Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

finty ve vaření a pečení

Založila: romanami

ahoj holky mohly by ste se podělit o své finty v kuchyni :) jsem mladá a něčemu bych se ráda přiučila :)
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených

Online uživatelé

« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Kdo nemá rád pach,když se peče kačena...Na dno pekáčku dát nakrájenou cibuli na kolečka a také se můžou dát sušene houby.Budete překvapeni,jak potom pečení voní.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
také používám jednu vychytávku. Do těsta na palačinky přidávám maizenu, palačinky se potom netrhajíSmajlík Přišla jsem na to náhodou když mi došla hl. mouka a já potřebovala ještě malinko přihustit. Od té doby jsem nepřetrhla jedinou palačinku.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
u toho smažáku je důležité vrstvy docela dost pěchovat, protože tím, jak se pak sýr roztaví, si to o kus klesne
Obrázek uživatelky
profil
pokud doma dostaneme chuť na smažený sýr, ale mně se ho nechce obalovat, nebo "rozbalovat" friťák apod, dělám hrnkový sýr - stejně velké hrnky na čaj vymažu olejem a vysypu hodně strouhankou, pak kladu po vrstvách nastrouhaný sýr a šunku a navrch rozklepnu vajíčko. hrnky dám do pekáčku s vodou (aby byla tak do půlky hrnečků) a dám péct do trouby na 180 stupňů - jsou hotové, když je navrchu hotové to vajíčko. při vyklepávání z hrnečků je potřeba většinou trochu jemně zestrany pomoci třeba vidličkou. je to moc dobré, není to nacucané olejem jako sýr z friťáku a hlavně vám nevyteče Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
rýži mě učila vařit babča: na olej nakrátou cibulku,osmažit do sklovita,přidat opranou rýži,opražit, stačí chvilka a zalít vodou v poměru 1hrnek rýže+2,5 hrnku vody, osolit,promíchat.Když už není téměř žádná voda zabalím hrnec do utěrky a strčím pod peřinu - vydrží teplá i 5hodin a je sypká.
Obrázek uživatelky
profil
rýži taky vařím v mikrovlnce.1hrnek rýže,2hrnky studené vody,trochu oleje,sůl a dám vařit na 20min. na nejvyšší výkon.A je hotovo.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
u rýže dávám asi 2,5x víc vody než rýže, osolím, do cibule zapíchnu 3 hřebíčky, dám na mírný oheň - když se vychytá správná teplta - každý sporák jinak hřeje, tak za 20min odklopíte a hotovo. Někdy fušérně rýži propláchnu jak tětoviny, ale jinak lepkavost neřeším - kor když je omáčka.
Obrázek uživatelky
profil
u rýže dávám asi 2,5x víc vody než rýže, osolím, do cibule zapíchnu 3 hřebíčky, dám na mírný oheň - když se vychytá správná teplta - každý sporák jinak hřeje, tak za 20min odklopíte a hotovo. Někdy fušérně rýži propláchnu jak tětoviny, ale jinak lepkavost neřeším - kor když je omáčka.
Obrázek uživatelky
profil
My děláme rýži v mikrovlnné troubě v takovém tom hrnci z umělé hmoty(mají ho v každém supermarketu...např.TESCO,ALBERT...).Dáme do něj 3 hrnky rýže,1,5litru převařené vody(v rychlovarné konvici),2-3 lžičky(kávové)soli a 1 a 1/2 lžíce oleje.Nastavíme na MICRO na nejvyšší výkon na 5min.a dáme vařit.Po 5 minutách vyjmeme z mikrovlnky,promícháme a dáme na MICRO na poloviční výkon vařit na 14-15minut.Po skončení necháme ještě asi 5minut stát v mikrovlnce,pak vyndáme,promícháme a můžeme rovnou servírovat.
Výhodou tohoto způsobu vaření je,že se nemusí moc hlídat a vody je tak akorát,že se nasaje do rýže,takže se nemusí nic slívat.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
k rýži přidávám cibuli,když chci mít rýži barevnou přidám buď trochu kari-ježlutá,trochu kečupu.do červena,špenát-zelená
« Předchozí   1   2  Následující » 

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles