Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostatní

Obrázek pro téma Ostatní

Cestování a rozdíly kultur

Založila: kajalina

Baví vás cestovat? Máte nějaké rady či zajímavé zážitky? Jestli ano, sem s nimi
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
baví mne moc cestovat. Letos poprvé s dcerkou k moři už se nemužem dočkat. Před dcerkou jsem projela celej Isladn a to byl pro mne největší zážitek opravdu, severní země uplně jiná kultura. Nyní se teda sama chystám ještě do Norska a tři dny právě jsem to zaplatila a už mám i pojištění do ciziny http://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-do-zahranici-sbaleno . Bez toho ani ránu.
Obrázek uživatelky
profil
baví mne moc cestovat. Letos poprvé s dcerkou k moři už se nemužem dočkat. Před dcerkou jsem projela celej Isladn a to byl pro mne největší zážitek opravdu, severní země uplně jiná kultura. Nyní se teda sama chystám ještě do Norska a tři dny právě jsem to zaplatila a už mám i pojištění do ciziny http://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-do-zahranici-sbaleno . Bez toho ani ránu.
Obrázek uživatelky
profil
Líbí se mi styl, jakým cestujete s rodinkou. Já mám taky ráda zvířátka, a to už nejsem dítě. Cestuji zatím jen s přítelem Smajlík.
Koukala jsem na internetu na ty Chýnovské jeskyně a vypadá to dobře. Nikdy jsem tam nebyla, ale třeba se tam jednou kouknu. Jeskyně mám ráda. Já se teď snažím vždy naplánovat, co chci vidět na dovolené, kouknu na mapu, jak je to daleko a snažím se to nějak časově rozvrhnout. Ale vždy mi to zabere hromadu času, i když s to nezdá. ČR je malá země, ale je tam opravdu hrozně moc míst k vidění. Např. Český ráj je super. Je plný krásných míst, kempů, hradů, zámků, skal, lesů a rybníků, koupališť apod..ale o tom až jindy Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Ve Skotsku jsem byla jen v Edinburgu. Bylo to tam ale moc pěkné..Na jedné straně je moře a z druhé strany kopec a do krásné přírody je to kousek Smajlík. Kamarád tam bydlí a je tam spokojen.
Já jezdila kdysi jako dítě s našima pod stan do Potštejna. Je to v Orlických horách. Dělají tam i různé akce, jako jsou indiánské přestřelky s kovboji, bramborákové akce, grilování apod. Hned nad kempem je zřícenina hradu Potštejn, o které psal Alois Jirásek v pověsti Poklad. Dá se tam koupat v řece, rybařit. Kousek dál je zámek, cukrárna, restaurace a další zřícenina, zámek..super.. V ČR je hodně krásných míst. Já osobně v jižní Čechy moc neprocestovala, nebyla příležitost. Spíš jsem byla v Jeseníkách a Orlických horách. Co se těch zvířátek týče, tak zkusili jste třeba takové ty farmy s ubytováním? Já ne, ale kousek od mých rodičů v Orl. horách je zrekonstruovaný dům s farmou a nabízí tam i další aktivity.
Obrázek uživatelky
profil
ne, tak daleko v Jižních Čechách jsme ještě nebyli. Mám u Písku kamarádku, tak jsme trávili týden u ní a jezdili jsme po okolí. Nejdál jsme byli na Hluboké v ZOO.
Já zooologické zahrady miluju a kluci taky, takže se snažím na každé dovolené nějakou tu ZOO nebo zoopark navštívit. A tam jsme tenkrát stihli Hlubokou, ZOO v Táboře (tu teď bohužel ruší, jak jsem se dočetla) a krokodýlí "zoo" v Protivíně. Bylo to super.

My jezdíme každý rok na týden na nějaké to místečko v ČR a "prošmejdíme ho", ale stejně nám vždycky zůstane něco, co jsme nestihli a chtěli bychom se tam vrátit.
Právě v Jižních Čechách bych chtěla ještě do Chýnovské jeskyně, Českých Budějovic a do Třeboně - ta prý je hezká a dá se tam taky koupat... mám to v plánu příští rok, tak uvidíme.

Jednou bych chtěla s dětmi k moři. Snad se taky podaří.

A co mých cestovatelských snů týče, tak za mě EVROPA - Švýcarsko, Francie, Skotsko... tam bych moc chtěla.
Obrázek uživatelky
profil

Ahojky, zdravím...
díky za vzkaz.
V Anglii žiji něco málo přes 3 roky v kraji Bedfordshire, vesnice Shefford. Tady v UK pracuji a přijela jsem sem s přítelem za životními zkušenostmi. V ČR jsme sice práci měli, ale tak nějak nám něco chybělo. Rozhodli jsme se, že zkusíme život v zahraničí a také jsme si chtěli zdokonalit angličtinu. Tak jsme se rozhodli pro Anglii. Nevím, jestli je to tu vyloženě lepší..každá země má sve klady a zápory..
Můj sen je Island, Arizona v USA, Nepál, Izrael...pokud se zadaří, snad bychom letos či příští rok letěli na ten Island. Jsou tam ledové jeskyně, kde led je krásně modrý a průzračný. Dá se tam šnorchlovat a potápět v takové trhlině - Thingvellir. Žádná jiná část země nevypadá podobně, jako Island. Já miluju přírodu, takže pro mě by to bylo něco nepředstavitelného..
Jinak, je super, že chodíš s dětmi ven do muzeí apod. Chápu, že je to lepší bez průvodce. Už jste zkusili stezku v korunách stromů na Šumavě? http://www.stezkakorunamistromu.cz/
Obrázek uživatelky
profil
pokud můžu použít oslovení takto vyskloňované?

Je super, že ses ozvala a diskuzi oživila. Něco takového mi tu chybělo. Taky na tom nejsem s časem nijak na dvakrát, ale občas mi chvilka vyjde, abych se mrkla i do diskuzí a cestování je super téma.

Jak dlouho už žiješ v Anglii? Studuješ tam nebo pracuješ?

Jak už jsem asi psala hned na začátku. My teď cestujeme i s dětmi, to jsme velmi omezení, takže zatím to jsou spíš maličké výlety do muzeí, na nějaké výstavy... mám nejraději to, kde není průvodce, abych mohla dětem sama ukazovat a vyprávět a ne se nechat okřikovat, že děti třeba ruší.

Dříve jsme ale hodně cestovali s manželem i s kamarádkou. V Anglii jsem taky byla, ale to už je dávno! Byli jsme jen v Londýně, Windsoru a Oxfordu, ale i tak se mi tenkrát splnil sen ze studií, že se tam jednou podívám.

Kajalino, máš nějaký ten cestovatelský sen, kam by ses chtěla podívat?
Obrázek uživatelky
profil
Tak si tu někteří stěžovali, že to tu vázne a že jsem se neráčila ani ozvat...napsala jsem sem pár příspěvků a buď si to nikdo nečte, nebo to nikoho nezajímá. Konverzaci nemusí vést osoba, jenž založila tohle téma..
Obrázek uživatelky
profil
Pokud budete mít cestu do Anglie, Určitě navštivte staré tradiční vesničky... Doporučuji Old Warden, Bibury, nebo např. Castleton v Peak District. Vesničky jsou opravdu pohádkové.
Obrázek uživatelky
profil
S dětmi je těžké cestovat.. ale znám rodinku, která jezdí po světe se svými malými dětmi..resp. dětem bylo asi tři a pět let. Byli např. v Africe, na Kubě a v dalších někdy i turisty zapomenutých zemích. Je to spíše o penězích. Cestovat se nejspíš dá i s dětmi, ale je to asi divočina... Zjistila jsem, že cestování nemusí být tak drahé. Určitě znáte nízkonákladové letecké společnosti, jako jsou EasyJet, Wizzair, Ryanair. Z Londýna Lutonu letí přímo na Island letadlo EasyJetu třeba i za 900 kč. Do Lutonu z Brna či Prahy se dá také dostat levně, pokud samozřejmě zvolíme vhodný termín. Jen bych chtěla říct, že výhodnější je podle mě cestovat bez cestovky. Sice vám možná zajistí hotel a nemusíte se o nic starat, ale i poznávání kultury a cestování např. s přítelem či kamarádkou má taky něco do sebe. Je to dobrodružství. Vloni jsme takhle byli na Mallorce. Zpáteční letenka nás vyšla na 6000 kč za dvě osoby. Pronajali jsme si auto a procestovali půlku Mallorky. Miluju cestování Smajlík

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles