Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 |
ChřestAhoj, máte někdo žkušenosti s chřestem? Jednou jsem ho jedla v Německu. A byl vynikající. Byl dušený s bramborem, uzenou šunkou a holandskou omáčkou. Znáte nějaké další použití? Třeba do nádivky?
|
Vikitorie | Datum vložení: 19.01.2012 22:43 hod. | ||||
|
Také jsem ho doa již vařila, ale prostě někde dělám asi chybu. Jinak...- miluji ho, mohla bych ho zbaštit kamion |
renatalick | . | Datum vložení: 22.01.2011 10:34 hod. | |||
|
Já jedla kopený z obchodu ve sklenici a taky byl skvělý,jen už nevím značku.Pak jsem si koupila čerstvý a zkoušela uvařit,ale nedal se jíst.Byl chutově jak dřevnatý kedluben.Neumím ho upravit ikdyž jsem se snažila jej vařit dle návodu:mírně osolená voda s troškou octu ,oloupat,odkrojit konec,ponořit do vřící vody,hlavičky jsou nad hladinou,vaří se jen v páře. |
vilka | chren | Datum vložení: 14.01.2011 10:41 hod. | |||
|
Výborná je aj omáčka - na tuku opražiť hl.múku,pridať mlieko, šlahačk.smotanu, soľ, cukor, ocot dľa chuti, odstaviť a pridať nastrúhaný chren, ja dávam miesto octu kyslú smotanu,príp.trocha citrónu, hodí sa hlavne k hov.mäsu ap. |
myro | nooo, | Datum vložení: 14.01.2011 10:35 hod. | |||
|
tak já myslím, že chřestu je do nádivky docela škoda ale skvělý je třeba zabalený ve slanině a pak opečený na másle. a když k tomu uděláš jemný bešamel, tak je to perfektní předkrm. a zapečený je také perfekt - stačí ho jen lehce spařit horkou vodou, narovnat do pekáčku (také se může přidat třeba parmská šunka), trochu osolit, zalít bešamelem a dát zapéct do trouby a kdo má rád sýr, tak zasypat parmezánem... |