Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

Jogurtovač ano nebo ne?

Založila: Fialína

Uvažuji o koupení jogurtovače, ale nevím, jestli to stojí za to. Mléko mám čerstvé přímo ze statku. Máte nějaké zkušenosti?
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Neznám. jak se dělá jogurt z plnohodnotového mlěka Kdybych jogurtovač nedala dětem, dělala bych v něm jogurty pořád. Trvanlivé mléko nic moc a jogurty taky. Připočteme cenu. Vadilo mi jen, byli jsme 4, že jsou skleničky malé a dlouho to trvá. Ale byl to pravý jogurt, jak ho znám z dětství.Pokud jsem ho nechtěla bílý, tak nejlépe vyklopit hotový do misky a přidat cokoli. Já jsem pro. Jenže vy si můžete vyrábět jako dřív na co si vzpomenete, pokud máte čas.Smajlík Kamarádka(veterinářka)na vesnici uvažuje o vlastní krávě, že ani máslo se nedá jíst.+finance. Až bude v důchodu.
Obrázek uživatelky
profil
Já dělám jogurty v pekárně Eta Duplica Vital. Je tam na to speciální program, takže nejen v ní peču, ale i "jogurtuju", zřejmě jde o podobný princip jako je uveden v příspěvku níže a to dělání joguru v troubě. Je to fajn , že se dá pekárna využít i na tohle.
Obrázek uživatelky
profil
Mléko pro přípravu jogurtu se musí ohřát ma teplotu asi 36-39 stupňů Celsia při vyšší teplotě kvasné bakterie hynou a po celou dobu přípravy se musí udržovat tato teplota, to docílíme jedině v jogurtovači nebo v peřině, při nižších teplotách tase kvašení probíhá pomalu a výsledek je hrozný - vzniklou kyšku jedině rozmixovat a vypít jako nápoj.Bakterie se dají koupit, ale je to dost drahé, stačí do každé skleničky přidat lžičku dobrého jogurtu - valašský, kunínský, choceňský nebo řecký, bulharský. Na další přípravu už používám delší dobu svůj minimálně 3 měsíce a pak zase zákvas obnovím.
Obrázek uživatelky
profil
jogurtovač nemám, jogurty dělám v troubě a jsem s nimi nadmíru spokojená, jak se dělá je popsáno níže, jen pro upřesnění mého receptu je, 1 litr plnotučného mléka, jogurt s živou kulturou používám 250 g Hollandia, mléko ohřát na 40 až 50 st. C, rozmíchat jogurt, nalít asi do 6 skleniček s víčkem,záleží na velikosti, dát na plech do vyhřáté trouby (mírně) na celou noc, ráno dám do ledničky a večer mám krásné tuhé dobré jogurty.
Obrázek uživatelky
profil
Dělal jsem jogurty na radiátoru, v peřině v troubě a nakonec v jogurtovači - výsledky hovoří jednoznačně pro jogurtovač všechny ostatní způsoby dávaly výsledek dost nedobrý. Na mléku sice záleží, ale dá se použít i pasterizované, protože kulturu přidávám a jogurtové bakterie nemají konkurenci, kvašení je jednoznačné. Hotový jogurt nechám na pláténku ještě 12-24 hodin odkapat a dostanu jogurt velmi podobný řeckému, je to dobrota nejlepší co znám. V nemocnici jsme dostávali kupované jogurty, byly dobré, horší i výborné, ale nejlepší byl domácí s nakrájenými kousky ovoce.
Obrázek uživatelky
profil
Ale určitě bych nejdříve vyzkoušela jogurt dělat bez jogurtovače.Pak bych se rozhodla.Ted jsem dostala chut na jogurtSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ja jogurtovač nepotřebuji. Koupim si jogurtú kolik chci a vzácny čas strávim raději jinak.
Obrázek uživatelky
profil
Jogurt dělám bez jogurtovače, Nejlépe z čerstvého, převařeného mléka - krabicové mléko obvykle nezkysá, ale zkazí se. Mléko má mít teplotu cca 40 stupňů C.Nemusí to být ůplně přesné - kápnu trošku na předloktí, stejně, jako se zkouší teplota mléka pro mimi. Z kelímku jogurtu z živou kulturou vršek odliji a lžičkou odeberu cca 2 lžičky a přidám do mléka. Udržuji v teple nejlépe v termosce se širokým hrdlem apod. Pokud chci jogurt hustý, přidávám do mléka sušené mlékoSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mám vyzkoušený tento, akorát v receptu jsou uvedené 4 hodiny a já nechávám jogurt dělat 8 - 10 hodin:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=5253
Obrázek uživatelky
profil
Jogurtovač nemám,připadá mi to zbytečné.Když si chci udělat jogurt, tak to udělám i bez něj.Jogurt je moc dobrý.
Ohřeju mléko, do toho rozmíchám 2 lžíce živého jogurtu a pokud chci sladký, tak i slazené mléko.Nechám to do druhého dne v teple.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles