Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Někomu vadí, že by jedl žaludky... Mně ne,ale vzhledem k cenám, kdy ty dršťky stojí nekřesťanské peníze, jsem vymyslela náhradu. U nás mají kuřecí křídla i s kůžičkama za 19,90, takže postupuji jako u dršťkové, jenomže to jsou kuřecí záležitosti. Kámoška to nepoznala...
Obrázek uživatelky
profil
4 ks vajec
80 ml smetany 33%
1 lžička worcestrové omáčky
3 špetky soli
2 špetky hrubě mletého pepře
2 lžíce oleje
50 g nastrouhaného tvrdého sýra - nejlépe čedaru
1 ks nakrájené chilli papričky - bez semínek
3 lžíce sterilované kapie - nakrájené nadrobno

postup přípravy
V mise našlehejte vejce.
Přidejte smetanu, worcestrovou omáčku, sůl, pepř a promíchejte.
Na pánvi rozehřejte olej a nalijte rozšlehaná vejce.
Když vejce začnou tuhnout omeletu otočte.
Omeletu posypte nastrouhaným sýrem, chilli papričkou a paprikou.
Pečte přibližně 1 minutu.
Omeletu přeložte a podávejte.
Obrázek uživatelky
profil
1 kg jemného tvarohu (vo vaničke), 1 celé vajce, 1 vanilkový cukor, 100 g rozpusteného masla, 7 veľkých polievkových lyžíc detskej krupice, 220 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 pohár zaváraného ovocia (marhule, broskyne, vyšne, čerešne - ak bude toto ovocie čerstvé tak bude najideálnejšie)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny okrem ovocia spracujeme tak, aby sa všetky ingrediencie spojili do konzistentného cesta. Cesto vylejeme do vymazaného a múkou vysypaného menšieho plechu s vyšším okrajom, na cesto poukladáme ovocie a upečieme vo vyhriatej rúre na 180C asi 30 minút do ružova..
Koláč môžeme ešte pred pečením posypať mrveničkou, ktorú si pripravíme z cukru, múky a masla.
Obrázek uživatelky
profil
Kuřecí stehýnka, 5 větších brambor, 20dk ang. slaniny, 1 cibule, 3 vejce, 3 housky, mléko,sůl, majoránku, ml. kmín, koření na pečené kuře, máslo na vymazání plechu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory nastrouháme nahrubo, osolíme a vymačkáme z nich šťávu, přidáme osmahnutou slaninu na cibulce, namočenou a vymačkanou housku v mléce,nakrájenou na kostičky, všechno koření a celá vejce. Vypracujeme těstíčko, které dáme na vymazaný plech a na to poklademe okořeněné kuře. Pečeme nejdříve kuře pokladené obráceně a pak ho otočíme normálně, aby byla udělaná kůrka.
Obrázek uživatelky
profil
Falešná tatarka
Jistě mnohé s Vás znají,ale některé třeba ne. No - není tam ten olej a vejce...
bílý jogurt
kyselá okurka na hodně jemno nastrouhaná
cibule na co nejjemněji nakrájená
1/2 lžičky láku z okurek
nepatrné množství "vorčestru"
Doma jsem za ten nápad málem dostala hobla, protože celá rodina si musí hlídat každé sousto.
Obrázek uživatelky
profil
Říkám tomu PSEUDOPTACTVO. Naučila mne babička, nijak se "nepárala" s vařením vejce a krájením šunky atd. Připravila následující směs:
kyselá okurka nadrobno nakrájená,
cibule taktéž nadrobno nakrájená a
špek nebo ang. slanina - také nadrobno. Ve stejných poměrech.
Maso, jak jste zvyklé, naklepat, zlehka osolit, opepřit, někdo rád hořčici, já ji nedávám. Plním výše popsanou směsí, zabalím, motám nití, tu samozřejmě po uvaření odmotám, aby se s tím chudák strávník nepatlal na talíři. Jinak postupuji jako u guláše, tzn. hodně cibule do základu a zbyde-li mi směs, také ji přidám. Je to zase něco jiného a je to dobré... MŇAM.
Obrázek uživatelky
profil
balíček kysané zelí 
10 kscejn 
mletý pepř 
sůl 
2 - 3 sklenic moravanka
2 - 3 sklenic majonéza

nálev
1 balíček bobkový list 
1 l ocet 
voda 
1 balíček celý černý pepř 
1 balíček celé nové koření

Upozornění. Množství zeleniny včetně zelí nesmí být větší, než množství rybího masa. Majonéza je jen pojivo, nemá to v tom plavat!
Obrázek uživatelky
profil
Omyté vyvrhnuté očištěné ryby (není třeba zbavovat šupin) dáme na asi 8 - 10 minut blanžírovat do vhodné nádoby (používám pekáč), ve kterém vře voda s octem, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Jakmile se maso začne oddělovat od kostí, ryby vyjmeme. Co nejdůkladněji obereme a vytaháme kostičky. Maso pak ještě jemně posekáme ostrým nožem, abychom zničili i kostičky, které nám unikli při obírání.

Ze 2 - 3 sklenic nakládané zcezené zeleniny Moravanka pokrájíme cibulky a okurky. Zbytek ponecháme jak je a vsypeme do mísy. Lák ponecháme pro případné dochucení salátu. Kysané zelí důkladně vymačkáme a pokrájíme.

Vše včetně pokrájeného obraného rybího masa dáme do mísy, přidáme majonézu. Může být i jogurt, nebo půl na půl. Promícháme, podle chuti osolíme, lehce opepříme a můžeme i použít lák ze zeleniny.

Rybí salát z cejnů podáváme studený s jakýmkoliv pečivem. Je dobré nechat salát alespoň 5 hodin odležet a vychladit.
Obrázek uživatelky
profil
500 g ryb
2 rohlíky
2 vejce
30 g slaniny
1 cibule
hl. mouka
strouhanka
olej
sůl
pepř
mletá paprika
muškátový oříšek

Postup:

Cibuli usmažíme na oleji spolu se slaninou. Vložíme do mísy k nadrobno nakrájeným rohlíkům a smícháme. Přidáme předem povařenou (dušenou) rybu nasekanou na drobno, 2 vejce, podle potřeby mouku a strouhanku a koření dle chuti.Těsto musí držet pohromadě aby se karbanátky nerozpadly. Vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme. Vhodná příloha brambor, zeleninový salát a nebo k pečivu.
Obrázek uživatelky
profil
Filety z cejnů prosolíme – dostatečně naskládáme do misky a zalijeme octem – octem nešetříme, filety musí být potopeny a ocet se musí dostat stejnoměrně i do mezivrstev. Jsou-li filety silné ve hřbetu, tak je v této části podélně nařízneme, aby se ocet dostal i na kostičky. Misku s rybou necháme :
a/ asi 36 hodin – normální teplota (teplota na chodbě domu)
b/ asi 62 hodin – lednička (podle rozložení masa)

Potom slijeme ocet a na rybu nalijeme mléko – asi 2 dcl – mléko do sebe vezme kyselost. Po asi půl hodině rybu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Ryby nařežeme na kousky. Je-li kůže tvrdá, tak ji stáhneme. Nakrájené ryby osolíme, opepříme a promícháme. V míse necháme odležet. Nakrájíme cibuli – na jemnější kousky. Množství dle chuti – přidáme k rybě a promícháme.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles