Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
knedlík z parního hrnceZaložila: uznevim
Děláte housk. knedlík v parním hrnci? Nemám s tím zkušenost, ale slyšela jsem, že je lepší než klasicky vařený? Docela bych to zkusila... Díky za názory a rady!
|
Lili28 | Vaření v páře | Datum vložení: 25.09.2019 10:42 hod. | |||
|
Já dělám knedlíky jen v parním hrnci, dostala jsem ho k vánocům z eshopu Zgastro a prakticky většinu jídel dělám jen v něm. |
ivasupik | . | Datum vložení: 20.04.2012 08:45 hod. | |||
|
Ahoj, tak já na knedlíky v páře nedám dopustit,jsou super.A ještě se to znásobí,když si těsto nechám vykynout v pekárně na chleba.Prostě pohoda. Knedlíky se nemusejí v parním hrnci vůbec hlídat,otáčet atd.Což je super. Kamarádka kuchařka mi poradila,aby knedlík z páry nebyl okoralý - jakmile se knedlík dopaří,vyndám ho a osprchuji ho studenou vodou,stačí krátce a ihned rozkrájím nití,aby vyšla pára.Hlavně knedlík nepropíchávat špejlí,jak je zvykem.To by se srazil. A ještě než ho vložím do parního hrnce,tak trochu postříkám olejem dno nádoby,aby se knedlík nepřilepil,pak je i mytí mnohem snadnější. Ještě jedna výhoda vaření v páře - nikdy mi ještě knedlík neprasknul.Tak přeji mnoho úspěchů s prvními pokusy. |
Hvězdoleta | Parní hrnec nemám | Datum vložení: 16.04.2012 13:59 hod. | |||
|
celé roky jsem knedlíky vařila ve voděale z páry jsou ještě lepšína pařáček dám sáčky od varné rýže,na to knedlíky z pekárny a vařím 20-25min v páře.Zkoušela jsem je i v pekárně s trochou vody a málem mi probouraly pekárnu |
juryna | ahoj. | Datum vložení: 16.04.2012 10:54 hod. | |||
|
Také dělám knedlíky v páře. Tak jak píše "myro" Neokorají,pokud se zabalí do utěrky P.S.- a nemusí se otáčet |
myro | parní hrnec | Datum vložení: 16.04.2012 10:18 hod. | |||
|
nemám. ale máma dělá knedlíky klasicky v páře - do kastrolu si dá tak 3cm vody, na to pařáček na knedlíky, utěrku a do toho knedlík. a jsou fajn. ale upřímně mi nikdy nechutnaly tolik, jako klasicky vařené ve vodě - dost rychle osychají a okorávají a vždy z nich hodně cítím kvasnice. |