Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Kozoroh - roční horoskop na rok 2025Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 28.12. 2024
Dnes má svátek Bohumila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

Svatomartinská husa - pečete ji? Jak?

Založila: curdibilka

Rozhodla jsem se upéct Svatomartinskou husu a teď přemýšlím, jak -jestli dovnitř housku či jablko, hrušku? Jak ji děláte vy? Dejte tip, jak ji nevysušit. :-)
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Já dělám husu jen tak, přítel nemá k tomu ta jablíčka rád. Důležité je mít pekáč s víkem, které těsně doléhá - aby tam nemohlo moc vzduchu z venku. Malinko podlít vodou, a dát ideálně prostě přes noc péct. Stačí tak na 110 stupnů, dát to tam před spaním a potom až vstanete - tzn za třeba 8,9 hodin tak vytáhnout. Je to nádhera, husička se rozpadá. Při pečení vůbec dovnitř nekoukejte, akorát byste rozhodila to klima. Na poslední čtvrt-půl hodinku můžete přidat teplotu 200-250 a odkrýt pokličku (udělá se kůrčička). A jinak dělám většinou s br knedlíkem a zelíčkem. Z drobů v huse dělám výbornou polévku - vývar, zelenina, kapání. Letos jsem dělala lehčí verzi - husu se zeleninovým salátem.
Obrázek uživatelky
profil
Díky holky, pekla jsem to podobně jako ata, akorát jsem to měla zakryté alobalem a po stranách založené, aby to bylo jako poklička a v pohodě. Maso bylo měkké a šťavnaté, všichni so pochvalovali, tak zase příští rok. Smajlík A myro nevím nevím, já jedla husu včera poprvé a rozhodně nebyla tak tučná jako kačena. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já peču podobně jako ATA2, akorát dávám dovnitř nakrájená jablka.
Obrázek uživatelky
profil
Dělám tak, že den předem osolím, okmínuji. Brzy ráno dám v zakrytém pekáči péct do trouby na teplotu max. 120 stupňů. NEODKRÝVAT. Péct 4-5 hod (podle velikosti) bez odkytí. Pak odkrýt aby se udělala kůrčička. Maso je nádherně měkoučké a šťavnaté. Kdo ochutnal tak už každý peče husy a kachny taktoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
bych ji asi udělala klasicky jen osoplit,okmínovat,podlít vývarem,pak často polévat výpekem a před koncem pečení potřít trochou medu rozmíchaného v troše toho horkého výpeku-kvůli křupavé kůžičce... přiznám se, že my raději kachnu - husa je hrozně tučná a nám to moc nejede Smajlík

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles