Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
zavařování, marmelády,přesnídávkyZaložila: myro
sezona je v plném proudu - máte nějaké osvědčené recepty na zavařování ovoce, zeleniny, marmelády, přesnídávek...
|
DitavonMee | Thermomix | Datum vložení: 24.04.2019 18:31 hod. | |||
|
Ahoj, máte někdo zkušenosti se zavařováním a děláním marmelád v thermomixu? Mám ho zatím jen chvíli a baví mě to s ním čím dál víc. Ráda bych letos zkusila poprvé vlastní marmelády a nevím jestli to bude lepší v thermáči nebo "klasicky". |
myro | tak | Datum vložení: 04.07.2012 16:03 hod. | |||
|
a mám po třešních... pořád byly málo a teď dva dny prší a hnijí "ostošest". chjo. to jsem zase naprdnutá. z toho vyberu tak akorát pár na marmeládu |
myro | martinnatr | Datum vložení: 03.07.2012 16:00 hod. | |||
|
tak on ten postup je mi totiž dost povědomý... myslím, že se tak dělá i "pečený čaj" - kdy se pak lžička-dvě toho rosolovitého ovoce zalije horkou vodou,dle potřeby dosladí a je to moc dobré |
martinnatr | . | Datum vložení: 03.07.2012 14:40 hod. | |||
|
no já pečený čaj nedělám, ale tohle když to vychladne, je to jako rosol a moc dobrý, můžeš to dát třeba ke svíčkový, ale je to dobrý i třeba do jogurtu. |
myro | martinnatr | Datum vložení: 03.07.2012 12:08 hod. | |||
|
ahaaa. není to něco jako se dělá "pečený ovocný čaj"?. to je zajímavé. určitě to zkusím |
martinnatr | myro | Datum vložení: 03.07.2012 11:14 hod. | |||
|
Rybíz dáš do pekáčku, přidáš na kilo rybízu 80 dkg cukru krupice, přidáš asi lžičku skořice, a tři lžíce rumu (můžeš i víc). Promícháš a pečeš, až se rybíz trochu rozvaří, pak dáš do skleniček a otočíš dnem vzhůru. |
myro | martinnatr | Datum vložení: 03.07.2012 08:21 hod. | |||
|
a to se jako dá na plech, polije rumem a dá se péct do trouby? |
martinnatr | . | Datum vložení: 02.07.2012 16:11 hod. | |||
|
já dělám rybíz pečený v troubě, je to jako brusinky, moc dobrý, jedna z ingrediencí je rum, tak není co řešit. |
myro | bedomedo60 | Datum vložení: 02.07.2012 15:41 hod. | |||
|
páni, zajímavé. a neoschne to, nebo nezačne kvasit či hnít, když se tam nedává žádný přípravek? a kdybych tak chtěla zavařit třešně, můžu normálně celé třešně nacpat do sklenic, nebo to musím nějak "rozšmelcovat", aby to bylo nahečmané v té skleničce?... |
bedomedo60 | varení | Datum vložení: 02.07.2012 14:44 hod. | |||
|
Ak zavárate a radi i pečieťe je tu jednoduchý recept na zavarovanie ovocia:jabĺk,trniek.Ak máte vela jabĺk treba ich nastrúhať ako na štrúdlu.Naplnite poháre a bez cukru a bez zaliatia len natlačené jablká dajte uzavreté poháre sterilizovať asi na 20min.pri 80stupňoch.Takto môžte zavariť i trnky čerešne a v zime ich vyklopíte a máte ich ako čerstvé. |