Pro klikačky po klikačceZaložila: AlčaD
Ahoj holky, tak jaxte dopadly? Založila jsem tuto diskuzi, abychom se v mezidobí klikaček měly kde sejít a čas od času si napsat o čemkoliv a o tom jaxe těšíme na další klikačku!Taxe přidejte!
|
alenab | jo91 | Datum vložení: 07.05.2013 17:37 hod. | |||
|
díky a čas nevíš???????????????????? |
jo91 | .. | Datum vložení: 07.05.2013 17:32 hod. | |||
|
tak hlasování ukončeno, večer bude PÁNEV WOK A RAJČE, zítra buď Rýže nebo Olivový olej |
alenab | a ještě | Datum vložení: 07.05.2013 17:22 hod. | |||
|
jak se to pak druhý den vymačkává - tak do plínky (třeba) a pořádně kroutit ať z toho vyjde téměř úplně všechna voda |
alenab | alčo | Datum vložení: 07.05.2013 17:20 hod. | |||
|
pokud jsi je trhala někde kde se nepráší, já bych to neproplachovala, protože i ten žlutý pyl nebo co to je je tam potřeba. Bude to silnější |
AlčaD | alenab | Datum vložení: 07.05.2013 17:17 hod. | |||
|
líbí se mi na tom, že to není těžký a ty pampelišky mám propláchnout? |
alenab | AlčoD | Datum vložení: 07.05.2013 17:15 hod. | |||
|
doufám, že budeš spokojená ale fakt ho doporučuji. |
AlčaD | alenab | Datum vložení: 07.05.2013 17:12 hod. | |||
|
JSI ZLATO!!!! DĚKUJU!!!! Jdu na to!!! Udělám to teda podle tebe - já měla nachystaný, že udělám 400 pampelišek a 2kg, ale takhle si myslím, že to bude lepší DĚKUJU!!!! |
alenab | jo91 | Datum vložení: 07.05.2013 17:10 hod. | |||
|
jasně - dělej prezenci - omluvenka musí být já se teda omlouvám dodatečně, byla jsem 4 hodiny na zahradě, propad JEN 5 míst, to jsem myslela, že to bude horší. A bude nějaká půlhodinka - nebo jsem to prošvihla????? |
alenab | pro AlčuD pro inspiraci | Datum vložení: 07.05.2013 17:06 hod. | |||
|
300 velkých, plně rozvinutých květů pampelišky 1 kg cukru 2 citróny Květy pampelišek nasypeme do hrnce a zalijeme litrem vody. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Přidáme na kousky, i s kůrou nakrájené citróny a odvar necháme 24 hodin luhovat. Druhý den odvar přecedíme přes plátno, z květů i citrónů vymačkáme co nejvíce tekutiny a do přecezeného odvaru přidáme cukr. Roztok znovu vaříme, a to půl až tři hodiny, podle toho, jak hustý a zkaramelizovaný sirup si přejeme získat. Občas jej promícháme vařečkou a hustotu zkoušíme na malém, vychladlém vzorku. Horký pampeliškový med nalijeme do sklenic, zavíčkujeme hustota záleží na tom, jak to dlouho vaříš, jak se ti voda odpaří - květy celé i se zeleným |
AlčaD | S.O.S. | Datum vložení: 07.05.2013 16:56 hod. | |||
|
Ty pampelišky chápu - bez stonku - ale mám obírat i ty kousky zelenýho co jsou pod květem??? Víte co myslím? A citron asi i s kůrou, že? |