Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 28.02. 2025
Dnes má svátek Lumír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostatní

Obrázek pro téma Ostatní

Seniorky

Založila: Bm68

Jsou tady Seniorky a chtěly by si zde povídat?
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Já si myslím, že ta husí prsa byla možná z nějaké starší husy, byla hodně veliká, pomalé pečení, podlévání, ale nebylo to podle mě ono, ale snědlo se. Samozřejmě že z doma vykrmené husy je maso úplně jiné.
Chtěla jsem jít na zahradu, ale až do oběda drobně poprchávalo a venku je tak mokro, že se v trávníku boří nožky i našemu Rebíškovi, který má necelých 6 kg. Chvilku se ukázalo sluníčko, ale už je zase šedivo, tak půjdu upéct štrúdl, asi kynutý a podle předpovědi by zítra mělo být líp. Snad se bude dát rýt.
Obrázek uživatelky
profil
Regi, poprvé jsem sama pekla kačenu, když jsem chodila do šesté třídy. Maminka ji zabila a za chvíli ji sanitka odvezla neplánovaně s velkými bolestmi do nemocnice do Vyškova.Po jedné paní nám vzkázala, že si ji tam nechají a vezmou jí žlučník a že neví jak dlouho tam bude. A že musím upéct tu kačenu, že by se jinak zkazila. Vždy jsem viděla, jak to maminka dělá, tak jsem věděla jak na to, ale nevěděla jsem jak dlouho ji mám péct. No snědla se, ale jak od maminky to nebylo. Ale chybami se člověk učí, i když je ještě malý.SmajlíkDnes, když peču kachnu, vždy do ní přidám jedno kyselejší jabko, které potom zamíchám do zelí.
Před chvílí konečně vykouklo slunko a vypadá to nadějně, že by mohlo vydržet, obloha se trhá a sem tam je modrá díra. Hned to vypadá venku veseleji. Přeji vám hezké odpoledne!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
U nás je zamračeno a trochu mokro.
Věrko, ta doma vykrmená drůbež je o něčem jiném, než kupovaná. Mužova mamina občas něco vykrmila, ale nejvíce mívala králíků a pak slípky na vajíčka.
Oškubat krůtu nebo kuřata jsem zažila po 89, kdy družstva prodala raději soukromníkům tyto věci. Peníze měli hned na ruku. Muž to vyvrhnul a pak jsme společně rozdělili do balíčků a zmrazili. Výhodné bylo i pro nás, pořídilo se laciněji a práci si člověk nepočítal.
Děvčata, peču vše přikryté poklicí nebo druhým pekáčem, maso se nevysušuje a podlévám tak jak píše Alča. Někdy se také nezadaří, záleží i na stáří daného kusu.
Obrázek uživatelky
profil
Aničko..já mohu taky i bez žlučníku jíst všechno a taky jsem nezhubla..
já jsem pekla husí prsa v sobotu.. peču je zakrytá ve skle několik hodin a propíchávám a polívám.. až jsou hotová, tak je sundáme z kosti a nakrájíme na tenké plátky- tak nám je naservírovali v činské restauraci v Norimberku a od té doby je tak dávám na talíře... jen se rozsýpají, kůžička křupe.. i kachní tak peču...když je kachna celá, tak v litinovém hrnci pod poklicíSmajlík
Tu je taky opět šedivák..
Obrázek uživatelky
profil
U nás je snad ještě větší inverze než dosud, teplota ve dne i v noci 6 st., mlha, mrholí, nepříjemné počasí, kdyby už to chtělo skončit.
Obrázek uživatelky
profil
a první zareaguji na žlučník. Ten mám pryč už víc jak 25 let, a můžu jíst všechno možné, nemám žádné problémy. Po operaci mně lékařka řekla, že některá jídla už nebudu moci jíst, a že zhubnu. Opak je pravdou, fakt jím všechno a nejraději mám tučnější jídla. Řízky z krkovičky, segedin z bůčku, bůčkovou roládu atd.
Jinak opět tu máme šedivé počasí. Takže se bude doma v teplíčku
Obrázek uživatelky
profil
Jaruš, květák pečený v troubě jsem dělávala také, ale jen do doby, kdy mi známá poradila ty placičky.Na ně se spotřebuje minimum oleje, stačí jen potřít trošku dno remosky. Peču je také, ale v remosce, dvakrát dokola, pokaždá po sedmi placičkách. Stačí nám na dva dny, pokud nepřijdou mladí a nezbaští to jen tak, samotné. Běžné řízky nedělám nikdy. Mám pryč žlučník, ale i tak mi řízky nedělají dobře. Ani karbanátky nesmažím. Udělám místo nich koule a ty vařím v omáčce buď rajské nebo svíčkové. Každý asi podle toho, jak mu to vyhovuje. Smajlík
A co se týká draní peří, tak to se dralo v zimě, přišlo pokaždé pár bab a při draní se povídalo nebo zpívalo. Já nedrala, připravovala jsem jim něco na zub.Až bylo sedráno, chodilo se o dům dál na oplátku.Takže byla to zimní zábava. Mladých se to ale netýkalo. Ti se bavili jinak.Smajlík Jo, ty peřiny ještě existují, ale už je nepoužíváme, používaáme umělé vlákno, kvůli alergii.
Obrázek uživatelky
profil
Věrko, já smažené moc nemohu, naučila jsem se květák dělat v troubě, je syrový, obalený v těstíčku a pak ve strouhance a na pečicím papíru na plechu, jen postříkám olejem a upeču. Každý říká, že je lepší než ten, co se smaží na pánvi. Je s tím mnohem méně práce, já mívám vždy 2 velké plechy a dají se péct i naráz.
Ta husí prsa byla sušší, stejně jako když bych pekla kuřecí prsa, ale upečená byla dost, jsem zvyklá péct na nízkou teplotu delší dobu, zvlášť u hovězího masa je to lepší. Mužovi to chutnalo, já husu zase tak moc nemusím. Samozřejmě, že doma krmená se nedá srovnávat s tím co se koupí v obchodě. Taky jsme doma krmili husy i kačeny, taky bych nedokázala nic zabít, ani králíka, čistit jsem je taky musela a draní peří, to mě vůbec nebavilo. Ale tohle všechno už snad ani není pravda, tak je to dlouho.
Obrázek uživatelky
profil
Když jsem bydlela ještě u rodičů, byli jsme zemědělská rodina a měli na velkém dvoře snad všechnu možnou drůbež včetně husí, krůt a kačen. Moje povinnost byla několikrát denně husy napást. Až jsem byla větší, povinností přibylo. Naštěstí zvířata zabíjet jsem nikdy nemusela, to obstarávala matka. Ale škubat je, kuchat a následně očistit jsem musela asi od desíti let.A také mě je matka naučila vykrmit cpaním kukuřice do volete.Před vánocemi i deset kusů, ty byly na prodej.A každou neděli byla k obědu kachna nebo husa. Zato obyčejný salám jsem doma ani neviděla, byla to pro mne vzácná pochoutka. Dnes kachnu máme jen když se mi podaří od někoho koupit živou a sama si ji vykrmit kukuřicí. Taková kachna, jak jistě víte, se nedá porovnat s kupovanou.Husu ráda nemám, je moc velká a ve dvou se nedá celá spotřebovat.
Květák bylo vždy moje oblíbené jídlo. Nyní ale dělám raději květákové smažené placičky ze syrového květáku, ty mi chutnají ještě víc a jsou rychle hotové na malém množství oleje.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nikdy jsem nepekla tak dlouho husu ani kachnu, nemohu posoudit kdy je méně tuhá. Vím jen, že manžel jedno nedoporučoval, pokud jsem zvala rodiče, že se víc speče. Asi husa. Kachny mi doporučovala kolegyně buď maďarské nebo vodňanské. Ty německé prý nestojí za to.
Ali bábovky je už jen polovina. Dítě jí jen tu s tvarohem. Dělala jsem na chalupě i s jablíčky, také byla vláčná.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles