Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Kozoroh - roční horoskop na rok 2025Kozoroh - roční horoskop na rok 2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 28.12. 2024
Dnes má svátek Bohumila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

Černý bez-štava z květu a limonáda

Založila: krčma

Znáte někdo dobrý recept na šťávu a limonádu? díky za radu.
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Název
Text
 
Je třeba vyplnit název i text příspěvku.
Obrázek uživatelky
profil
Ahojky lidičky,
existuje i nějaká šťáva už ze zralého bezu?
Nemyslím likér(recept mám).Jestli ano písněte recept.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Šťáva z květů černého bezu.
4,5l převařené vody,do vychladlé vody dáme 30 květů
černého bezu a 50g kys.citronové,3 omyté citrony na kolečka(bez jader).Nechat 2dny uležet,pak květy vyndat a přecedit.Vařit potom 5-10 minut,když přidáme 3 a 1/4kg cukru (je lépe dát 4 kg).
Obměna:místo černého bezu,dáme kytici kopřiv asi tak 20cm dlouhé né vykvetlé.A je z toho šťáva kopřivová.
Obrázek uživatelky
profil
Musím jít zítra na bez, také ji dělám několik let a dělám jí hodně a i hodně koncetrovanou. Jenže letos nemám nakoupený cukr, takže přijde na řadu nejspíš sušení. Dělávala jsem běžně nějakých 25 litrů i více
Obrázek uživatelky
profil
A já dělám šťávu z květů, kterou používáme jako klasický sirup ( DO VODY!!!!!!!!!!! ) následujícím způsobem, protože čím méně chemie do sebe dostaneme tím lépe. A vařením se zase zničí to nejlepší co v bezinkách i citronu je.
Smajlík

20 ks velkých květů
2 litry převařené studené vody
2 kg cukru krystal nebo krupice
V původním receptu byla kyselina citrónová, ale já místo ní přidávám šťávu z citrónů podle vlastní chuti - průběžně přidávám a ochutnávám, na uvedené množství je to asi 1 kg citrónů.
-----------------------------------------------------------------------
Po natrhání vyberu nejprve případné broučky a další obyvatele, ale rozhodně květy NEPERU, aby na nich zůstal pyl. Potom květy namočím do studené, převařené vody tak, aby byly všechny potopeny (zatížím je talířem) a nechám v ledničce 24 hodin louhovat. Po 24 hodinách je vyberu a do vody nasypu cukr + vymačkanou šťávu z citrónů. Po úplném rozpuštění cukru (a konečném dochucení citronovou šťávou) přecedím sirup do lahví a uskladním v ledničce. Nechávám jí tolik, kolik spotřebujeme zhruba do týdne, ostatní přebytek dávám zmrazit a je vítaným zpestřením kdykoliv během roku, když už jsou bezinky dávno odkvetlé.
Obrázek uživatelky
profil
ahojky, zrovna dneska jsem sirup z bezu dělala, 20 květů na 3 litry převařené vody, nechám do druhého dne,pak přidám 2 kg cukru, 5 citronů, přivedu k varu, plním do sklenic ,povedl se, dětem chutná
Obrázek uživatelky
profil
mě zase příjde hodně cukru - 2kg cukru na 2 l vody...

takže já dělám šťávu - 11 bezových květů, 5l převařené vody, 1kg cukru, 1 velký citron, dám do sklenice, navrch dám sáček, zpevním ho a propíchám, aby mohl z flašky unikat vzduch a nechám na okně několik dní, aby pustila šťáva a můžou se všichni po tom utlouct Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
sirup dělám asi tak nějak jako myro a jsem spokojená už několik let, sodovku nedělám, hodně suším na zimu na čaj s medem.SmajlíkSmajlíkSmajlík při nachlazení
Obrázek uživatelky
profil
na bezovou šťávu a limonádu je snad miliarda. všechny obdobné. osobně dávám na 20 velkých květů 5dkg kyseliny citronové, 2kg cukru, 2 litry převařené vody, jeden citron a přípravek na konzervování. květy s nakrájeným citronem a kyselinou citronovou namočím do převařené vody a nechám do druhého dne. pak vymačkám přes plínu a dám vařit s cukrem. jakmile se začnou na dně kastrolu dělat bublinky, vypnu a ještě horké liju do sklenic a obrátím na víčka, aby "se chytla". ale ten recept je spíš přibližný - každý si podle mě musí zkusit, co zrovna jemu chutná - jestli více citronu, či více cukru atp. jak říkám - na netu je receptů milion. chce to zkusit, který poměr surovin bude vyhovovat zrovna vám...Smajlík

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles