Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
jaké je nejrychlejí cukroví?Založila: lenina270
jaké je nejrychleji doma udělané cukroví?budu ráda třeba i za čas jak Vám to trvá,nemám moc čas letos ani na počítač a ani sílu na pečení ale kupované cukroví nechci
soráč někomu sem to napsané nějak smazala mooooc se omlouvám
|
Soni | Rychlé cukroví | Datum vložení: 02.12.2011 00:27 hod. | |||
|
velmi rychlé a oblíbené je cukroví s bílým vínem, obalené v m. cukru s vanilkovým. Ale jinak mi diskuse připomněla vtip Kup čokoládovou kolekci s figurkami, odlom hlavičky a řádně naplň Rumem! Máš opilé cukroví za 5 minutTo byl 1 vánoční tak se omlouvám, taky nehýřím časem.... |
myro | asusena | Datum vložení: 01.12.2011 22:03 hod. | |||
|
jasně. je to fakt rychlé. když to vezmeš bez doby rozmražování těsta, tak to trvá cca do 20 minut. no a když ten krém dovnitř nabarvíš cukrářským barvivem, tak to může být i hezky barevné. já je ještě na vánoce pocákám čokoládovou polevou a na to nalepím pár cukrových sněhových vloček (stojí cca 35kč pixla s x-sty kusy) a je to i krásné a navíc na netu najdeš i žloutkový krém - takže pokud nemáš na co využít žloudky od bílků na krém, tak prostě použiješ poliviční dávku (místo 5-6 bílků použiješ 3 celá vejce) a do pllky uděláš klasický bílkový a do druhé půlky žloudkový a je to. ten žloudkový jsem dělala loni na vánoce a je hrozně dobrý.... |
BADAČA | Rychlé vánoční cukroví:tady z receptů od Viki | Datum vložení: 01.12.2011 21:25 hod. | |||
|
1 smetana ke šlehání 250 ml | 1/2 kg hladké mouky | 1 Iva nebo Omega | na obalení | moučkový cukr smíchaný s vanilkovým Postup přípravy receptu Rychlé vánoční cukroví: Stoprocentní tuk nastrouháme a společně s moukou a smetanou vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, vykrajovátky vykrájíme a upečeme. Obalujeme ještě horké, stejně jako vanilkové rohlíčky. Lze konzumovat ihned, bez "proležení" |
myro | ne až tak rychlé, | Datum vložení: 01.12.2011 21:13 hod. | |||
|
ale skvělé jsou punčové čokoládové řezy - klasicky upěct čokoládový piškot jak je kdo zvyklý (já dělám šest žloudků utřít s šesti lžícemi cukru, přidat 8 lžic polohrubé mouky, 4 lžíce kakaa a kypřící prášek, naředit sněhem z šesti bílků a upéct na vysypaném plechu na 180. to poliju "punčákem" - 150ml silného černého čaje, 150 ml rumu, 100g cukru, 4 velké lžíce kakaa.na to namažu sladkou marmeládu (nejlépe jahodovou). na to udělám pařížskou šlehačku (což je defacto obyč šlehačka s kakaem...) a celé to zaliju rozpuštěnou čokoládou na vaření. a to je fakt pecka!!!!! neznám nikoho, komu by to nechutnalo.... |
lenina270 | díkesssssss moooooc | Datum vložení: 30.11.2011 12:36 hod. | |||
|
bombastický ste všechny supr kuchařky, vše co radíte udělám a mám klid a spoustu druhů a hlavně fofrem |
jarmila65 | Zdravím kočky, | Datum vložení: 30.11.2011 09:10 hod. | |||
|
loni jsem zkoušela vinné a šlehačkové cukroví, přišlo mi to velice rychlé. Navíc jsem je jen nebalila v cukru(jak je v receptu),ale pocálala čokoládovou polevou |
Palka | dobré cukroví | Datum vložení: 29.11.2011 14:34 hod. | |||
|
Já dělám nejraději marcipánky - nepečené ze sunaru. Udělám si hmotu, vytlačuju z formiček, není to na dlouho. A z pečeného jsou dobré: ořechové čtverečky s rumovou polevou. Upeče se to na plech, nemusí se nich vykrajovat. Pak se to jen pomaže polevou a nakrájí na čtverečky. (Mám to tady na CHŽ v receptech). |
Marusja | bezkonkurencne nejrychlejsi a nejjednodussi | Datum vložení: 28.11.2011 22:12 hod. | |||
|
rafaelo koule- ze salka a balicku kokosu delas kulicky, doprostred das mandlicku a obalis v kokosu. u nas vzdycky zmizi jako prvni. a velox kokosky- 1 salko smichas s 1 balenim kokosu, lzickama delas kokosky, ktere peces v mirne troube do zruzoveni. |
Lellis | švestky máčené v čokoládě | Datum vložení: 28.11.2011 19:40 hod. | |||
|
Sušené švestky namočíme přes noc do rumu a druhý den je máčíme do horké čokolády a dáváme na alobal ztuhnout. Pokud si tuto pochoutku chcete vylepšit,tak do namočených švestek vtlačte dovnitř olopanou mandli a teprve pak máčejte v čokoládě. |
asusena | myro | Datum vložení: 28.11.2011 18:03 hod. | |||
|
to je dobrý nápad určitě se to pokusím udělat |