![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() holky vvZaložila: hankca
tak co holky může být?
|
hačovka | Datum vložení: 11.08.2009 14:44 hod. | ||||
|
Já mám taky krásně žlutý a maji bílou skořápku.![]() |
Nikijas | 0 | Datum vložení: 11.08.2009 12:09 hod. | |||
|
Já prodávám vejce za 2,-Kč a jsou krásně žlutý |
hačovka | ahoj | Datum vložení: 11.08.2009 10:35 hod. | |||
|
u nás je pod mrakem, ale spadlo pár kapek ani to nezalilo.Já mám slepice doma, tak nekupuju, ale vyjdou tu kolem 3 korun, podle velikosti. |
zdenkas | hezký den | Datum vložení: 11.08.2009 10:27 hod. | |||
|
nakukuju a zas mizím.jedu k našim tak se tu objevím a večer.my tu kupujeme vejce za 3 koruny-..![]() |
hankca | zdarec | Datum vložení: 11.08.2009 09:12 hod. | |||
|
tady taky leje! jsem byla pro vajíčka v drůbežárně a dobře jsem nakoupila! mají za 1,70 a za 2,50 dvojžloutkový. to jsou pořádný vajíčka![]() |
Nikijas | Ahoj | Datum vložení: 11.08.2009 08:34 hod. | |||
|
Kde jste všichni?U nás leje a leje |
Nikijas | Weendy | Datum vložení: 10.08.2009 14:40 hod. | |||
|
Sakra,co teda můžeš.To já bych byla protivná,kdybych si nemohla dát,to co chcu.![]() |
Nikijas | Weendy a co tohle | Datum vložení: 10.08.2009 13:35 hod. | |||
|
Kapustová bábovka Ingredience 1 hlávka kapusty, 400 g mletého masa, 1 cibule, 1 nožička klobásy, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá sladká paprika, 6 stroužků česneku, 2 vejce, 200 ml rýže natural, sádlo Postup Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nasypeme do ní rýži. Uvaříme doměkka (cca 30 minut) a scedíme. Cibuli posekáme nadrobno, osmahneme na rozpáleném tuku a přidáme maso. Opečeme do zhnědnutí, osolíme, okořeníme, podlijeme troškou vody, přidáme pokrájený střed kapustové hlávky a pod pokličkou asi 20 minut podusíme. Všechnu vodu necháme vydusit a směs necháme trochu zchladnout. Kapustu rozebereme na jednotlivé listy, dáme je na cedník a spaříme vroucí vodou (tím změknou a budou poddajnější). Necháme je okapat. Bábovkovou formu vymažeme sádlem a vyložíme kapustovými listy. Do částečně prochladlé masové směsi vmícháme na kousky pokrájenou klobásu, rozmačkaný česnek, rýži a vejce. Touto hmotou naplníme bábovku. Přikryjeme přečnívajícími listy, případně odloženými zbytky a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 30 minut. Pak necháme bábovku ve formě trochu vychladnout a opatrně vyklopíme. Čím je bábovka studenější, tím lépe se krájí. Podáváme teplou s vařenými bramborami a zeleninovým salátem nebo studenou s chlebem. |
Nikijas | 0 | Datum vložení: 10.08.2009 13:32 hod. | |||
|
Bábovkový knedlík Ingredience 1 hrnek hrubé mouky, větší špetka soli, 2 včerejší rohlíky, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 lžička prášku do pečiva 1 hrnek = 300 ml Postup Do mísy nasypeme mouku se solí, na kostičky pokrájené rohlíky, přidáme žloutky, mléko a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků (jestli máme nějaké zbylé bílky v ledničce, použijeme bílky tři) a prášek do pečiva. Těsto urovnáme do bábovkové formy vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou. Ve velkém hrnci dáme vařit vodu. Do vařící vody postavíme bábovku (voda by měla sahat asi do poloviny), přikryjeme pokličkou a vaříme cca 25 minut. Zkusíme špejlí, když se na ni těsto nelepí, je hotovo. Bábovku opatrně vyjmeme z vodní lázně, necháme 5 minut odpočinout, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme všude tam, kde klasický houskový knedlík. |
Nikijas | to znáte? | Datum vložení: 10.08.2009 13:30 hod. | |||
|
Zmrzlinová bábovka Ingredience těsto: 6 vajec, 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky náplň: libovolná zmrzlina, nejlépe 2-3 druhy Postup Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, 7-8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a vychladlým piškotovým plátem rozřezaným na kousky podle potřeby. Lžící nabíráme zmrzlinu a klademe do bábovky. Každou vrstvu pořádně upěchujeme lžičkou. Až je bábovka plná, přikryjeme zmrzlinu zbylým piškotem, přitlačíme a přetáhneme fólií. Dáme na několik hodin do mražáku. Před podáváním vyklopíme, sloupneme fólii a bábovku lehce poprášíme moučkovým cukrem. |