Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
Zavařování masaZaložila: 73jirina
Nemá někdo, prosím, osvědčený recept na zavařování masa? Na netu je spousta receptů na syrové, ale tomu moc nevěřím. Nebo to funguje? A jak případně zavařit upečené maso?
|
hanka51 | Lenuška | Datum vložení: 13.08.2018 16:31 hod. | |||
|
ahoj, já mám naopak s vysokými víčky zkušenost dobrou, zavařování je stejné jako u klasických. Já ty šroubovací po vytažení z hrnce otočím dnem vzhůru - sklenice se mírně houpou, protože je víčko nafouklé. Jak sklenice vychladne, zmizí i houpání - tím poznám, že víčko se dobře uchytilo a drží. |
Květulink@ | Lenuška | Datum vložení: 13.08.2018 16:16 hod. | |||
|
S vysokými víčky nemám dobré zkušenosti,maso bych do takových sklenic neriskovala. |
Lenuška54 | dotaz na skleničky | Datum vložení: 13.08.2018 16:01 hod. | |||
|
ahoj prosím doufám že to není úplně hloupý dotaz ale mám od snachy skleničky na zavařování ale jsou jiné než používám normálně. jsou se závitem a to víčko je vysoké centimetr. chtěla bych jim do nich zavařit maso a možná do pár i nějaké okurky. víte jak na to? je njaký rozdíl v průběhu zavařování?? děkuji mnohokrát!! |
Vikitorie | Datum vložení: 03.07.2014 23:15 hod. | ||||
|
Tak vidíš! Šikulka! Na mase je poznat velice brzy, že není poživatelné, tak se není čeho bát |
73jirina | Všem moc děkuji za rady. | Datum vložení: 02.07.2014 17:30 hod. | |||
|
Už mám zavařeno. 3 sklenice pečínky, 2 vepřové plátky na přírodno a 3 malé skleničky vepřové ve vlastní šťávě. Příští týden vyráží, tak snad to vydrží. Ještě jednou všem velký dík. |
Vikitorie | Igaga | Datum vložení: 29.06.2014 22:35 hod. | |||
|
Já jsem nikdy neřešila víčka, ale ať zavařuji cokoliv, tak vždy dávám pod víčko až přes závit potravinářskou folii a nebo mikroten. Používám sklenice šroubovací, ale mám vyzkoušeno právě, že jakmile se použije třeba od tatarky jednou - dvakrát, tak už tak dobře netěsní, tak to řeším takhle |
filipi | já | Datum vložení: 18.06.2014 15:20 hod. | |||
|
Zavařují maso už léta.Potom je to rychlé vaření a maso je lepší než z mrazáku. Zavařují i do malých skleniček a kluci si to berou na svačinu. |
Vikitorie | Jiřino | Datum vložení: 18.06.2014 13:40 hod. | |||
|
Upečené maso, předpokládám, že máš na mysli něco jako výpečky dej normálně do sklenic (sklenice i víčka doporučuji vždycky vypařit), šťávu také zcela přirozeně, když bude maso ponořené, je to lepší, sklenice naplň opravdu tak cca 1 cm - né jako pod okraj, ale myslím od toho, jak je vlastně zúžená, lepší ale fakt méně, než aby se potom šťáva "drala" při sterilování ven. Vůbec se toho neboj. Steriluj to opravdu tak tu hodinku a druhý den znovu a nemůžeš na tom nic zkazit. Mimochodem, bakterie salmonely se zlikvidují při tepelné úpravě nad 70 st. do nějakých 5 minut. Doporučuji sklenice zabalit do novin, aby bylo maso ve tmě |
73jirina | Děkuji za příspěvky. | Datum vložení: 18.06.2014 12:59 hod. | |||
|
O zavařování syrového masa jsem toho přečetla hodně, ale právě tomu syrovému moc nevěřím. Mám strach, aby se to v té sklenici provařilo a kluk se nepo... Už vůbec se bojím kuřecího, všude straší se salmonelou. Když jsem byla malá a nebyly mrazáky, tak si pamatuju, že babička napekla po zabíjačce pečínku a tu zavařovala. Jenže babička už není a maminka si to nepamatuje. Měla jsem na mysli spíš zavařování už upečeného masa. Jak plnit sklenice, kolik přidat šťávy a jak dlouho sterilovat. I tak velký dík, třeba se to bude někomu hodit. Mějte se hezky. |
lgaga | A taková maličkost. | Datum vložení: 18.06.2014 12:21 hod. | |||
|
Nikdy jsem maso nezavařovala, ale prý se mají používat víčka s červenou gumičkou. |