Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
zavařování, marmelády,přesnídávkyZaložila: myro
sezona je v plném proudu - máte nějaké osvědčené recepty na zavařování ovoce, zeleniny, marmelády, přesnídávek...
|
myro | cudovluc | Datum vložení: 02.07.2012 13:39 hod. | |||
|
mně zase bylo porazeno dát do každé skleničky rybízové marmelády kousek meduňky - prý to krásně provoní a zjemní. ale nevím,ještě jsem to nezkoušela.... |
alenab | cudovluc | Datum vložení: 02.07.2012 07:41 hod. | |||
|
prosím, jak děláš bazalkové pesto? Hlavně jak ho uchováš na zimu? Našla jsem si několik receptů, ale všude je -do ledničky a spotřebovat do týdne, max do 2 týdnů. Někdo psal, že to po troškách zamražuje. díky a hezký den |
cudovluc | ... | Datum vložení: 02.07.2012 07:10 hod. | |||
|
ja mam letos povidla a merunkovou marmeladu. jeste budi delat bazalkove pesto a pak uz nic, z lonska jsme spotrebovali jen tyhle tri veci. skoda toho casu, kdyz to pak nikdo neji. nastesti jsem ty zbytky rozdala, tak uz mi to ani nezabira misto. muj tip: na netu jsem nasla merunkovou marmeladu s matou. zkusila jsem do dvou sklenicek listecek maty pridat- dava se az do sklenicky pri plneni uz hotove marmelady- a vysledek je fajn, chutna nam to. za rok jich udelam vic. |
myro | jinak | Datum vložení: 01.07.2012 20:21 hod. | |||
|
já loni od tchýně dostala tři škopky nakladaček. tak jsem se pustila do zavařování. půlku jsem udělala podle návodu na deku, akorát jsem dala cca o čtvrtinu-třetinu více cukru a octa, také hodně zeleniny i koření (protože máme rádi výraznější chutě) a i tchýně je chválila, že jsou prý lepší než znojemské. a do druhé půlky jsem udělala nálev také s více octem a cukrem, ale i s více solí a do každé sklenice jsem dala tři listy vinné révy - a byly jak "močáky" - také moc dobré. |
myro | martinnatr | Datum vložení: 01.07.2012 20:18 hod. | |||
|
dýně mi zatím začíná kvést. tak uvidím, zda vůbec bude co zavařovat |
martinnatr | . | Datum vložení: 01.07.2012 20:13 hod. | |||
|
když jsem trávila léto u tchyně na vesnici, tak sem zavařovala snad i šišky, ale teď jenom, když něco dostanu, marmelády, kompoty a hlavně dýni, ta nám chutnala nejvíc s ananasovou trestí. |
myro | no, | Datum vložení: 01.07.2012 20:12 hod. | |||
|
mně teď dozrávají třešně.chci udělat pár kompotů. a kamarádka mi poradila prý přírodní marmeládu - jen rozvařit třešně, přidat ten přípravek na "zrosolovatění" a jinak nic. neděláte někdo náhodou z ovoce šťávy (jako sirupy na ředění vodou) "za studena"? dělávala je prababička, ale nemůžu nikde sehnat "návod". tchýně říkala, že je to jen syrové ovoce hodně utřené s cukrem. ale to pak přeci musí v těch lahvích kvasit?... |
Cernousek | Viki, | Datum vložení: 01.07.2012 19:50 hod. | |||
|
tak na to mrknu. Já jsem letos zatím dělala jen třešňovou marmeládu a třešňový kompot, teď se ještě chystám na borůvkový džem, no a až dozrají papriky tak je naložím do oleje, to milujeme a paprik máme letos plný skleník. Jo a ještě jsem dělala pampeliškový med. No a ještě mě v létě čekají švestkový povidla. Jo domácí je holt domácí. |
Vikitorie | Ahoj myro | Datum vložení: 01.07.2012 19:15 hod. | |||
|
tady jsem našla recept na Kunovjanku, - je super a pak na Ďábelské toasty, ale ty letos budu dělat asi nejprv tak, že si maso udělám a pak teprv ty toasty, protože konzervy jsou drahý a ty, co jsem kupovala vloni za pár korun se už nedělají, no a když byl malej malej, tak jsem dostala hrušky od švagrové, tak jsem přesnídávky udělala z nich, už si to taky nepamatuju, prostě rozvařené a vyvařené hrušky + cukr a rozmixovat, zarexovat a ještě zavařit do vypouknutí víček. Jinak mám zde recept na rajský ve vlastní štávě a ty jsou taky dobrý, jenom napěchovat rajský do sklenic, sůl a bez vody zavařit. Loupat jsem je neloupala, to můžu udělat dodatečně, pokud bych je chtěla na pizzu. Je asi lepší takhle dělat zvlášť papriky, rajský, lečo z toho uděláš tak jako tak, ale když potřebuješ papriky, máš papriky... |