Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
Svatomartinská husa - pečete ji? Jak?Založila: curdibilka
Rozhodla jsem se upéct Svatomartinskou husu a teď přemýšlím, jak -jestli dovnitř housku či jablko, hrušku? Jak ji děláte vy? Dejte tip, jak ji nevysušit. :-)
|
zooh | husa | Datum vložení: 18.11.2012 02:58 hod. | |||
|
Já dělám husu jen tak, přítel nemá k tomu ta jablíčka rád. Důležité je mít pekáč s víkem, které těsně doléhá - aby tam nemohlo moc vzduchu z venku. Malinko podlít vodou, a dát ideálně prostě přes noc péct. Stačí tak na 110 stupnů, dát to tam před spaním a potom až vstanete - tzn za třeba 8,9 hodin tak vytáhnout. Je to nádhera, husička se rozpadá. Při pečení vůbec dovnitř nekoukejte, akorát byste rozhodila to klima. Na poslední čtvrt-půl hodinku můžete přidat teplotu 200-250 a odkrýt pokličku (udělá se kůrčička). A jinak dělám většinou s br knedlíkem a zelíčkem. Z drobů v huse dělám výbornou polévku - vývar, zelenina, kapání. Letos jsem dělala lehčí verzi - husu se zeleninovým salátem. |
curdibilka | ... | Datum vložení: 12.11.2012 18:45 hod. | |||
|
Díky holky, pekla jsem to podobně jako ata, akorát jsem to měla zakryté alobalem a po stranách založené, aby to bylo jako poklička a v pohodě. Maso bylo měkké a šťavnaté, všichni so pochvalovali, tak zase příští rok. A myro nevím nevím, já jedla husu včera poprvé a rozhodně nebyla tak tučná jako kačena. |
mdeknight | .. | Datum vložení: 12.11.2012 12:40 hod. | |||
|
Já peču podobně jako ATA2, akorát dávám dovnitř nakrájená jablka. |
ata2 | já | Datum vložení: 11.11.2012 15:11 hod. | |||
|
Dělám tak, že den předem osolím, okmínuji. Brzy ráno dám v zakrytém pekáči péct do trouby na teplotu max. 120 stupňů. NEODKRÝVAT. Péct 4-5 hod (podle velikosti) bez odkytí. Pak odkrýt aby se udělala kůrčička. Maso je nádherně měkoučké a šťavnaté. Kdo ochutnal tak už každý peče husy a kachny takto |
myro | já | Datum vložení: 10.11.2012 21:08 hod. | |||
|
bych ji asi udělala klasicky jen osoplit,okmínovat,podlít vývarem,pak často polévat výpekem a před koncem pečení potřít trochou medu rozmíchaného v troše toho horkého výpeku-kvůli křupavé kůžičce... přiznám se, že my raději kachnu - husa je hrozně tučná a nám to moc nejede |