé, mražené i konzervované). Na to položíme vejce a opět zasypeme sýrem. Můžeme dát i další salám podle chuti. Celé se to přikryje zbytkem masa a pak i slaniny, které koukají přes formu. Pečeme na 170°C cca 45minut
Obrázek uživatelky
profil
1/2kg mletého masa
7-10 plátků šunky
15-20dkg tvrdého sýra
1 smetana( 250 ml )
kečup (cca3-4 lžíce)
bazalka
česnek 4stroužky
1cibule

česnek + cibulku nakrájím najemno a dám na dno pečící misy......s masa vytvarujeme válečky které zabalíme do šunky/ debrecínky
Rolky a kuličky vyložíme do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou, kterou jsme zamíchali s kečupem a bazalkou
Mísu dáme do trouby cca na 200°C a pečeme 30-40 min.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles