Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
Bezlepková dieta v restauracíchZaložila: lucisek
Ahoj holky máte nějaké zkušenosti ať už kladné nebo záporné s chováním personálu a kvalitou jídla, když chcete v restauraci bezlepkové jídlo. Piště názory na restaurace, ať víme kam jít a kam ne.
|
lucisek | Datum vložení: 18.02.2013 18:01 hod. | ||||
|
No ten přírodní řízek sice dělají skoro v každé restauraci, ale dávaj tam bůhvíjaké koření. Já myslela přírodní maso jen pepř, sůl. A problém je, že jsem jednou upozornila servírku na bezlepkovou dietu, to bylo v restauraci v Brně, tuším, že se jmenuje Pipovar. A servírka to nejspíš naprosto ignorovala, protože mi brambory posypali bůhví čím a bylo mi hodně špatně. A ty brambory byly jediné co mi byli schopni nabídnout, protože přírodní řízek oni nevedli a odmítli mi ho udělat. |
myro | lucisek | Datum vložení: 18.02.2013 08:49 hod. | |||
|
tak ono do čínských jídel všeobecně patří solamyl - jenže víš jak to je - dojde solamyl, tak tam prostě něco prdnou. tak přírodní řízek s bramborem dělají snad v každé restauraci, co vím... já myslela přímo takové věci, jako třeba guláš pro bezlepkáře atp. ale stejně, i když si nějaký "bezlepkář" dává něco, v čem by normálně být lepek neměl, raději bych na to, že je to "bezlepkář" upozornila číšníka, aby to řekl v kuchyni - oni si s tím v kuchyních příliš hlavu nelámou a navíc každý kuchař dělá jídlo jinak - když si dáš deset svíčkových v deseti restauracích, každá bude chutnat jinak a v každé budou trochu jiné suroviny |
lucisek | Datum vložení: 17.02.2013 14:29 hod. | ||||
|
No ono těch restaurací, které by na to byly zaměřené je opravdu hodně málo, akorát co já vím, tak je něco málo v Praze a v Brně, ale od těchto měst bydlím hodně daleko. Ale já si nemyslím, že by byl až takový problém to jídlo připravit i v normální restauraci. Vždyť stačí udělat přírodní kuřecí maso a brambory. Nebo jsem v jedné restauraci. To byla U staré Herty na náměstí ve Frýdku-Místku, tak jsem tam narazila v meničku na švejžužu, což bylo maso s rýží a omáčkou, a ta omáčka byla zahuštěná solamylem. |
myro | tak | Datum vložení: 17.02.2013 06:27 hod. | |||
|
já s tím tedy zkušenost nemám, ale podle mě bude bezlepkové jídlo v restauraci docela problém.spíš asi hledat restaurace přímo na toto nějakým způsobem zaměřené - třeba i pro vegetariány apod. protože lepek je ve spoustě věcí a klasická restaurace ani nemůže uvařit za draho bezlepkové jídlo a pak čekat, jestli tam áhodou přijde někdo s touto dietou, kdo si ho koupí...vím, že není problém bezlepkové jídlo přímo dopředu objednat (když byla oslava s večeří). ale klasicky si zajít do restaurace třeba na oběd a chtít jídlo bez lepku... ono je fakt problém, že je to ve spoustě věcí, co se při vaření používají.. |