8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

Želatina na dorty

Založila: janca26

Ahojte máte zkušenosti s ŽELATINOU na dorty? Nějak se mi nedaří :) nevím, co dělám špatně!! mohli by jste mi poradit? :)
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Název
Text
 
Je třeba vyplnit název i text příspěvku.
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
kupuje želatinu v plátcích i práškovou, většinu dr.Oetker.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moje dcera kupujeDr.Oetker želatinu v Německu a říká že ta tuhne hned
Obrázek uživatelky
profil
2 sáčky na půl litru vody.Míchat,když se začne vařit,ještě chvíli míchat a nalít na dort Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já dělám želatinu na dorty vždycky z pudinku, nejlíp se šťávou z kompotu
Obrázek uživatelky
profil
Dr. Oetker děšlá ještě dortové želé, to ke na 1/4 litru
Obrázek uživatelky
profil
Taky dělám s želatinami moučníky často a ta - dr. Oetker /extra silné/ - mně tuhne taky strašně pomalu a dělá se s ní špatně.
Hlavně ta čirá,bezbarvá.
V sobotu jsem ji dělala zase a čekala jsem skoro hodinu,než v kastrolku začla tuhnout. Už jsem ji chtěla i jít vylít,ale pak začla tuhnout a musela jsem ji znovu trošku přihřát,aby se s ní dal moučník polít.
Stalo se mně to s ní už po druhé.
Dříve jsem používala nějakou jinou,ta byla jen na čtvrt litru vody a ta byla senzační,jen nevím,jak se přesně jmenovala,ale byla taky od dr. Oetker.Ale určitě na ní nebylo - extra silné.
Musím se v obchodě líp podívat na ty sáčky a tuto už kupovat nebudu.
Obrázek uživatelky
profil
Tak jsem se znovu činila Smajlík něco se podařilo něco ne, třeba když jsem dala jenom třešně do misky a zelela želatinou tak to ztuhlo raz dva, zkoušela jsem i aspik taky to ztuhlo, ale pořád mi nechce tuhnout když tam do formy na spodek piškoty na ně dám jahody, na jahody zakysanou smetanu a na ní zase jahody ( je tam celkem dost těch piškot, tak že by to mohlo v pít do nich???? fakt netuším v čem je chyba nebo dávám málo želatiny? stačí jedna?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
při vaření mě tedy netuhne, navíc se má vařit cca 1 minutu a pak nechat chladnout cca 10 minut /píšu o dávce z jednoho sáčku/, a to ani náhodou
prostě mají kraviny v návodu, protože,- to jsem ani nezmiňovala, - v zimě jsem vymíchávala želé v otevřeném okně, po dobu jak jsem to sama vydržela a pak ještě ..a znovu do okna
hodina to jistila ze dvou sáčků
Navíc jsem dneska mluvila s tou kamarádkou, o které jsem se již zmiňovala a ta mi řekla, že co se kde ptala, tak jí všichni řekli, to že netuhne tak, jak píšou.
Když chci mít rosol opravdu hladký a tak, aby se mi celý nevpil do buchty, tak nic jiného, než čekat dlouho mi nezbývá
Obrázek uživatelky
profil
tak a jsem definitivně rozhodnutá, to co tu Oetkera mám, tak sdělám a už mi to nesmí do baráku, s vyjímkou zeleného, protože tu buchtu s kiwi si neodpustím
Obrázek uživatelky
profil
no, nedělám ji poprvé,teď čekám akorát na schladnutí, je mi jasné, že deset minut stačit nebude, resp. 20 minut, dělala jsem ji ze dvou...
« Předchozí   1   2  Následující » 

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles