Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
Želatina na dortyZaložila: janca26
Ahojte máte zkušenosti s ŽELATINOU na dorty? Nějak se mi nedaří :) nevím, co dělám špatně!! mohli by jste mi poradit? :)
|
čivavka | . | Datum vložení: 17.06.2011 10:10 hod. | |||
|
pudinková dceři nechutná,tak dělám Oetkrovu.zatím mne zklamala jen jednou,když už se po ztuhnutí nedala podruhé rozpusit.Dříve stačilo ohřát znovu ve vodní lázni.Takže asi změnili trochu recepturu.Ale ztuhla mi vždy.Problé mám jen,když použiji ananasovou šťávu na želatinu |
krustýna | želatina | Datum vložení: 16.06.2011 14:42 hod. | |||
|
já také na dorty dělám z pudinku, je nejosvědčenější |
Dědková | - | Datum vložení: 16.06.2011 07:28 hod. | |||
|
není klasická želatina, ale zaručeně se povede: 3/4 l vody, 2 vanilkové pudinky, 2 tangy např.citronové (je žlutá), pokud se použijí pudinky jahodové či malinové a tangy s příchutí lesního ovoce, je temně červená rozmíchat,nechat přejít varem,trochu vychladit a přelít |
Fialína | - | Datum vložení: 14.06.2011 12:00 hod. | |||
|
Želatina od Oetkra mě taky zklamala, dávala jsem jí do tvarohového dortu a vůbec mi neztuhnul. Raději používám želatinu od českého výrobce - např. značka Natura. |
janca26 | janca26 | Datum vložení: 14.06.2011 09:14 hod. | |||
|
Ahojte holky díky moc, je fakt že dávám vodu ptz ted jak jsou jahody, tak kompot nepoužívám, ale že by v tom byl takový rozdíl? želé z pudingu se mi daří, ale tomuto jsem nepřišla na kloub! nechce tuhnout i jsem zkoušela v polsku koupit galaretku a tam je na 500ml 72g což mi příjde hodně když u nás je na 250ml 12g!! |
Vikitorie | Weendy | Datum vložení: 13.06.2011 19:55 hod. | |||
|
neřeš to, myslím, že si Janina - tedy jestli si pamatuji dobře, tak jmenuje po těchto našich radách určitě poradí.. Stačí míň agar agar a je to v háji |
Vikitorie | Takže ještě Ti dám radu | Datum vložení: 13.06.2011 19:46 hod. | |||
|
dej méně vody, pokud chvátáš, pokud ne, čekej... na klasickou buchtu jen tak na jídlo máš lepší udělat rosol z van. pudingu a šťávy /sirup a třeba šťáva z kompotu/, je chutnější, akorát je jen průsvitný, ne průhledný jukni do mého alba vaření, tam máš jasný důkaz o tom, že se takového hodně napeču, ať již ze želatiny, nebo z pudingu |
Vikitorie | Weendy | Datum vložení: 13.06.2011 19:44 hod. | |||
|
zrovna jsem se včera o tom bavily s maminou, že vůbec netuhnou jak píší v návodu myslím dr. Oetker /extra silné/ už jsem to řešila i s výrobcem.... prostě na půl litru vyžaduje možná třičtvrtě hodiny schladnout před třemi týdny se nezdařila ani mé kamarádce, která je s Weendy možná stejný ročník narození |