Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostatní

Obrázek pro téma Ostatní

Seniorky

Založila: Bm68

Jsou tady Seniorky a chtěly by si zde povídat?
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Jaruško, dík za recept, uložím si ho a doufám, že co nevidět upeču. Já jsem teď pořád nějaká zpozdilá, pořád se nemůu k ničemu dokopat.
Jak píšeš o tom kašli, to je děs, když paní doktorka řekne, že musíš vydržet několik měsíců. U nás asi taková epidemie kašle zatím není, nevím o nikom, kdo by měl kašel, ani v baráku nikdo nekašle.
Děvčata, všechny se opatrujte!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak dneska jsem byla u paní doktorky fyzicky, ne jenom po telefonu. Nechala jsem si napsat kodein na kašel. Moc mě nepotěšila, s kašlem prý mohu počítat několik měsíců a 2-3 měsíce nemohu na lymfologii, už jsem se domluvila na polovinu července. V srpnu mám preventivku, tak se domluvím i na očkování, trojkombinace černý kašel, tetanus a záškrt je jen pro těhotné a mimina, je málo vakcín; takže ostatní - vydržet nebo zdechnoutSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Buchty dávám na pečicí papír, tím odpadá vymazání a vysypání plechu. Našla jsem v receptech ještě i variantu s kefírem, tu jsem zatím neodzkoušela.
Kefírový dezert hotový za 10 minut: Nejlepší piškotový moučník pod sluncem s náplní uvnitř těsta.


________________________________________
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
• 2 ks vejce
• 100 g kr. cukr
• 180 ml kefír
• 100 g rozpuštěné máslo
• 200 g hladká mouka (prosátá)
• 1 lžička prášek do pečiva
• 1 sáček vanilínu
• moučkový cukr na posypání
Džem podle chuti

Jak postupovat:
1. Nejdříve si pomocí metličky rozmícháme vejce, kefír, rozpuštěné máslo a cukr. Poté přidáme i sypké přísady. Vypracujeme jednotné těsto.

2. Vysteleme si plech pečícím papírem a navrstvíme 1/2 těsta.

3. Na těsto můžeme přidat džem, který pomocí špejle rozprostřeme po celé ploše.

4. Zalijeme zbytkem těsta, uhladíme a dáme péct na vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu 25-30 minut.

Obrázek uživatelky
profil
Recept jsem nechala s mými úpravami, všude dávám méně cukru, tady mi připadalo i těch 100 g dost, příště dám tak 70-80 g

Jednoduchá buchta s jahodovým džemem - postup přípravy
Ingredience
Vejce - 3 středně velké kusy
Sůl - špetka
Cukr krystal - 150 g - dala jsem 100 g
Slunečnicový olej - 120 ml
Vanilkový jogurt - 150 g - dala jsem bílý jogurt a vanilkový extrakt
Hladká mouka - 290 g
Prášek do pečiva - 15 g
Dále
Máslo - na vymazání formy
Hrubá mouka - na vysypání formy
Jahodový džem - dle chuti
Do větší mísy rozklepněte tři vejce a přidejte k nim špetku soli spolu s cukrem. Začněte vejce šlehat a pokračujte, dokud nezačnou pěnit. Během šlehání k nim poté postupně přilévejte slunečnicový olej a se šleháním nepřestávejte. Přidejte do mísy vanilkový jogurt a dále šlehejte.

2. KROK
Nakonec do směsi přidejte i hladkou mouku a prášek do pečiva. Důkladně těsto promíchejte metličkou tak, aby se v něm nenacházely žádné hrudky. Jakmile získáte hladké a vláčné těsto, tak formu na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do ní polovinu těsta a na ni rozprostřete jahodový džem dle libosti.

3. KROK
Nalijte na něj zbytek těsta a na vrch dejte ještě trochu džemu. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte buchtu péct po dobu 30 až 35 minut.
Obrázek uživatelky
profil
moc děkuji za přání.
U nás byl v noci mráz. Borůvky jsme zabalili do bublin a netkanky, zůstanou v tom, dokavad se neoteplí.
Mám obsazazené jenom dva čmelíny, tak je na noc nosíme domů. Musela jsem koupit medotěsto a přikrmovat je.
Mně je stále špatně, někdy více, někdy méně, ale už nevzpomínám, kdy bych měla den bez bolestí. Jaruško, také to tak máme s praktickou. Sestra na telefonu. Hrůza. Bohužel u nás nikdo nebere.
Vnučka byla na preventivce, vše dělala jenom sestra.
Nic mně nebaví, netěší.
Obrázek uživatelky
profil
přeji pěkný čtvrteček..Smajlík

u nás jsme se vzbudili do sluníčka, snad vydrźi a bude i trošku hřát..SmajlíkALE FOUKÁ VÍTR..

JARU, NAPIŠ NÁM RECEPTÍK AŹ BUDEŠ MÍT ČAS..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak buchtu už jsme ochutnali, je dobrá, recept jsem si uložila a poslala i dceři.
Obrázek uživatelky
profil
Jiřinko, taky přeji synovi všechno nejlepší. Náš Filip měl v únoru 38 a Katka měla v březnu 36 let. Snad vložky do bot pomohou.
Já jsem se na zítra ráno objednala k doktorce, jsem zvědavá, jestli to bude opravdu k doktorce a nebo zase jen k sestře a doktorka přes telefon. To bych asi zvažovala jiného doktora, i když tady to mám kousek od domova. Tak jsem zvědavá, co se dozvím, už jednou mi řekla, že je test negativní a nic mi není, tak naplno to sice neřekla, ale vyznělo to tak. Taky se dusím a dávím a to i v noci a hlavně mi pořád není moc dobře, jsem pořád taková unavená, do kopečka místo jednou se musím aspoň 3x zastavit, zadýchávám se a na to já nejsem zvyklá. Po těch atb mám taky rozhozené zažívání, tak když nemám moc chuť k jídlu, tak bych mohla něco shodit.
Na Pinterestu jsem objevila zajímavý a hlavně docela rychlý recept na buchtu, tak se už peče. Uvidím, co to bude za zázrak. Už je upečená a docela pěkně voní.
Venku je sluníčko, ale teplo nic moc. Opatrujte se.
Obrázek uživatelky
profil
Jiřinko, synovi přeji vše nej...Smajlík můj mamánek bude mít v květnu 40..
tobě nohám snad vloźky uleví..Smajlík
holky, já kašlu víc jak rok, ráno se dusím, neź vykašlu hleny mi to i střeva převrátí, a kdyź jsem byla u doktorky, tak mi nic není, myslím, źe jsem měla moźná covid a to je pozůstatek..Smajlíktaky se často zadýchávámSmajlík

děvčata, opatrujte seSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dneska jsem upekla korpus na dort pro syna, má pozítří už 39 narozeniny, je nejmladší z našich dětí. V sobotu pojedeme s invalidy na hudební odpoledne. Tuto sobotu jsme měli v naší vesnici "Posezení dříve narozených". Nejdříve účinkovaly děti ze školy, pak účinkoval folklorní soubor a nakonec kapela, která hrála k tanci i poslechu všechny žánry.
Přeji dobrou noc

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles