MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

Máme rádi houby, známe je?

Založila: Vikitorie

Vše o houbách - zkušenosti, hádanky, otázky, využití, třeba i recepty. PROSTĚ DISKUTUJEME NA TÉMA HOUBY, vynechme jen ty v našich peněženkách ;-)
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Reaguji na tu sůl. Do soli nakládám tvrdé a spíš menší houby a taky, když jich najdu málo (což je většinou).Sůl nevážím, prostě prosypávám. Používám malé skleničky (např. po jogurtu) a solím tím polévku.
Obrázek uživatelky
profil
za prvé nevím, proč mi vykáš..., teď ale víš, že to není třeba.
Já měla vloni holubinek mraky, tak jsem je dala do sušičky a pak semlela. No, a i bedly, když jsme je už nechtěli jíst na přírodno. Člověk se holt učí stále
Obrázek uživatelky
profil
Já malé hříbečky také nakládám do octa nebo do slaného nálevu.Ale většinou suším ty tvrdé houby.A ostatní buď na smaženici nebo mrazím a pak používám třeba pod maso.
Děkuji ,Viktorie,poučila jsem se,že je možné dělat houbové koření i z holubinek.To jsem nevěděla.Koření jsem mlela jen z usušených tvrdých houbiček.Určitě to udělám podle vás.
Obrázek uživatelky
profil
Asi u každé houby platí pravidlo tří...
Holubinka,- nesmí růst z pochvy, prsten nemá, po dloubnutí nožíkem do třeně se musí vydíbnout, jako jablko. Po ochutnání nesmí pálit. A když, bude Ti max. blbě, po holubinkách se neotrávíš, když to holubinky teda budou. Já je poznám, ale sbírám jen některé. Barvičky - zelená, žlutá, atp. mne příliš neberou.
Včera jsem udělala 21 skleniček hub v octě
Ryzec syrovinka má právě mléko bílé, ale toho najdu, jako by pdadl jackpot ve sportce.
Ostatní, co bílé mléko mají,- nejedlé, ty vidím co krok
Obrázek uživatelky
profil
V odborné literatuře se píše, že když se ryzec nakrojí, tak z něj vytéká oranžové mléčná tekutina, tak je jedlý. Ostatní druhy to prý nemají.

Teda, máš vážně spoustu hub zpracovaných, já mám jen v mrazáku, zavařovat fakt nestíhám.

PS: do holubinek se nepouštím vůbec, ty nepoznám.
Taky bych ještě chtěla vyrazit, ale je tu dost zima, už byl i mrazík, tak nevím.
Obrázek uživatelky
profil
Bedly jsem také včera nějaké našla, tak byly na přírodní řízečky, ale v loni jsme jich našli tolik, že jsem je nakonec sušila a mlela na koření, a holubinky to samé. Holubinky sbírám snad jen já, ale letos se mi nechtělo se jimi zaobírat.
Obrázek uživatelky
profil
Ryzec se prý splést dá s ostatními nejedlými druhy, tak proto je zatím nesbírám, tedy mysím, že vím, že bych nezaměnila smrkového a borového se syrovinkou, jiné možná ano.

Dej mi poučku, díky
Obrázek uživatelky
profil
Jo jo není to jednoduché. Na ryzce jsem si troufla, podle atlasu, prý se to moc nedá s ničím splést. A byly dobré. Masaky nám dřív nosil švagr, pak mě je naučil bratranec mého muže.
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj všem, dneska jsem udělala asi dvacet skleniček hub v octu, mám i ve vlastní šťávě, nasušené. Jsem prostě regulérní blázen, co bude lítat po lese, pokud to jde.

Děvčata, nejde mi do hlavy recept...

V jedné kuchařce je 200g soli na kilo hub, ve druhé 150g na kilo hub, v těch dalších jsem ani nelistovala. V jedné houby na plátky, ve druhé na kousky...

Jak s nimi naložit potom, to nepíší.

Děláte je, a jak potom, vyprat od soli, nebo ne?
Už nemám snad ani sklenice, do kterých zavařovat a zítra bych šla do lesa znovu - abych dala nějaké ségře, která se do lesa prostě nedostane
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem se naučila růžovky, i když vím, že mezi nimi mám i šedivku, neřeším to. A synátor mi řekl, je to asi tři týdny, že masáka pozná. Tak jsem se ho zeptala jak.., na jeho odpověď jsem reagovala, ať se na to vykašle, že pokud se sám neotráví, tak otráví někoho, komu radu dá... . Jsem zvědava, zda až dojde znovu na téma masák - růžovka, zda mi řekne, co jsem mu vtloukla do hlavy. Mohla bych na téma růžovka školit.

Ale, s čím se potýkám - ryzec, penízovka, pošvatka.....

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles