![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() holky vvZaložila: hankca
tak co holky může být?
|
Nikijas | Weendy | Datum vložení: 09.08.2009 20:09 hod. | |||
|
jo jo jo.![]() |
Nikijas | 0 | Datum vložení: 09.08.2009 19:38 hod. | |||
|
HOTOVO![]() |
Nikijas | 0 | Datum vložení: 09.08.2009 19:38 hod. | |||
|
Věnečky z odpalovaného těsta Ingredience Těsto: 260 ml mléka, 100 g másla nebo hery, 160 g hladké mouky, špetka soli, 4 celá vejce, 1/2 lžičky prášku do pečiva Krém: 1/2 l mléka, 0,5 dcl rumu, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 125g másla, 100 g moučkového přesátého cukru Postup Do mléka dáme tuk se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Necháme chvíli vychladnout, přendáme do mísy a do částečně prochladlého vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec prášek do pečiva. Plechy vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou si do mouky "natiskáme" kolečka o průměru 4 - 5 cm. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a na předtištěná kolečka stříkáme věnečky. Každé kolečko "objedeme" dvakrát. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10 minut troubu v žádném případě neotvírat, věnečky by klesly. Hned po vytažení z trouby každý věneček rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo potřeme bílkovou polevou. Příprava krému: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchladlý (ale ne moc studený) pudink. Z této dávky mám 40 věnečků, po 20 na jeden plech. |
Nikijas | 0 | Datum vložení: 09.08.2009 19:37 hod. | |||
|
Větrníčky Ingredience těsto: 260 ml mléka, 100 g másla nebo hery, 160 g hladké mouky, špetka soli, 4 celá vejce, 1/2 lžičky prášku do pečiva krém: 1/2 l mléka, 0,5 dcl rumu, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 125g másla, 100 g moučkového přesátého cukru karamelová šlehačka: 2 smetany ke šlehání po 250 ml, 200 g krystalového cukru Postup Do mléka dáme tuk se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Necháme chvíli vychladnout, přendáme do mísy a do částečně prochladlého vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec prášek do pečiva. Plechy vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou si do mouky "natiskáme" kolečka o průměru 4 - 5 cm. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a na předtištěná kolečka stříkáme větrníčky. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10 minut troubu v žádném případě neotvírat. Hned po vytažení z trouby každý kousek rozkrojíme. Po vychladnutí nastříkáme do každého větrníku trochu krému a na něj vrstvu karamelové šlehačky. Povrch pocukrujeme nebo potřeme polevou. Příprava krému: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchladlý (ale ne moc studený) pudink. Karamelová šlehačka: Do rendlíku vylijeme jednu smetanu a zahřejeme, aby byla horká. Cukr dáme do většího hrnce a za stálého míchání zahříváme, až se rozpustí a zezlátne. Odstavíme z plotny a vlijeme horkou smetanu. Stále mícháme, dokud se cukr ve smetaně úplně nerozpustí. Pozor, při nalití smetany do cukru se prudce vyvalí hustý oblak velmi horké páry a celé to vzkypí (proto ten velký hrnec), je třeba rychle míchat. Během rozpouštění cukru ve smetaně vrátíme na chvíli na horkou plotnu, hmota by se měla aspoň minutu vařit. Pak necháme vychladnout a dáme do ledničky do druhého dne. Druhý den k této hmotě (přes noc dost zhoustne) přimícháme druhou smetanu a elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky ušleháme do hustého krému (trvá to asi pět minut). |
Nikijas | 0 | Datum vložení: 09.08.2009 19:36 hod. | |||
|
Čokoládová bábovka Ingredience 250 g másla, 150 g hořké čokolády, 5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 0,5 prášku do pečiva Postup Ve vodní lázni necháme rozpustit máslo a čokoládu, promícháme. Celá vejce ušleháme s cukrem do světlé husté pěny. Krátce vešleháme vlažné máslo s čokoládou a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí. Servírujeme s kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo bílého jogurtu a kouskem ovoce. |
Nikijas | Zdeni | Datum vložení: 09.08.2009 19:35 hod. | |||
|
vypadá dobře.Myslím si,že děti by ho hned zblajzli.![]() |
zdenkas | holky | Datum vložení: 09.08.2009 19:07 hod. | |||
|
tam tam máte foto pidi větníků.ještě vymyslet naplň a je hotovo![]() |
zdenkas | niki tedat en recept si musím napsat opravdu to je | Datum vložení: 09.08.2009 17:46 hod. | |||
|
![]() ![]() recept opsán...vyzkouším a dám vědět |
Nikijas | 0 | Datum vložení: 09.08.2009 17:36 hod. | |||
|
Jééé Zdeni,teď jsem přežraná,příště.Byla jsem u vietnamců a dala si kebab s nudlemi.Mám po tom žízeň jak hrom.Už to dlouho nechci vidět. |
Nikijas | To vypadá dobře | Datum vložení: 09.08.2009 17:34 hod. | |||
|
Pizza bábovka Ingredience těsto: 280 ml vody, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 2 lžíce olivového oleje, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 380 g hladké mouky, 2 lžičky sušeného droždí dále: česnek, kečup, měkký salám, sýr, koření na pizzu, grilovací koření, olej Postup Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme pořádně nakynout. Kdo má pekárnu, nechá těsto zpracovat v ní. Nakynuté těsto rozválíme na obdélník. Pokapeme olejem, potřeme kečupem, posypeme na plátky nakrájeným česnekem a pizza kořením. Pak poklademe kolečky salámu a plátky sýra, nebo posypeme strouhaným sýrem. Z kratší strany srolujeme a přemístíme do sádlem vymazané bábovkové formy. Necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak povrch potřeme olejem a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme dozlatova (cca 50 minut). |