Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty Beran - roční horoskop na rok 2025Beran - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 19.04. 2025
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

téma marcipán

Založila: pegynka1

Kdo máte zkušenosti s marcipánem?Mám chuť to zkusit,napište své zkušenosti a také nějaký zaručeně dobrý recept na výrobu marcipánu.
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených

Online uživatelé

« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
díky za příspěvek,já jsem si koupila ted hotový v německu,tak jsem zvědavá...
Obrázek uživatelky
profil
Zkoušela jsem taky marcipán jak ze sušeného mlíka tak i z krupice a došla jsem na to že nejlepší je to půl na půl namíchat a marcipán je luxusní a ai se ním dobře pracuje Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nemáš zač. Nech sa Ti to podarí.
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za recepty,vyzkouším a dám vědět.Krásný den
Obrázek uživatelky
profil
A ešte poznámočka, treba veľmi presne vážiť, lebo inak sa to nemusí podariť.
Obrázek uživatelky
profil
Robila som obidva, Marshmallow je lepší. Varna je lahšia na prípravu, ale zle sa z nej tvaruje, hlavne ružičky z nej moc nejdú. Tej múky sa netreba báť, v hotovom ju necítiť. Je to velmi dobré.

Obrázek uživatelky
profil
Marshmallow, shamallows

• 2 lyžice vody
• 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej
• za vlašský orech bieleho tuku (cera)
• 1 balíček marschmellows - haribo dulcia rubino alebo iné (170g)
• okolo 500-600g práškového cukru
V obchodoch sa objavili aj Americké cukríky, sú biele a netreba ich umývať, Pozor!!! je to balenie 300g takže k tomu treba prispôsobiť aj ostatné ingrediencie
tie americké vyzerajú takto:

Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody.
Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v sáčku. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami.
Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď napr. robíte kvietky a vyvaľkali ste si placku tak držať pod fóliou.
Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie. Niekedy je to OK až na 3krát. Pri modelovaní kvietkov a figúrok nepodsypávať ale podmasťovať Cerou.






VARNA

Porcie
1
Čas prípravy
1 hod.
Popis
toto je recept na super marcipán vhodný na poťahovanie tort alebo na figúrky. Oproti mliečnemu vyjde podstatne lacnejšie. Avšak na kvety nie je celkom vhodný. Odporúčam vyskúšať!!!!
Ingrediencie
• 150 ml vody
• 70g masla
• 150g hl. múky
• okolo 500 g práškového cukru
Inštrukcie
Vodu a maslo dáme v hrnca zohrievať, a čakáme aby tekutina začala vrieť. Potom naraz pridáme všetku múku a nepretržite to miešame až sa hmota začne odeľovať od stien hrnca. Vyklopte na dosku aby rýchlejšie vychladla a už studenou spracujeme s práškovým cukrom do hladkej a lesklej hmoty. Farbíme podľa potreby.


Obrázek uživatelky
profil
Je hezké,že píšete z čeho ho děláte,ale já čekala nějaký recept jako takový,děkujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky dělám "marcipán" ze sušeného mléka - má vždy úspěch Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dělám ze sušeného mléka.
« Předchozí   1   2  Následující » 

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles