Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Kozoroh - roční horoskop na rok 2025Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 28.12. 2024
Dnes má svátek Bohumila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

zavařování, marmelády,přesnídávky

Založila: myro

sezona je v plném proudu - máte nějaké osvědčené recepty na zavařování ovoce, zeleniny, marmelády, přesnídávek...
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
mně zase bylo porazeno dát do každé skleničky rybízové marmelády kousek meduňky - prý to krásně provoní a zjemní. ale nevím,ještě jsem to nezkoušela....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
prosím, jak děláš bazalkové pesto? Hlavně jak ho uchováš na zimu? Našla jsem si několik receptů, ale všude je -do ledničky a spotřebovat do týdne, max do 2 týdnů. Někdo psal, že to po troškách zamražuje. díky a hezký den
Obrázek uživatelky
profil
ja mam letos povidla a merunkovou marmeladu. jeste budi delat bazalkove pesto a pak uz nic, z lonska jsme spotrebovali jen tyhle tri veci. skoda toho casu, kdyz to pak nikdo neji. nastesti jsem ty zbytky rozdala, tak uz mi to ani nezabira misto.
muj tip: na netu jsem nasla merunkovou marmeladu s matou. zkusila jsem do dvou sklenicek listecek maty pridat- dava se az do sklenicky pri plneni uz hotove marmelady- a vysledek je fajn, chutna nam to. za rok jich udelam vic.
Obrázek uživatelky
profil
já loni od tchýně dostala tři škopky nakladaček. tak jsem se pustila do zavařování. půlku jsem udělala podle návodu na deku, akorát jsem dala cca o čtvrtinu-třetinu více cukru a octa, také hodně zeleniny i koření (protože máme rádi výraznější chutě) a i tchýně je chválila, že jsou prý lepší než znojemské. a do druhé půlky jsem udělala nálev také s více octem a cukrem, ale i s více solí a do každé sklenice jsem dala tři listy vinné révy - a byly jak "močáky" - také moc dobré.
Obrázek uživatelky
profil
dýně mi zatím začíná kvést. tak uvidím, zda vůbec bude co zavařovat Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
když jsem trávila léto u tchyně na vesnici, tak sem zavařovala snad i šišky, ale teď jenom, když něco dostanu, marmelády, kompoty a hlavně dýni, ta nám chutnala nejvíc s ananasovou trestí.
Obrázek uživatelky
profil
mně teď dozrávají třešně.chci udělat pár kompotů. a kamarádka mi poradila prý přírodní marmeládu - jen rozvařit třešně, přidat ten přípravek na "zrosolovatění" a jinak nic.

neděláte někdo náhodou z ovoce šťávy (jako sirupy na ředění vodou) "za studena"? dělávala je prababička, ale nemůžu nikde sehnat "návod". tchýně říkala, že je to jen syrové ovoce hodně utřené s cukrem. ale to pak přeci musí v těch lahvích kvasit?...
Obrázek uživatelky
profil
tak na to mrknu. Já jsem letos zatím dělala jen třešňovou marmeládu a třešňový kompot, teď se ještě chystám na borůvkový džem, no a až dozrají papriky tak je naložím do oleje, to milujeme a paprik máme letos plný skleník.
Jo a ještě jsem dělala pampeliškový med.
No a ještě mě v létě čekají švestkový povidla.
Jo domácí je holt domácí.
Obrázek uživatelky
profil
tady jsem našla recept na Kunovjanku, - je super a pak na Ďábelské toasty, ale ty letos budu dělat asi nejprv tak, že si maso udělám a pak teprv ty toasty, protože konzervy jsou drahý a ty, co jsem kupovala vloni za pár korun se už nedělají, no a když byl malej malej, tak jsem dostala hrušky od švagrové, tak jsem přesnídávky udělala z nich, už si to taky nepamatuju, prostě rozvařené a vyvařené hrušky + cukr a rozmixovat, zarexovat a ještě zavařit do vypouknutí víček. Jinak mám zde recept na rajský ve vlastní štávě a ty jsou taky dobrý, jenom napěchovat rajský do sklenic, sůl a bez vody zavařit. Loupat jsem je neloupala, to můžu udělat dodatečně, pokud bych je chtěla na pizzu. Je asi lepší takhle dělat zvlášť papriky, rajský, lečo z toho uděláš tak jako tak, ale když potřebuješ papriky, máš papriky...
« Předchozí   1   2  Následující » 

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles