Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

1. kuchařka receptů

Založila: ferrara

Vkládání receptů na chž je zastaveno. Také se nemáte možnost podělit o své kuchařské dobroty? Zkuste to tady
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
2 vejce
120 g třtinového cukru
250 g polohrubé mouky
1/2prášku do pečiva
80 g Hery
100 ml mléka
100 g čokolády na vaření
2 hodně zralé banány.
Krém: 100 g hořké čokolády, 180 g zakysané smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Změklé máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Lžící vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, mléko, vidličkou rozmačkané banány a na drobno nasekanou čokoládu. Nakonec do těsta lehce zapracujeme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy průměr 24 cm a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 30 minut. Korpus necháme vychladnout.
Ve vodní lázni rozpustíme 75 g čokolády, mističku s čokoládou odstavíme, přidáme zakysanou smetanu a vymícháme hladký krém. Krém natřeme na koláč, lžící naděláme vlnky a nahoru nastrouháme zbytek čokolády. Necháme ztuhnout.
Obrázek uživatelky
profil
300 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
120 g rozpuštěného másl
1-2 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
300 ml mléka tvaroh: 250 g tvarohu
100 ml smetany nebo mléka
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
1 vanilkový cukr
cukr krupice dle chuti
dále: čerstvé meruňky nebo meruňkový kompot
1-2 lžíce kakaového prášku
2 lžíce smetany nebo mléka


Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným vymícháním všech surovin.

Potom stejným způsobem připravíme těsto. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem a vmícháme 2 lžíce smetany nebo mléka.

Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdřív polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme půlky meruněk a zakryjeme zbytkem hnědého těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta a formu vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 60 minut, zkoušíme špejlí.

Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, až potom vyklopíme
Obrázek uživatelky
profil
Suroviny: 100 g másla, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce medu, 2 vejce, 3 lžíce mléka, 500 g hladké mouky, 2 KL jedlé sody
Náplň: 0,5 l mléka, (0,75 l) 8 KL kopcovitých hladké mouky, (13 KL) 250 g másla, (350 g) 250 g moučkového cukru, (260 g) 1 vanilkový cukr (2)
Postup: Máslo, cukr, med, vajíčka a mléko smícháme a šlehám nad párou, dokud není masa horká. Pak přidám jedlou sodu a šlehám dále asi 5 minut do husta. (Přidáním sody masa začne pěnit, zbělá a začne houstnout). Já šlehám vše nad párou vždy ručně ne šlehačem.
Odstavit, horkou masu postupně vlévá do mouky a vypracuji těsto. V receptu je uvedeno rozdeliťcesto na 4 části, já jsem rozdělila jen na tři, zdálo se mi že by byly pláty velmi tenké. Těsto bylo tužší a vaľkalo se těžší ale podařilo se ... Smajlík
Těsto peču na vymazaném a moukou vysypaném opaku plechu při teplotě 170 stupňů 5-6 minut.
Obrázek uživatelky
profil
Náplň: V troše mléka rozmícháme mouku a zbytek dám vařit s vanilkovým cukrem. Do vroucího přilijeme mléko s moukou a uvařím bešamel. Odstavné a nechám za obščasného promíchání vychladnout. Po částech přidám k utřeného máslu s práškovým cukrem, dobře vyšleháme.
Pláty plním tak, že spodní namažu slabou vrstvou povidel a polovinou krému, přikryji dalším plátem a ten také namažu krémem, vrchní plát trochu přitlačím, netřeba zatěžovat. Dám ztuhnout. Pak polijeme kakaovou polevou. Mně zůstala čokoládová poleva tak jsem kakaovou nedělala.
Kakaová poleva: 80 g moučkového cukru, 80 g másla, 2 KL maizeny, 3 lžíce mléka, 2-3 lžíce kakaa. Vše spolu rozpustit nad párou.
Obrázek uživatelky
profil
2 kuřecí stehenní plátky
čerstvé pevné lesní houby
cuketu
červenou papriku
zelené fazolky
1 cibule
1 stroužek česneku
koření jsem použila gulášové, drcený kmín a uzenou papriku
olej
sůl
Postup přípravy receptu
Maso, houby, cuketu, fazolky a papriku nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky, česnek posekáme.
Cibuli zesklovatíme na oleji, přihodíme maso, osolíme, orestujeme a posypeme kořením, promícháme a podlijeme malinko vodou. Asi po 10ti minutách přidáme houby a fazolky a po dalších 10ti minutách zbytek zeleniny. Podle potřeby podléváme. Nakonec vmícháme posekaný česnek a můžeme zahustit tmavou jíškou nebo jak jsme zvyklí.
Obrázek uživatelky
profil
500 ml kefíru
180 g polohrubé mouky
70 g plísňového sýra Niva
2 pl pokrájených čerstvých bylinek /lístky petrželky nebo celeru
olej na smažení
Postup přípravy receptu
Z kefíru a mouky si nejlépe ručním šlehačem připravíme palačinkové těsto a necháme chvilku odpočívat. Nivu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, vmícháme do připraveného těsta společně s bylinkama a na rozehřátém oleji smažíme “nivánky“ po obou stranách dozlatova.
Podáváme s čerstvou zeleninou, můžeme každý dle chuti pokapat dipem nebo chilli sladkou omáčkou.
Obrázek uživatelky
profil
10 dkg cibule
30 dkg měkkého salámu
10 dkg kyselé okurky
3 ks vejce na tvrdo
sůl
pepř
1 ks malý sterilovaný hrášek
150 g majonény
150 g tatarské omáčky

Cibuli nakrájíme na jemno, ostatní přísady nastrouháme na hrubo, osolíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarku a hrášek a zamícháme.
Obrázek uživatelky
profil
100 gr majonézy
1 lžička hořčice
2 ks hlávkového salátu
2 ks rajčat
1/2 ks kuřete
1 ks salátové okurky
2-3 ks vejce na tvrdo

Do majonézy zamícháme hořčici, přidáme hlávkový salát pokrájený na nudličky, maso z uvařeného kuřete zbavené kůže a pokrájené na kostky, pokrájená rajčata a vše spolu zlehka, ale dobře promícháme. Salát urovnáme na mísu a ozdobíme kolečky salátové okurky a vajíček uvařených na tvrdo.
Obrázek uživatelky
profil
1/2kg mletého masa ( nelíp ochucené )
7-10 plátků šunky
15-20dkg tvrdého sýra
1 smetana(250ml)
kečup (cca3-4 lžíce)
bazalka


Z masa vytvarujeme válečky které zabalíme do šunky, z masa na které už šunka nezbyla uděláme kuličky.
Rolky a kuličky vyložíme do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou, kterou jsme zamíchali s kečupem a bazalkou
Mísu dáme do trouby cca na 200°C a pečeme 30-40 min.
Podáváme s rýží, možno i s bramborami
Obrázek uživatelky
profil
1 listové těsto, asi 0,5 kg párku dle vaší chuťi, sáček kysaného zelí, vejce na potření a na posypání - kmín, sezamové semínko, lněné semínko, hrubá sůl ... atd.
POSTUP PŘÍPRAVY
Já si vždycky těsto rozpůlím aby se mně s ním lépe pracovalo a nebylo tak velké.
Vyválím z něj plát asi 2 mm silný, ten pak nařežu na 12 odbélníkových částí, pokladu hrstkou kysaného zelí bez šťávy, na kraj pak párek.
Přehnu na delších staranách okraj do vnitř, aby nevypadalo zelí a smotám do ruličky. Začínám motat od párku, kterému ten okraj přidržuji z boku, aby se pěkně schoval, stačí jednou pootočit a pak už to drží samo. Položím pak na plech a až smotám vše, tak všechny motánky celé ze všechy stran potřu rozkvedlaným vajíčkem.
Pokládám na plech tak, aby lem byl na boku či na něm ležel. Posypu dle chuti, já ráda sezam a kmín. Vezmu párátko a každý motánek v těstu ještě 2-3x propíchnu, aby se mně nenafoukl a zůstal pěkně na párku.
Peču na 180°C asi 25 minut (do zlatova).

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles