Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
500g mletého masa (vepřové nebo hovězí, popř. mix), brambory, cibule, česnek, 200 ml vývaru (lze užít i masox), mléko, zelenina (může být mrkev, kukuřice, hrášek,kapusta apod.), rajský protlak,strouhaný sýr (jaký kdo má rád), pepř, sůl, rozmarýn

Nejprve si osmahneme cibulku, poté přidáme mleté maso, to osmažíme do hněda, vložíme mrkev pokrájenou na kolečka (či jinou zeleninu), nastrouháme česnek, přidáme koření: rozmarýn nebo tymián, osolíme, opepříme.Směs zaprášíme moukou, mícháme a ještě chvíli (cca 3 min) pražíme. Zalijeme vývarem přidáme rajský protlak (cca 6 lžic) a necháme půl hodiny dusit.Připravíme si uvařené brambory, které rozmačkáme, přidáme máslo, mléko a trochu osolíme. Jakmile je maso měkké, slijeme přebytečnou tekutinu, případně ještě necháme na ohni odpařit. Připravenou směs rozprostřeme v rovnoměrné vrstvě na dno pečící misky nebo pekáčku. Překryjeme bramborovou kaší, uhladíme a posypeme strouhaným sýrem.
V předehřáté troubě zapékáme na 200°C asi 30minut
Obrázek uživatelky
profil
1 kg třešně
500 g cukr krupice
1 želírovací přípravek

Omyté třešně vypeckujeme, dáme do hrnce a za mírného zahřívání mícháme, dokud nepustí šťávu.
Přisypeme želírovací přípravek a směs přivedeme k varu. Je nutné ji přitom stále míchat.
Přidáme cukr a povaříme ještě 5 minut. Pořád nezapomínáme směs míchat.
Horký džem plníme do čistých zavařovacích sklenic, které uzavřeme. Můžeme je nakonec ještě obrátit dnem vzhůru.
Obrázek uživatelky
profil
1 sklenice moravanka
50 g sterilovaná kukuřice
1 cibule
100 g šunka v celku
4 vejce
trocha pepře a soli
1 lžička plnotučná hořčice
150 g majonéza
1 kostka masox
1 sáček želatina na vaječnou tlačenku
olej na vymazání formy

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, šunku nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Nálev z moravanky scedíme a dáme stranou. Větší kousky zeleniny pokrájíme a smícháme s kukuřicí, cibulí, šunkou a vejci. Vše osolíme, opepříme, přidáme hořčici a majonézu a promícháme.
K nálevu z moravanky přidáme 150ml vody, přivedeme k varu a rozpustíme v něm masox. Dále už ho nevaříme a necháme v něm za stálého míchání rozpustit želatinu. Potom ještě směs zředíme 100ml studené vody. Nálev vlijeme do připravené směsi vajec a zeleniny a zamícháme.
Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a směs do ní vlijeme. Vaječnou tlačenku necháme v chladu ztuhnout 2 až 3 hodiny, pak ji vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky
Obrázek uživatelky
profil
5 l svařené vody
1/4 l vinného octa
1 kg jemného cukru krystal
10 ks trsů květů černého bezu

1. Svařenou vodu, vychladlou,
smícháme s polovinou cukru
2. Druhou polovinu cukru upražíme na pánvičce na karamel
3. Zalijeme vodou s cukrem a rozvaříme
4. Směs necháme vychladnout a pak ji nalijeme na mírně osprchované květy bezu
5. Přidáme citrón zbavený pecek a nakrájený na kolečka
6. Otvor povážeme plátýnkem a necháme stát, až bude nápoj průsvitný (několik dní)
7. Pak přecedíme a nalijeme do lahví.

Doporučení:
Sirup ředíme dle chuti vodou.
Obrázek uživatelky
profil
8 ks větších stvolů květu černého bezu
500 g krystalového cukru
5 l vody
2 dcl vinného nebo jablečného octa
citrón

1. Do pětilitrové láhve vložíme oprané květy černého bezu, přidáme na kolečka nakrájený a jader zbavený citrón, cukr a ocet
2. Zalijeme vodou
3. Láhev povážeme čistým plátnem nebo celofánem, který několikrát propíchneme
4. Necháme tři dny stát, pak promícháme, přecedíme a plníme do lahví
5. Dobře uzavřeme a necháme ještě asi deset dnů v chladu odstát.

Doporučení:
Limonáda má velmi výraznou chuť a aroma, kdo má rád jemnější chutě a vůně, může ji zředit vodou. Koncentrát rozředíme asi v 5 litrech vody (dle chuti), naplníme do lahví s uzávěrem a skladujeme v lednici.
Obrázek uživatelky
profil
Recept na 1 l nápoje:
4-5 ks pomerančů
2 ks citrónů
80 g cukru
0,5 l vody
0,3 l sodovky
několik kostek ledu

1. Z pomerančů a citrónů vylisujeme šťávu
2. Do 0,5 l vody dobře vmícháme obě šťávy s cukrem
3. Přilijeme sodovku(čistá perlivá voda)
4. Necháme vychladit
5. Podáváme s ledem a plátkem pomeranče.

Doporučení:
Ve skleněném džbánu se nápoj vychladí nejlépe.

Poznámka:
Podobně můžete připravit limonádu z grapefruitu.
Obrázek uživatelky
profil
Rohlík podélně rozpůlíme, obě poloviny vydlabeme. Směsí rozšlehaného vajíčka se strouhaným tvrdým sýrem vylijeme obě poloviny, do spodní poloviny vložíme párek kolem dokola lehce nažíznutý, přiklopíme horní polovinou rohlíku. Do mého pekáčku se jich takto vejde 6, oddělím jako buchty tukem, na povrchu potřu rozšlehaným vejcem a zlehka ještě posypu nastrouhaným sýrem. Peču mírně v troubě tzv. "od oka". Servírovat lze rohlík celý, ale také můžete nakrájet na silnější plátky. Obrazotvornosti se meze nekladou.Mňamka k bílému vínku. Anebo večeře jen tak...
Obrázek uživatelky
profil
200 g zakysané smetany,3 lžíce majolky,sterilovaná kukuřice ,česnek a pepř
Zakysanku a majolku smícháme,přidáme kukuřici z konzervy ,bez nálevu a prolisovaný česnek dle chuti,opepříme.Chceme-li mít majdu hustší-místo zasysanky použijeme přes noc slitý jogurt/v pláténku přes síto/.
Obrázek uživatelky
profil
600g mletého masa-MIX, 150g tvarohu, 2 vajíčka, 100g nasekané cibule, 1 lžička paprikové vegety, pokud nemáme, spojíme klasickou vegetu s troškou papriky, sůl, pepř, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce zelené natě, podle potřeby 1-3 lžíce strouhanky a podle chuti i česnek, ten ale být nemusí. Olej na smažení.

Maso smícháme se všemi ingrediencemi, podle potřeby zahustíme strouhankou. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které smažíme na oleji dorůžova.
Podáváme s opečenými bramborami, tatarskou omáčkou a pod.
Obrázek uživatelky
profil
snažím sa,možno aj iný nájdu inšpiráciu Smajlík

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles