Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostatní

Obrázek pro téma Ostatní

Seniorky

Založila: Bm68

Jsou tady Seniorky a chtěly by si zde povídat?
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Spavost jsem měla vždy, jen nyní více. A to mne kašel minul. Ráno chumelilo, to jsem zaspala a viděla jen na autech. Došla jsem si do marketu, uvařila oběd, napakovala věci, které jsem v prosinci odvezila ze Solnice. Vzdala jsem cestu přes MÚ, pro nový pas. Cestou několikrát rozevřela deštník. Foukalo hodně a mírně pršelo. Stihla jsem si vyzvednout a na bus ještě čekala. Bylo nepříjemné foukání větru a pršení. V práci mi paní řekla co je nového, a pak jsem si odkulhala k busu. Koupila si ještě před stánkem pěkná jablka za 20 korun kilo. Na chalupu jsem ani neměla chuť jet, říkám si, že co přežije, bude. Počasí neporučíme. I nyní jsou jen 4 stupně a hlásí stále chumelení.Zatím tu jen prší.
Obrázek uživatelky
profil
JARU, tu celostní medicinu zkus..Smajlík
u nás byla jinovatka..ted´ občas vykoukne sluníčko..Smajlík
REGI, SNAD SE STAV ZLEPŠÍ A OSPALOST PŘEJDE.. TO POČASÍ JE TAKOVÉ SPAVÉ...JSEM RÁDA, ŹE JE PETRA V POŘÁDKUSmajlík
Děvčata, opatrujte seSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Renči, já jsem taky pořád unavená, ospalá, koukám, kde bych si lehla, hrůza, na to jsem nebyla nikdy zvyklá. Ten zatracený černý kašel mě totálně semlel. Včera jsem se u doktorky dozvěděla, že neznamená, že když test byl negativní, že jsem černý kašel neměla. Na kašel jsem dostala 10 tabletek codeinu, vzala jsem si na noc jednu, trochu pomohla, ale pořád si připadám jako kdyby mě někdo zmlátil a jen jsem kašlala trochu méně. Budu se asi muset poohlédnout po nějaké alternativní léčbě, klasická léčba vydržet nebo zdechnout se mi nelíbí. Sestřenice chodí na celostní medicínu a pomohli jí, tak asi budu muset taky zkusit.
Tady byl v noci mráz, tak jsem zvědavá, co na zahradě nevydrželo. Teď se snaží sluníčko, ale je hodně chladno. Přeji všem pěkný den.
Obrázek uživatelky
profil
Jaru, máš tedy vyhlídky, kašlat tak dloho a nevědět zda doopravdy vše přejde. Přeji ti brzký ústup kašle. Budu muset k panu doktorovi pro kontrolu s tlakem, ty druhé prášky mi vyhovují, nohy neotékají. Jen bych stále ve dne spala. Před chvilkou jsem otevřela okno a docela brzo zavřela, foukal tak velký výtr, že se nedalo ani poslouchat.
Do Hlinného není čas jet, je to podmíněno i počasím, co tam v zimě. Snad se něco zachrání, Koupila jsem si jeden červený rybíz, budu se snažit o víkendu jej zasadit a doufat, že se ujme.
Irenko, mne kolem chaloupky čmeláčci létají normálně, hlavně když kvete rododendron. Jelikož mám dost přírodní skalku, nestíhám ji dát do kulturního stavu, myslím, že si tam našli svá doupátka. Vedle za plotem je velká louka, mají tam hmyzáčci svá přirozená místa na úkryt.
Obrázek uživatelky
profil
Jsem stále ospalá. Usnu i počítače.. Ten mi jde jak zpomalený a ještě ten smailík zlobí. Budu muset ovézt aby mi jej pořádně vyčistili a dali do horomady. Nyní jsem opět ve stavu, že každý den cosi je. Po bylo oční, v úterý těsnění v oknech, je to znát, že původní bylo již špatné. Ve středu jsme dávali výpověď z penzijka, aby ještě byla poslední připsaná podpora. Alespoň tak. Dnes jsme šly s Petrou na komisi, kde ji řekli, že je nález nezhoubný a kontrola za půl roku. TEDY NIC není potřeba dál. Hurá. Je tak alespoň klidnější.
Irence také= přeji hodně zdraví,asi jsem opomenula.
Ty kašle jsou strašně nepříjemné, lituji vás. Asi se moc v noci nevyspíte.
Obrázek uživatelky
profil
IRY, ty se o čmeláčky vzorně postaráš..Smajlík
JARU, děkuji za recept...Smajlík snad kašel porazíš dříveSmajlík
Blani,TAKY JSEM POMALÁ..Smajlík
byla jsem na zahradě, plevel roste jako divý.. nekonečný boj to je..Smajlík

děvčata, dobrou noc jiź přeji...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jaruško, dík za recept, uložím si ho a doufám, že co nevidět upeču. Já jsem teď pořád nějaká zpozdilá, pořád se nemůu k ničemu dokopat.
Jak píšeš o tom kašli, to je děs, když paní doktorka řekne, že musíš vydržet několik měsíců. U nás asi taková epidemie kašle zatím není, nevím o nikom, kdo by měl kašel, ani v baráku nikdo nekašle.
Děvčata, všechny se opatrujte!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak dneska jsem byla u paní doktorky fyzicky, ne jenom po telefonu. Nechala jsem si napsat kodein na kašel. Moc mě nepotěšila, s kašlem prý mohu počítat několik měsíců a 2-3 měsíce nemohu na lymfologii, už jsem se domluvila na polovinu července. V srpnu mám preventivku, tak se domluvím i na očkování, trojkombinace černý kašel, tetanus a záškrt je jen pro těhotné a mimina, je málo vakcín; takže ostatní - vydržet nebo zdechnoutSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Buchty dávám na pečicí papír, tím odpadá vymazání a vysypání plechu. Našla jsem v receptech ještě i variantu s kefírem, tu jsem zatím neodzkoušela.
Kefírový dezert hotový za 10 minut: Nejlepší piškotový moučník pod sluncem s náplní uvnitř těsta.


________________________________________
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
• 2 ks vejce
• 100 g kr. cukr
• 180 ml kefír
• 100 g rozpuštěné máslo
• 200 g hladká mouka (prosátá)
• 1 lžička prášek do pečiva
• 1 sáček vanilínu
• moučkový cukr na posypání
Džem podle chuti

Jak postupovat:
1. Nejdříve si pomocí metličky rozmícháme vejce, kefír, rozpuštěné máslo a cukr. Poté přidáme i sypké přísady. Vypracujeme jednotné těsto.

2. Vysteleme si plech pečícím papírem a navrstvíme 1/2 těsta.

3. Na těsto můžeme přidat džem, který pomocí špejle rozprostřeme po celé ploše.

4. Zalijeme zbytkem těsta, uhladíme a dáme péct na vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu 25-30 minut.

Obrázek uživatelky
profil
Recept jsem nechala s mými úpravami, všude dávám méně cukru, tady mi připadalo i těch 100 g dost, příště dám tak 70-80 g

Jednoduchá buchta s jahodovým džemem - postup přípravy
Ingredience
Vejce - 3 středně velké kusy
Sůl - špetka
Cukr krystal - 150 g - dala jsem 100 g
Slunečnicový olej - 120 ml
Vanilkový jogurt - 150 g - dala jsem bílý jogurt a vanilkový extrakt
Hladká mouka - 290 g
Prášek do pečiva - 15 g
Dále
Máslo - na vymazání formy
Hrubá mouka - na vysypání formy
Jahodový džem - dle chuti
Do větší mísy rozklepněte tři vejce a přidejte k nim špetku soli spolu s cukrem. Začněte vejce šlehat a pokračujte, dokud nezačnou pěnit. Během šlehání k nim poté postupně přilévejte slunečnicový olej a se šleháním nepřestávejte. Přidejte do mísy vanilkový jogurt a dále šlehejte.

2. KROK
Nakonec do směsi přidejte i hladkou mouku a prášek do pečiva. Důkladně těsto promíchejte metličkou tak, aby se v něm nenacházely žádné hrudky. Jakmile získáte hladké a vláčné těsto, tak formu na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do ní polovinu těsta a na ni rozprostřete jahodový džem dle libosti.

3. KROK
Nalijte na něj zbytek těsta a na vrch dejte ještě trochu džemu. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte buchtu péct po dobu 30 až 35 minut.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles