Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

Pečivo na velikonoce

Založila: demar

Co pečete na velikonoční svátky? Prosím i recepty
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem pekla ořechový věnec, je moc dobrý:
Kynutý ořechový věnec
Suroviny:
250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 170 ml mléka, sušené droždí, 80 g cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 50 g másla tekutého, půl lžičky soli.
Náplň:250 až 300g vlašských ořechů (mleté), 40 mletých piškotů, půl balíčku vanilkového cukru, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce rumu, mléko dle potřeby a vejce na potření.

Postup
Zaděláme těsto a necháme vykynout na teplém místě.
Na náplň smícháme ořechy a piškoty, přidáme cukr, rum a přidáváme mléko dokud nebude náplň dobře roztíratelná.
Vykynuté těsto si rozdělíme na tři ks. Každý vyválíme 40-50 cm dlouhý a široký asi 20 cm plát. Naplníme a zavineme. Tak to uděláme s každým a vzniknou nám tři prameny. Prameny spleteme a spojíme. Na plech vyložený pečicím papírem dáme věnec do středu dáme skleničku a necháme kynout asi půl hodiny. Poté skleničku vyndáme a pomažeme ho vejcem. Pečeme asi 35 min při 185 st.
Droždí jsem sušené neměla, použila jsem čerstvé.
Obrázek uživatelky
profil
vnoučata milují perníčky, ani je nemusím zdobit protože většinoou ani nestihnu, první tři plechy mi snědí hned
mám výborný recept, jsou hned měkké a netvrdnou
700 gr hl,mouky
150 gr cukr moučka
200 gr hery
1 a 1/2 prášku do perníku
2 vejce
5 lžic medu
1/16 l mléka
kdo chce může ještě přidat natlučený badyán,hřebíček, a jiné koření, ale není třeba. Před upečením pomašluju žloutkem s trochou rumu, aby byly zlatavé nebo bílkem, aby se leskly
musím zpravidla dšělat hned dvě dávky
Obrázek uživatelky
profil
Mazanec
250ml mleka
30g drozdi
120g cukru krupice
500g polohrube mouky
120g masla
1 vanilkovy cukr
Spetka soli
4 zloutky
50g rozinek
50g loupanych mandli

2 bochniky-180 st.-40 min.

Ja si testo nechavam udelat v pekarne a pouzivam susene drozdi.Tento recept jsem kdysi nasla na netu a pouzivam ho stale.Samozrejme, ze pred pecenim bochanky potru rozslehanym vejcem a posypu mandlovymi lupinky.
Obrázek uživatelky
profil
beránka děláme zítra ze šlehačkového těsta nebo z kefírového obojí je prudce jedlé.mazanec jsem koupila dnes v tescu
Obrázek uživatelky
profil
já dávám máslo + kousek hery a taky jen žloutky...bílek dělá z kynutýho těsta " brousek"...říkávala babička....mám upečené jidáše a velký mazanec....těsto vytvořila pekárna...a pečivo je krásně nadýchané....
Obrázek uživatelky
profil
JÁ PEČU JEN BERÁNKA,JÁ SE PO VŠEM HNED SPRAVÍM
Obrázek uživatelky
profil
Máte někdo nějaký dobrý osvědčený recept na mazanec?

Včera jsem upekla již podruhé v tomto týdnu a připadá mi málo nadýchaný, i když struktura těsta a kynutí je odpovídající. Chuťově ho mám dobrý, protože nic neodrbu a nesnažím se na něm šetřit... tak nevím :-(
Obrázek uživatelky
profil
no já dělá jidáše vlastně podle oka, jediné, co ti můžu poradit - dávám máslo a pouze žloutky.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já bych chtěla upéct jidáše, tak jestli mohu poprosit o nějaký dobrý recept.Díky
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík
« Předchozí   1   2  Následující » 

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles