Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
Zavařování masaZaložila: 73jirina
Nemá někdo, prosím, osvědčený recept na zavařování masa? Na netu je spousta receptů na syrové, ale tomu moc nevěřím. Nebo to funguje? A jak případně zavařit upečené maso?
|
Vikitorie | Datum vložení: 16.06.2014 22:02 hod. | ||||
|
Mimochodem, maso převařit nejde, to je prostě vařené a hotovo, takže se opravdu není čeho bát a i když by se mělo rozvařit, tak v té konzervě to nevadí, kdyby ho jedl třeba ke chlebu, že. Hovězí jsem nezkoušela, to by bylo asi opravdu na dlouho, aby bylo hotové, - tedy co hotové, ale měkké. Počátek tohoto mého zavařování začal, když do obchodu, kde měly být v akci kuřecí stehna za směšnou cenu přišly gastrobalení po deseti kilech, jelikož firma malé balení neměla.... |
Vikitorie | pokrač. | Datum vložení: 16.06.2014 21:56 hod. | |||
|
kila paštiky a také za syrova. Jinak, můžeš i hotová jídla zavařit, to dělám tak, že kupř. omáčku z mletého, co dělám na špagety, tak horkou naliji do skleniček, zarexuji a druhý den ještě zavařím, cca těch 20 - 25 minut, dokud nevyskáčou víčka. |
Vikitorie | Ahoj Jiřinko | Datum vložení: 16.06.2014 21:55 hod. | |||
|
já jsem kdysi dělala kuřecí ve vlastní šťávě, - prostě jen prosolit (použila jsem tu sůl Praganda, ta se dá koupit, je to vlastně něco, jako řeznická sůl), aby maso zachovalo tu růžovou barvu. Takže pokrájet na kousky, prosolit, alespoň trochu tu sůl zapracovat, dát do sklenic či skleniček, já jsem používala malé od přesnídávek a tatarky. Skleničky neplnit úplně, počítej s tím, že maso pustí šťávu, takže tak do 3/4. No, a dáš uzavřené ve skleničkách vařit. Počítej s tím, že ho nemáš jak promíchat, takže minimálně 2 - 2,5 hodiny, ale zase né v prudkém varu. Nechej si skleničky v hrnci a druhý den znovu, do vypouknutí víček. Takhle se dá dělat kuřecí a vepřové (to bude chtít možná více času). Manžel si to moje kuřecí bral tenkrát do lázní, takže jsem z něj neměla ani sousto, ale prý bylo vynikající a tam ti spolupacienti mu zakazovali to vůbec otevírat, že prý je to vůně neskutečná a zase budou muset do baru.... . Vůbec se toho neboj. Já jsem za poslední tři měsíce udělala už nějaký 4 ki |
73jirina | Zavařování masa | Datum vložení: 16.06.2014 17:57 hod. | |||
|
Syn jede s partou do Chorvatska a chtěl by s sebou zavařit maso. Nikdy jsem to nedělala a mám z toho trochu obavy, aby to vydrželo. Děkuji za každou radu. |