Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
poradí mi někdo s klokaním masem?Založila: pegynka1
Chci zítra dělat klokaní maso,mám kýtu,máte někdo s tímto masem zkušenosti nebo recept?
|
Lellis | acll | Datum vložení: 15.12.2011 20:59 hod. | |||
|
já ráda ochutnám co se kde jí a nikdy nezatracuju, všude jsou jiné zvyky a podmínky k životu./ raději nebudu ani psát co vše jsem již chutnala / K tomu koňskému masu, prababička , která zažila i první republiku mi vykládala, jak bylo koňské maso velmi ceněné i lékaři, doporučovalo se i při různých nemocech. Také vyprávěla, jak se dříve koňské maso prodávalo úplně normálně. |
aclI | .. | Datum vložení: 14.12.2011 13:25 hod. | |||
|
Koňskej guláš jsme měli loni, kamoš dostal koninu, když museli utratit nějakýho mladýho, co si v lese polámal nohy...máš pravdu, výborný maso...(Stejně je konika ve spoustě uzenin...).Já jsem člověk, co ochutná všechno, takže já nekamenuju...Jednou jsme si vjeli v práci do vlasů skrz právě psy, který v Číně vezli v klecích na jatka, a já se snažila vysvětlit, že tam je to normální, tak jako u nás prasata a krávy, že my vypadáme pro některý jiný státy (např.Indie) taky jak barbaři, že oni se stejně škaredě a zle dívaj na nás, když se tady takhle vezou na jatka krávy...(posvátný zvířata, radši by umřeli hladem, než je snědli) |
pegynka1 | . | Datum vložení: 14.12.2011 08:08 hod. | |||
|
neodsuzuju nikoho za to co jí,ale ty humry bych já nemusela |
Lellis | acll | Datum vložení: 14.12.2011 00:07 hod. | |||
|
máš pravdu šneci jsou fakt dobrý s česnekovou omáčkou, to jsme také chutnali.Mě také chobotnice moc nechutnají, přesně jak píšeš - žvejkací nic moc. Ráda bych jednou jedla velkého humra, dobře udělaného, toho jsem ještě nejedla. Jednou jsem jedla koňský guláš a bylo to velmi dobré...doufám, že mě za to neukamenujete. Ale v některých státech se koňské maso normálně jí. Moje prababička, která zažila obě dvě války nám vyprávěla jak jim za každé války koňské maso zachránilo život. |
aclI | .. | Datum vložení: 13.12.2011 17:27 hod. | |||
|
Nevím, jestli je rozdíl mezi krokodýlým a aligátořím masem, ale mě ten krokodýl trochu připomínal rybu, prostě bílý maso...měla sem steak z krokodýla v cibulovým hnízdě a bylo to výborný...a jak tady psala Lellis - žabí stehýnka jsou taky dobrý..(jen bych toho snědla jednou tolik), žralok taky a co mě teda nenadchlo, tak chobotnice...takový žvejkací...prostě buď to měli špatně připravený a nebo to nestojí za nic...Jo a šneci sou taky výborní s česnekem a zapečení v sýru |
ata2 | Já | Datum vložení: 12.12.2011 18:52 hod. | |||
|
dělám klokana jako roštěnou. |
pegynka1 | . | Datum vložení: 11.12.2011 22:27 hod. | |||
|
to máš pravdu,že záleží odkud maso je, jj mám možnost z farmy pštrosí maso,tak asi ochutnáme a díky za své poznatky,hodí se vždycky. |
Lellis | pegy | Datum vložení: 11.12.2011 22:11 hod. | |||
|
No ono vždy záleží na tom, jak je to maso staré.......ale pokud je maso z farmy, kde se to chová kvůli masu tak je to pochoutka.....aligátora jsme také měli z farmy, kde se chovalo pro maso |
Lellis | pegy | Datum vložení: 11.12.2011 22:09 hod. | |||
|
Pštrosa jsem také jedla....a to mě moc chutnalo, připadalo mi to maso jako krůta a pštrosí maso je velmi čisté maso a dietní...můžeš ho připravovat na mnoho způsobů. Pokud máš možnost masa někde ze pštrosí farmy, tak neváhej..... |
Lellis | pegy | Datum vložení: 11.12.2011 22:06 hod. | |||
|
Jinak pro nás z exotičtějšího masa jsem jedla žabí stehýnka......to bylo velmi dobré opravdu to mě moc chutnalo... a pak jsem jedla žraloka...a to mělo chuť jako normální mořské ryby |