Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostatní

Obrázek pro téma Ostatní

Cestování a rozdíly kultur

Založila: kajalina

Baví vás cestovat? Máte nějaké rady či zajímavé zážitky? Jestli ano, sem s nimi
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Včera bylo krásně, a tak jsme si s přítelem vyjeli na výlet do Wells next the sea. Je to v Aglii, oblast Norfolk. V městečku je menší přístav a na jedné z lodí si můžete dát palačinky. Nejhezčí byla pláž..byla neskutečně široká (jen, když je odliv) a občas jste se museli přebrodit přes takové potůčky, které tam zůstaly po přílivu..Moře bylo strašně mělké.. Byli jsme asi 150 m v moři a vody jsme neměli ani po pás. Chvílemi jsme si připadali jako na poušti..všude jen písek..Jakmile ale nastane příliv, hladina vody se zvedne až o 7m a tato krásná pláž je zase na několik hodin schovaná pod vodou.. Bylo zde hodně lidí, ale díky velikosti pláže si každý našel své místečko a soukromí. Na okraji pláže je píniový les, kde byla příjemná procházka v chládku. Za lesem (asi 1,5km) je Holkham hall (krásná budova, kde se můžete podívat za poplatek) a u ní je areál, kde žijí stovky srn a jelenů. Tohle místo doporučuji, meli jsme moc pěkný den.
Obrázek uživatelky
profil
Nevim, co zni, jako reklama na cestovku..jestli jde o muj prispevek s kanoe, tak jsem neuvedla ani nazev firmy..firem je tam vice..popisuji jen, kde jsem se citila dobre a kde jsem byla spokojena a mela super den..samozrejme, uvadim i ceny, aby mel clovek predstavu, na kolik to prijde...kdyby tu byla reklama na cestovku, tak by to urcite vypadalo jinak..nevim, jak jinak psat..vsude se vse plati a ja osobne rada vim, kolik co stoji...ano, vyhodou bylo, ze v cene je i doprava s lodi..ale to jsem uvedla jako plus..tudiz si nemusite lamat hlavu, jak to vyresit..ale to tam nabizi i ostatni firmy..jen mi prijde, ze je to super napad na vylet, protoze je tam vazne krasne..a pokud ma nekdo dobre zkusenosti s urcitou cestovkou, nebranim se ani te reklame na cestovku..proc ne, ze...
Obrázek uživatelky
profil
určitě je to jenom moje "stihomanie"...ale kapku cítím odér reklamy na cestovku...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zdravím všechny,
dovolené klepou na dveře a mě by zajímalo, co máte v plánu? Jak rodinky s dětmi, tak páry, či zda-li někdo cestuje sám?
Jak jsem již psala, žiji v UK. S přítelem jsem byla minulý víkend v Gloucestershire, Symonds Yat West, kde jsme nechali auto. Je to místo v Anglii velice blízko k hranicím Walesu. Protože máme oba rádi přírodu a můj přítel měl narozeniny, pronajali jsme si kanoe (35 liber na půl dne). V ceně byl zahrnut i odvoz na místo, odkud jsme vyplouvali a dorazili jsme do místa, kde bylo naše auto. Kupodivu, počasí bylo opravdu nádherné a řekla klidná, i když tam byla hromada lidí. Je tam krásná příroda, řeka se stáčí v krásném zeleném zalesněném údolí se skalami. Všude v okolí se pásly ovce a v okolí řeky byl louky a v okolí je velké množství hradů a zřícenin. Cestou jsme pluli okolo několika kempů, takže o ubytování zde není nouze. Doufám, že příště zkusíme několika denní výlet s příjezdem na stejné místo, kde jsme nechali auto. Snad jste měli hezký víkend.
Obrázek uživatelky
profil
Moc děkuji za milý komentík. Jsem ráda, že se článek líbil. 23.4. vyjde jeho druhá část. Jinak k těm klášterům: řecký lid je velice pobožný, je tam hodně nejen klášterů, ale i kostelů. Kláštery jsme navštěvovali v rámci zakoupených výletů, většina z nich turistům umožňuje vstup do zahrad a do kaplí. Kyperská vína jsou skvělá. Některé kláštery v horách mají úřední povolení na výrobu comandarie - vína z přezrálých hroznů, které se nechávají na slunci ještě dojít a z nich se vyrábí ono víno. Je těžké, dost sladké, silné, ale opravdu moc a moc chutné. Je cítit rozinkami a sluncem. Také se dají v horách koupit vynikající kozí sýry a med jenž chutná po horských bylinkách ze kterých byl včelami "zpracován".Návštěvu Řecka moc doporučuji, určitě nezklame.
Zdraví Jarmila
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za článek, byl velice pozitivní a zajímavý. Byl psaný láskou k cestování a hned bych si sbalila kufry a nějak odletěla. V Řecku jsem ještě nebyla, ale moje sestra tam byla asi pět krát a naposledny vloni. Doufám, že se i tam jednoho dne podívám a věřím, že to nezklame. CHtěla bych se zeptat, jak to tam je s těmi kláštery a vínem? Je tam hodně klášterů? A jsou všechny otevřené veřejnosti?

Jinak, chtěla bych ještě říct, že tohle je moje první založená diskuze. A protože ještě úplně nevím, jak to tady všechno chodí, založila jsem diskuzi a nic jsem nenapsala. Příště se polepším. Takže se omlouvám za zklamání.
Obrázek uživatelky
profil
Díky, jdu si ho hned přečíst Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dnes vyšla 1. část článku o mých zkušenostech či zážitcích z cestování.Doufám, že pro Vás bude zajímavý nebo inspirativní, nebo aspoň trochu pobaví.

http://www.chytrazena.cz/cestovani-a-rozdily-kultur-zaciname-cestovat-30567.html

Hezký den přeje Jarmila
Obrázek uživatelky
profil
Zdravím všechny nadšence do cestování,
tak co preferujete? Za sluncem nebo na hory? Do města nebo do přírody? Zkoušeli jste někdy gurmánskou dovolenou?
Obrázek uživatelky
profil
Tak to je super. A co bylo nejhezčí na Islandu? Já mám v plánu ho projet z jihu na sever..ale je tam strašně moc zajímavých míst.
« Předchozí   1   2   3  Následující » 

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles