Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
4 vepřové kotlety
půl hrnku jablek
čtvrt hrnku rozinek
půl lžičky nastrouhané citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
olej

V misce smícháme rozinky, citronovou kůru a šťávu, jablko se solí a pepřem. Kotlety nařízneme, naplníme rozinkovojablečnou směsí, uzavřeme párátkem, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji zprudka osmaheme dozlatova. Pak kotlety opepříme, přikryjeme alobalem a zapečeme 25 minut v troubě.

Obrázek uživatelky
profil
1 kuře
1 sklenice steril. zelí 0,7 l
2 lžíce hladké mouky
tuk
cibule
sůl
kmín
V pekáči na tuku osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hl. mouky, promícháme a zředíme 2 dl vody. Na tento základ vložíme polovinu sklenice zelí a rozložíme čtvrtky kuřete, které osolíme a hodně okmínujeme a přikryjeme zbytkem zelí. Pečeme v troubě asi 30 min přikryté, pak kuře vyhrabeme navrch a pomalu odkryté dopečeme aby mělo kůrčičku
Obrázek uživatelky
profil
500 g kuřecích, kachních nebo krůtích jater, 20 ml slunečnicového oleje, 1 cibule, 10 ml vývaru (nebo z masoxu), špetka soli a pepře, 1 - 2 lžičky provensálského koření, 250 g másla, 50 - 100 ml smetany na šlehání, brusinkový kompot, může se ještě přidat špetička mletého nového koření, zázvor, muškátový květ, hřebíček - ale nemusí být.
Játra očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme játra, počkáme, až se zatáhnou a zbělají, nalijeme vývar, lehce osolíme a opepříme - játra by měla být jen z poloviny ponořena v tekutimě.
Přidáme provensálské (a další) koření a pod pokličkou vaříme 10 - 15 minut. Po uvaření směs odstavíme, přidáme postupně 200 g másla a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme tolik smetany, aby směs měla konzistenci hodně husté omáčky. Dosolíme - můžeme lehce přesolit, po schladnutí se sůl vstřebá, dopepříme.
Rozdělíme do misek (nízkých sklínek), přidáme brusinky a zalijeme zbylým rozehřátým máslem. Dáme vychladit, pak do le
Obrázek uživatelky
profil
hrnek obsah 250 ml)
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek vlažného mléka
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru
3/4 hrnku oleje
2 ks vejce
1 ks prášku do pečiva
čerstvé nebo kompotové
ovoce
špetka soli
tuk na vymazání plechu
mouku na vysypání
plechu
Na drobenku:
100 g cukru krupice
75 g hladké mouky
50 g másla

1. Do mísy vložíme vejce, cukr, mléko a olej, metličkou vše rozšleháme
2. Dále přidáme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva
3. Hladké řídké těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, rovnoměrně rozložíme kousky ovoce, posypeme drobenkou a dáme péci
4. Pečeme při teplotě kolem 170 °C asi 40 minut.

Příprava drobenky:
Změklé máslo, cukr a mouku vložíme do mísy a ručně zpracujeme.
Obrázek uživatelky
profil
500 g brambor
300 g klobásy
150 g hladké mouky
100 g uzeného tvrdého sýra
2 ks vejce
mletý černý pepř
červená mletá paprika
mouka na vyválení těsta
sůl

1. Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout
2. Vychladlé nastrouháme, přidáme hladkou mouku, sůl a jedno vejce, promícháme na hladké těsto
3. Z těsta, na pomoučeném vále, vyválíme obdélník, do středu urovnáme klobásu rozkrájenou na polovinu po délce a závin zabalíme (zavineme)
4. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a zapečeme v horké troubě (200 °C) dozlatova
5. Závin vyjmeme s trouby, opět ho potřeme vejcem a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem
6. Znovu zapečeme v troubě, až sýr na povrchu zezlátne
7. Vychladlý závin nakrájíme na řezy a podáváme.
Obrázek uživatelky
profil
Recept na dvě nohavice:
1 bal. listového těsta
8 ks vajíček
300 g šunky
300 g hub
4 ks stroužků česneku
2 ks větší cibule
pepř, paprika, kmín
sýr eidam
sůl
Obrázek uživatelky
profil
1. Na pomoučeném stole rozválíme válečkem listové těsto tak, aby nám vznikly dva samostatné obdélníky (výška těsta cca 2-3 mm).Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku, přidáme jemně nakrájené houby, osolíme, přidáme koření a pod pokličkou podusíme do měkka za občasného podlévání.Jakmile jsou houby měkké, přidáme česnek utřený se solí, plátečky šunky, přidáme vejce a za stálého míchání necháme vajíčka ztuhnout.Rovnoměrně po ploše těsta rozházíme vychladlou směs a oba pláty těsta s náplní úhledně zabalíme do dvou nohavic (překládáme těsto na cca tři třetiny tak, aby část těsta byla i uvnitř zabaleného závinu).Závin položíme na dobře promaštěný pečicí tác, nebo použijeme pečicí papír.V hrnečku dobře metličkou promícháme vejce a tím pak záviny potřeme štětcem nebo husím perem.Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150-160 °C a pečeme dozlatova cca 15 minut.Ještě horké posypeme sýrem eidam a pak naporcujeme na jednotlivé plátky.Podáváme jak za tepla, tak i za studena
Obrázek uživatelky
profil
díky, že sem dáváš recepty, ráda si beru inspiraciSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
500 g listového těsta
400 g uzeného masa
400 g kysaného zelí
2 lžíce strouhanky
2 lžíce sádla
2 ks červené kapie
2 ks cibule
1 ks vejce na potření
mletý černý pepř
celý kmín
cukr
sůl
papír na pečení

1. Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli necháme na rozpuštěném sádle zesklovatět
2. Přidáme na kostičky nakrájené uzené, lžičku kmínu, maso orestujeme
3. Do pánve přidáme zelí bez nálevu, papriky zbavené jadřinců a nakrájené na proužky, směs krátce podusíme, dochutíme ji cukrem a mletým pepřem, necháme vychladnout
4. Listové těsto rozválíme na tenčí obdélníkový plát a poprášíme ho strouhankou, poklademe zelnou náplní a svineme do tvaru závinu
5. Závin opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem
6. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme závin dozlatova, tedy asi 30 minut.
Obrázek uživatelky
profil
necelé 2 balíčky sušenek bebe
1 mandarinkový kompot malý cca 400 ml obsah
2 dl šlehačky
20 dkg zakysané smetany krémovité
2 až 3 vanilkové cukry
želatinový ztužovač za studena podle potřeby
čokoládu na ozdobu

Formu na srnčí hřbet 30x12 cm si vyložíme mikrotenem nebo alobalem. Nad párou si zvlhčíme sušenky a vytvarujeme je do formy. Nevyjdou na konci úplně přesně, ale jdou dobře uříznout.
Ušleháme si šlehačku, zamícháme cukry, zakysku a nakonec vmícháme podle návodu želatinu. Nandáme trochu krému, položíme mandarinky bez šťávy, trochu krému, sušenky, krém, mandarinky a opět krém. Nakonec přikryjeme sušenkami.
Necháme do druhého dne zatuhnout. Možná že příště dám dvoje sušenky na sebe, ale to ještě uvidím.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles