Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
Pečení v římském hrnciZaložila: Beckys
Ahojte všichni. K svátku jsem dostala římšký hrnec a tak ho testuji. Už jsem v něm dělala kuře a bylo moc dobré. Nemáte někdo nějaký opravdu dobrý recept na králíka? Nebo třeba i na jiná masa? Děkuji
|
Beckys | :) | Datum vložení: 07.07.2014 12:07 hod. | |||
|
Vikitorie | Datum vložení: 04.07.2014 15:20 hod. | ||||
|
a máme diskuzi Králík |
Vikitorie | Datum vložení: 04.07.2014 15:20 hod. | ||||
|
Jo a také ho dělám na divoko, jako divokou svíčkovou, nebo jak to říct, rozdíl je v tom, že cibuli necháš trošku do tmava a do omáčky se nedává smetana, takže je vlastně taková tmavší, taky můžeš udělat omáčku řidší, nezahušťovat, vlastně jako šťávu z té zeleniny. To se dá i v pohodě s bramborem či br. knedlíkem |
Beckys | díky | Datum vložení: 04.07.2014 07:42 hod. | |||
|
jéé díky to s tou svíčkouvou mě vůbec nenapadlo nakonec jsem ho dělala na rozmarýnu s cibulí a pod to jsem šoupla ještě i brambory a taky to nebylo špatné, příště určo vyzkouším ten způsobe se svíčkovou, tu má manžel stejně nejradši |
Vikitorie | Ahoj kočko | Datum vložení: 03.07.2014 23:08 hod. | |||
|
to se zase neomlouvej, ale ber to tak, že se tu opravdu najdou uživatelky, které založí diskuzi a už se v ní neukážou. Co se týče toho hrnce, myslím si, že pečení bude stejné, jako v jakémkoli jiném "pekáči s poklicí". Ptala ses v úvodu na králíka. Toho dělám buď jako svíčkovou, a nebo prostě peču na cibuli a česneku. Měl by být právě přiklopený, aby nebyl suchý. Králíka prošpikuji a nebo do něj, či i pod něj dám kousek nějaké slaniny, bůčku atd., prostě mastnější maso, nasolím, potřu česnekem, - ale můžeš nechat i tenké plátečky česneku, pokmínuji a dám péct na pokrájenou cibuli, klidně na proužky či kolečka. Akorát tu cibuli nepřežeň, aby to nebylo příliš nasládlé. Ale jinak, králíka se neboj, toho můžeš upravovat na mnoha způsobů, ale to víš, já když si ho musím koupit, v paneláku ho "chovat nemůžu", tak dám na osvědčené. Na cibuli a česneku je pro nás top, dělávám k němu špenátek a br. knedlíky |
Beckys | omluva | Datum vložení: 30.06.2014 12:55 hod. | |||
|
Dobrý den, dlouho jsem tu nebyla,neměla jsem čas, tak se omlouvám, že nereaguji :-/ Nevím, co jste psala, tak se zkuste zeptat ještě jednou. Děkuji za pochopení. |
Vikitorie | Datum vložení: 30.06.2014 00:57 hod. | ||||
|
Svůj prvotní příspěvek mažu, když se zakladatelka diskuze neumí ani "ozvat". |
Vital | Datum vložení: 23.06.2014 09:13 hod. | ||||
|
Moje teta ho má taky a používá ho snad bez rozdílu od jiných, ale zeptám se |